Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Eleganța nu este definită numai de ceea porți. Este modul în care citești, modul în care vorbești. Eleganța implică distincție, naturalețe, simplitate, discreție și şarm.

Eleganța nu este definită numai de ceea porți. Este modul în care citești, modul în care vorbești. Eleganța implică distincție, naturalețe, simplitate, discreție și şarm.

Feminitatea înseamnă multă putere. Este alură. Iar în momentul în care începe să concureze direct cu un bărbat, nu e atât de distractiv.

Viata este grea. Nu este prea scurtă, este prea lungă. Dar trebuie să înveți cum să trăiești; trebuie să ai simțul umorului.

Uneori lucrurile cele mai simple sunt cele mai profunde.

Noi, femeile, reușim să facem multe lucruri în același timp. Bărbați, nu. Bărbații fac câte unul câte unul.

Perfecțiunea nu există – numai Dumnezeu este perfect.

Moda nu se oprește niciodată. Există întotdeauna un nou proiect, o nouă oportunitate.

Îmi amintesc mereu casa copilăriei cu amintiri fericite. Era o grădină frumoasă, iar în afara ferestrei dormitorului meu era o tulpină de iasomie care se deschidea seara, împrăștiind un miros divin.

Nu mă inspir din cărți sau dintr-o pictură. O primesc de la femeile pe care le întâlnesc.

Sunt foarte timidă. Când merg la un bal de caritate, nu mă deranjează dacă oamenii se uită la mânecile mele. Mă deranjează teribil când trebuie să spun ceva.

Când faci ceva care îți place și crezi că poți continua să faci asta, nu te gândi să te retragi.

Vârsta este ceva doar în capul tău sau un stereotip. Vârsta nu înseamnă nimic atunci când ești pasionat de ceva.

Intuiția este o calitate feminină puternică.

Primul tablou care mi-a dat seama că mi-a plăcut a fost „Grădina deliciilor pământești” de Hieronymus Bosch, când aveam șase ani, la Prado în Madrid. Încă mă regăsesc întorcându-mă acolo de fiecare dată când sunt în oraș.

Nu există o carte care să mă fi schimbat, dar am una favorită precum „Mândrie și prejudectă” pe care o recitesc adesea.

Am făcut școala acasă, apoi nu am mers la universitate pentru că m-am căsătorit la 17 ani. Nu am început să muncesc decât târziu în viața mea.

Nu mi-am dorit mult să fiu designer. Mi-a plăcut întotdeauna moda, dar mereu dormeam puțin în mine.

Atenția la detalii, sunt extrem de importante atunci când doriți să arătați bine.

Cred că trebuie să-i tratezi pe oamenii care lucrează cu tine ca pe familia ta.

Nu ai crede, dar nu mă pricep la … gătit. Bucătarul meu face asta.

Moda este să placă ochiului. Formele și proporțiile sunt pentru intelectul tău.

Nu este aspirația mea să apar la un reality show. Acesta este ultimul lucru de care am nevoie în viața mea.

Iubesc cartile; valizele mele sunt mereu pline de ele. Cărți și încălțăminte. Citesc când sunt tristă, când sunt fericită, când sunt nervoasă. Autorul meu britanic preferat este Jane Austen, iar cel american preferat este John O’Hara.

Nu purtați machiaj excesiv pe măsură ce îmbătrâniți. Femeile tinere pot purta orice machiaj vor, dar dacă ești mai în vârstă, vei regreta.

Un om trebuie să aibă sensibilitate, inteligență, mister, toleranță și putere … Romantismul ajută și el.

Carolina Herrera

Designer de modă venezuelean, este cunoscută pentru „stilul personal excepțional”, și pentru creațiile vestimentare ale diferitelor doamne importante, inclusiv Jacqueline Onassis, Laura Bush, Michelle Obama și Melania Trump.
María Carolina Josefina Pacanins y Niño s-a născut la 8 ianuarie 1939, în Caracas , Venezuela din părinții Guillermo Pacanins Acevedo, ofițer al forțelor aeriene și fost guvernator al Caracas, și María Cristina Niño Passios. Bunica ei socialistă a introdus-o în lumea modei, ducând-o pe tânăra Carolina la spectacolele lui Balenciaga și cumpărându-și ținutele Lanvin și Dior. Ea a spus: „Ochii mei erau obișnuiți să vadă lucruri frumoase”.
În 1965, Herrera și-a început cariera lucrând ca publicist pentru Emilio Pucci, el însuși marchiz florentin și un prieten apropiat de familie. A început să lucreze la boutique-ul Pucci din Caracas și s-a mutat la New York în 1980. Asociat frecvent cu Mick și Bianca Jagger și Andy Warhol, la Studio 54, a devenit bine cunoscută pentru stilul ei dramatic. A apărut pentru prima oară pe lista internațională cu cele mai frumoase haine în 1972, apoi a fost aleasă în Hall of Fame în 1980.
În 1981, prietena ei Diana Vreeland, pe atunci redactor-șef al Vogue a sugerat ca Herrera să proiecteze o linie vestimentară. Ea a făcut acest lucru, făcând mostre la Caracas. Și-a prezentat colecția la Metropolitan Club din Manhattan pentru a fi apreciată de critici. Un renumit butic Park Avenue, Martha’s, a fost de acord să-i prezinte hainele în ferestrele lor. După acest succes inițial, s-a întors la Caracas și a strâns capital pentru a finanța o lansare mai importantă. Primul ei spectacol de pistă din 1980 a inclus viitorul supermodel Iman.

