Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Elevi de la Liceul Teoretic ”Neagoe Basarab” Oltenița premiați la Concursul Interjudețean ”Ion-Barbu-Dan Barbilian”

de Laura Suzeanu

Miercuri, 4 noiembrie a.c., a avut loc la Liceul Teoretic ”Neagoe Basarab” o scurtă ceremonie de felicitare și premiere a elevilor cu merite deosebite la Concursul ”Ion Barbu-Dan Barbilian”.
În holul principal al liceului, director adjunct prof. Mariana Biteș și profesor de matematică Marița Cucuianu au oferit diplomele câștigătorilor.

Premiere Teoretic Neagoe Basarab
Profesor Marița Cucuianu ne spune că a fost a 20-a ediție a Concursului Barbilian. Șase elevi au fost premiați la matematică și o elevă la limba și literatura română. ”Este primul an când copiii de gimnaziu reușesc să ia un premiu la acest concurs. La clasa a V-a au fost peste 130 de participanți, concursul a presupus și participare internațională, iar majoritatea copiilor sunt de la licee de informatică din București și Constanța.” ne spune profesoara.
La clasa a V-a Grigore Andrei Mario a obținut mențiune, clasându-se în ordinea punctelor pe locul 8, premiul special ”Constantin Berbecel”, considerat premiu pentru cei merituoși. Profesoara Cucuianu spune că este prima dată când un elev de gimnaziu din zona noastră reușește să ia o mențiune la Concursul ”Dan Barbilian”. Medalia de argint și locul II la limba și literatura română a fost obținut de eleva Cucu Teodora, pregătită de profesoara Mariana Biteș.
Marița Cucuianu ne relatează câteva date despre celalalte activități competitive: concursul de matematică Călărași-Silistra pentru elevii de liceu, unde la secția ”matematică-informatică”, elevii au obținut premii: medalia de argint Gorneanu Andrei (cls. a XII-a), pregătit de profesor de matematică Cristian Lichiardopol, medalia de bronz Ivașcu Vlad, pregătit de profesor de informatică Lucian Chițu. ”Gorneanu Andrei de la clasa a VII-a a reprezentat județul la faza națională de matematică, a fost mereu premiat… În perioada 24 octombrie – 1 noiembrie, la Călărași a fost Concursul ”Ion Onuță”, în amintirea profesorului Ion Onuță, la acest concurs participând tot elevi de liceu, elevi de la secțiile pedagogic, tehnologic și științele naturii…Elevii din mediul rural au participat la Concursul județean de matematică ”Ion Cheșcă” în amintirea domnului profesor Ion Cheșcă și foarte mulți copii din zona Olteniței au luat mențiuni, concursuri ce necesită multă muncă.” declară profesoara de matematică.
Aceasta amintește și de Conferința 19 a societății de matematică, în cadrul căreia s-au aniversat 120 de ani de existență a Gazetei Matematice, conferință ce s-a desfășurat la Călărași în săptămâna 24 octombrie – 1 noiembrie.
Profesoara Marița Cucuianu mulțumește tuturor colegilor care s-au implicat în activitățile amintite.

Profesoara Cucuianu îl menționează pe inspectorul de matematică Gheorghe Stoianovici, față de care profesoara are cuvinte de laudă, apreciindu-i munca și inițiativele la nivel de județ.
Marița Cucuianu punctează ideea că în spatele acestor elevi stau profesorii de gimnaziu și de liceu, învățătorii, o întreagă echipă, rezultatele frumoase și premiile obținute de elevi constituind meritul mai multor persoane.
Concursurile din viitorul apropiat la care Liceul Basarab, prin elevii săi, va fi participant, sunt concursuri on line și proiecte în derulare la matematică pe didactic.ro, profesoara de matematică ilustrând faptul că astfel de concursuri sunt semnificative pentru viitorul celor ce vor merge la facultăți.
Dascălul consideră că importanța concursurilor stă în a le da posibilitate elevilor să se evalueze, să aplice metode moderne de evaluare și autoevaluare.

Concursul Interjudețean cu participare națională și internațională ”Ion Barbu-Dan Barbilian” s-a desfășurat în perioada 23-25 octombrie a.c. Manifestarea constă în concurs de literatură pentru elevii din licee, concurs de limbă și literatură pentru elevii din gimnaziu, concurs de matematică pentru elevii din gimnaziu.
Potrivit inspectorului școlar general de la Inspectoratul Școlar Călărași, prof. dr. Constantin Tudor, ”manifestările își propun să stimuleze talentul și creativitatea elevilor, să realizeze un schimb de opinii între participanți și personalitățile științifice și culturale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 35 = 42

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie