Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Elevi oltenițeni de succes la Micul Virtuoz Internațional, București 2018

Pianiștii oltenițeni au urcat pe podiumul Festivalului-Concurs Internațional ”Micul Virtuoz”. Stoica Maria, Podocea Radu, Șchiopu Alexandra, Dumitrescu Anastasia, Vlaicu Ana Maria sunt talentații copii cu dragoste de muzică, ei fiind cei care au reprezentat Oltenița și județul Călărași la București. 

Micii pianiști au încântat juriul și publicul Festivalului-Concurs Internațional de Interpretare la Pian „Micul Virtuoz”, București, ediția a XI-a, mai 2018.
Emoționați, alții fără fiori de teamă de concurs, mici și mari, participanții au dorit să demonstreze celor din juriu și spectatorilor că fiecare dintre ei este cel mai bun pentru anul de studiu la care s-au înscris în concurs. Alții au avut costumație tematică, după melodia interpretată, cum a fost Radu Podocea, care a încercat să imite mai stilizat un pirat din Caraibe. Tinerii oltenițeni au impresionat nu doar juriul, cât mai ales oaspeții țărilor invitate.
„Nu este un concurs greu, este nevoie de atenție, de concentrare pentru ca după exercițiul repetat la pian de-a lungul timpului, să oferi momentul tău de plăcere celor care te privesc. Un concurs frumos unde ne revedem în fiecare an cu unii dintre cei mai buni pianiști din țară și străinătate.” declară profesoara lor care mulțumește tuturor celor implicați. ”Țin să mulțumesc mai ales părinților că au avut încredere în forțele copiilor lor. Rezultatele sunt foarte bune. Deși toți sunt de premiul I, o singură elevă a primit acest merit.”, mai spune profesoara de pian.

La competiția virtuozilor au fost prezenți circa 200 de tineri interpreți din 24 de județe din România și alte 12 țări.

Vlaicu Ana Maria cls. I, a fost favorita locului I și a interpretat Gavotta de Gossec, Stoica Maria, cls. a VII-a a interpretat un fragment din Bohemian Rapsody pentru a cărui interpretare a primit locul II. Podocea Radu, elev în cls a VII-a, a urcat pe locul II după interpretarea unui fragment din Pirații din Caraibe de Hans Zimmer. Șchiopu Alexandra, elevă în cls. a X-a, a obținut locul II pentru interpretarea unui părți din Gimnopedie nr. 1 de Erik Satie, iar Dumitrescu Anastasia, elevă în cls a IV-a, tot locul II, a interpetat Chim Chimney, de Sherman Brothers.

Juriul a fost format din prof. univ. conf. dr. Gabriela Munteanu, președintele juriului; prof. de muzică, Mirela Daday; prof. de muzică-pian Claudia Ivan, directorul festivalului și conf. univ. dr. Mariana Ivan de la Universitatea Națională de Arte, secretar de juriu.

Ana Maria Vlaicu, locul I

Radu Podocea, locul II

Alexandra Șchiopu, Locul II

Maria Stoica, locul II

Anastasia Dumitrescu, locul II

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie