Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Elevi oltenițeni de succes la Micul Virtuoz Internațional, București 2018

Pianiștii oltenițeni au urcat pe podiumul Festivalului-Concurs Internațional ”Micul Virtuoz”. Stoica Maria, Podocea Radu, Șchiopu Alexandra, Dumitrescu Anastasia, Vlaicu Ana Maria sunt talentații copii cu dragoste de muzică, ei fiind cei care au reprezentat Oltenița și județul Călărași la București. 

Micii pianiști au încântat juriul și publicul Festivalului-Concurs Internațional de Interpretare la Pian „Micul Virtuoz”, București, ediția a XI-a, mai 2018.
Emoționați, alții fără fiori de teamă de concurs, mici și mari, participanții au dorit să demonstreze celor din juriu și spectatorilor că fiecare dintre ei este cel mai bun pentru anul de studiu la care s-au înscris în concurs. Alții au avut costumație tematică, după melodia interpretată, cum a fost Radu Podocea, care a încercat să imite mai stilizat un pirat din Caraibe. Tinerii oltenițeni au impresionat nu doar juriul, cât mai ales oaspeții țărilor invitate.
„Nu este un concurs greu, este nevoie de atenție, de concentrare pentru ca după exercițiul repetat la pian de-a lungul timpului, să oferi momentul tău de plăcere celor care te privesc. Un concurs frumos unde ne revedem în fiecare an cu unii dintre cei mai buni pianiști din țară și străinătate.” declară profesoara lor care mulțumește tuturor celor implicați. ”Țin să mulțumesc mai ales părinților că au avut încredere în forțele copiilor lor. Rezultatele sunt foarte bune. Deși toți sunt de premiul I, o singură elevă a primit acest merit.”, mai spune profesoara de pian.

La competiția virtuozilor au fost prezenți circa 200 de tineri interpreți din 24 de județe din România și alte 12 țări.

Vlaicu Ana Maria cls. I, a fost favorita locului I și a interpretat Gavotta de Gossec, Stoica Maria, cls. a VII-a a interpretat un fragment din Bohemian Rapsody pentru a cărui interpretare a primit locul II. Podocea Radu, elev în cls a VII-a, a urcat pe locul II după interpretarea unui fragment din Pirații din Caraibe de Hans Zimmer. Șchiopu Alexandra, elevă în cls. a X-a, a obținut locul II pentru interpretarea unui părți din Gimnopedie nr. 1 de Erik Satie, iar Dumitrescu Anastasia, elevă în cls a IV-a, tot locul II, a interpetat Chim Chimney, de Sherman Brothers.

Juriul a fost format din prof. univ. conf. dr. Gabriela Munteanu, președintele juriului; prof. de muzică, Mirela Daday; prof. de muzică-pian Claudia Ivan, directorul festivalului și conf. univ. dr. Mariana Ivan de la Universitatea Națională de Arte, secretar de juriu.

Ana Maria Vlaicu, locul I

Radu Podocea, locul II

Alexandra Șchiopu, Locul II

Maria Stoica, locul II

Anastasia Dumitrescu, locul II

Editorial
  • Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Haosul dictaturii sărăntocilor și baricada rezistenței

    Laura Suzeanu S-au jucat cu focul. Pentru un ordin. Ordin care a ascuns foarte posibil multe promisiuni, de viitor. Dar de fapt obediența specifică lipsei de orizont, cel mai sigur pentru salariul primit, cel din banii statului. Care Stat cine este? Cine este, domnilor jandarmi, aduși, cărați, intoxicați cu minciună, …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Oul lui Columb (în italiană, “Uovo di Colombo”) este o expresie care …
Corespondenta la redactie