Carolina Herrera își prezintă semestrial colecția de îmbrăcăminte la Mercedes-Benz Fashion Week din New York. Compania își are sediul în New York City din 1980, iar în 1981 marca a primit recunoașterea de la mai multe publicații cheie, inclusiv Women’s Wear Daily și Tatler , cu o atenție deosebită timpurie la mânecile sale bine concepute.


Câțiva dintre cei mai notabili clienți ai săi au fost Jacqueline Kennedy Onassis , care i-a cerut să proiecteze rochia pentru nunta fiicei sale Caroline, Diana, ducesa de Cadaval, care i-a cerut să proiecteze rochia pentru căsătoria ei cu prințul Charles-Philippe de Orléans Ducele de Anjou și actrița Renée Zellweger.
La sfârșitul anilor 1980, compania spaniolă de parfumuri Puig a acordat numele Carolina Herrera pentru a dezvolta și comercializa o linie de parfumuri. În 1995, firma a achiziționat afacerea de modă Carolina Herrera, păstrând-o drept director de creație. În 2008, au lansat un brand de articole de îmbrăcăminte numit CH Carolina Herrera.
Începând din 2012, în lume existau 18 buticuri Carolina Herrera și CH Carolina Herrera, iar liniile ei erau transportate în 280 de magazine din 104 țări. Începând din 2011, fiicele ei Carolina Jr. și Patricia Lansing au participat la direcția și designul creativ. În februarie 2016, a fost raportat de WWD că partea de parfumuri a companiei avea peste 25.000 de puncte de vânzare pe tot globul, în timp ce marca CH include 129 de magazine independente.
În 2015, a fost lansat primul anunț pentru marcă, cu modele Elisabeth Erm și Joséphine Le Tutour. În iulie 2016, Herrera a anunțat lansarea noului ei parfum pentru femei, care va fi disponibil pentru cumpărare în septembrie, cea mai mare lansare de parfum din ultimii 14 ani. Mirosul se numește „Fată bună”, iar Karlie Kloss este fața parfumului.
În 2018, Herrera și-a arătat ultima linie pentru marca ei omonimă și a predat direcția creativă a mărcii lui Wes Gordon.

În 2008, Herrera a primit premiul Lifetime Achievement Geoffrey Beene din partea Consiliului Designerilor de Moda din America și „Îmbrăcăminte pentru femei Designer al anului“ în 2004. Herrera primește premiul de excelență al Centrului internațional din New York, precum și Medalia de aur a Spaniei pentru Merit în Arte Plastice, care i-a fost înmânată în 2002 de regele Juan Carlos I. În 1997 a primit Medalia de Aur a Institutului Spaniol Regina Sofia.
Ea a primit și Premiul Internațional Group Superstar Fashion Group, Designerul Anului în stilul premiilor în 2012 și titlul „Mercedes-Benz Presents” pentru colecția sa din 2011. A fost pe coperta Vogue de șapte ori.

Din 2004, este membru al consiliului de administrație al designerului de bijuterii Mimi So , și din 1999 în consiliul de administrație al CFDA. În 2005, a primit Premiul Golden Plate al Academiei Americane de Realizare în cadrul Summitului Internațional al Realizărilor din New York. În 2014, a câștigat Premiul Couture Council 2014 pentru arta modei.

În 1957, la vârsta de 18 ani, Herrera s-a căsătorit cu Guillermo Behrens Tello, un latifundiar venezuelean. Înainte de divorț, în 1964, au devenit părinții a două fiice: Mercedes Behrens-Pacanins și Ana Luisa Behrens-Pacanins, care s-a căsătorit cu dezvoltatorul Luis Paraud-Carpena, fiul maiorului general Fernando Paraud din Madrid , în 1989.
În 1968, la Caracas, s-a căsătorit cu Reinaldo Herrera Guevara, care moștenise titlul spaniol Al 5-lea marchiz de la Torre Casa în 1962 la moartea tatălui său. Reinaldo a fost gazda Buenos Días, un program venezuelean de știri de televiziune de dimineață și fiul mai mare al lui Don Reinaldo Herrera Uslar, al 4-lea marchiz de Torre Casa, un proeminent al plantației de trestie de zahăr venezuelean, aristocrat și colector de artă. Prin căsătorie, Carolina a primit Titlul a 5-a Marchiză a Casei Torre, până când i-a fost retras în 1992.

În 2009, Herrera a devenit cetățean al Statelor Unite.


Surse:
en.wikipedia.org
brainyquote.com
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie