Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Elevul Alexandru Brîncoveanu continuă proiectele sale de președinte în Consiliul Elevilor: El dorește o sală de video-proiecție la Liceul ”Neaoge Basarab”

de Laura Suzeanu

Dacă politica din România împreună cu cei care o fac, respectiv politicienii de toate culorile, ne-au dezamăgit profund, reușind în decursul a 25 de ani de haos să ne facă să pierdem încrederea în ei, avem convingerea că lucrurile nu stau la fel privind tinerii sau mai bine spus viitorii reprezentanți ai noștri în funcții importante de care să depindă soarta unui oraș sau a țării. Urmând niște criterii de alegere asemănătoare, însă ghindându-se după principiile lor formate pe corectitudine, cu sentimentul că un lucru reușește cu succes dacă este conceput cu responsabilitate deplină, elevii de la Liceul Teoretic ”Neagoe Basarab” din Oltenița și-au ales reprezentantul în Consiliul de Administrație al instituției. Campania electorală a fost una la care s-a lucrat cu seriozitate, Alexandru Brîncoveanu fiind alesul. ”În Alegeri Alexandruaceastă toamnă am candidat pentru funcția de reprezentant al elevilor în Consiliul de Administrație al liceului, fapt pentru care a trebuit să intru într-o nouă campanie electorală, campanie pe care nu am neglijat-o, realizându-mi astfel un nou șir de afișe propagandistice, o nouă listă de propuneri pe care doresc să le respect și o echipă puternică de susținere. Astfel, la nici două zile de la începutul perioadei de campanie, întregul liceu era plin de Brîncoveni imprimați pe hârtie care supravegheau holurile.” ne spune Alexandru.

Ca în orice structură democrată, au existat și contracandidați

Despre contracandidat și desfășurarea campaniei, elevul clasei a XII-a A ne relatează: ”Lupta a fost destul de strânsă, deoarece am avut un adversar pe măsură, bine informată și pusă la punct pe care o apreciez și despre care știu că dacă ar fi câștigat ar fi luptat pentru elevi și dorințele lor, ca și mine. Alegeri Alexandru (1)Procesul electoral s-a desfășurat întocmai prevederilor legale, astfel, urna, sigilată și controlată de reprezentanții ambelor părți, a fost plimbată prin clase de o comisie sub ochii căreia nu se putea săvârși nicio faptă care să nu respecte regulile: 3 reprezentanți imparțiali ai Consiliului Școlar al Elevilor și câte un membru supraveghetor desemnat de fiecare candidat.”

În aceeași zi elevii liceului au mai votat și pentru funcția de Avocat al Elevilor în cadrul Consiliului Școlar al Elevilor. Așadar, în urmă cu două săptămâni, Liceul Teoretic ,,Neagoe Basarab” a trecut printr-un moment istoric, fiind pentru prima oară când elevii au votat într-o zi la două urne.
Procesul de numărare a voturilor a fost realizat de către reprezentanții candidaților. Alexandru spune că procesul electoral de la liceu a fost așa de bine proiectat și organizat, încât și cea mai mică abatere nu ar fi trecut nesesizată. După numărare, urnele au fost resigilate și depozitate într-un spațiu unde urmează să fie păstrate în continuare.

”Drumul meu era altul, mulți nu știu, dar eu trebuia să devin elevul unui liceu cu profil teologic. Din cauza unei decizii de moment, realizând că sunt făcut pentru altceva, în prima zi de școală a clasei a IX-a, după o festivitate de începere a unui nou an școlar plină de cântări bisericești m-am hotărât să renunț la acestă ”chemare a Domnului”, plecând cu pași mari din acel loc. Astfel, la câteva zile, pe baza unui transfer, am intrat în sânul Liceului Teoretic ,,Neagoe Basarab” din Oltenița.” mărturisește Alexandru.

Proiectele lui Alexandru contează. Și urmează altele…

Activitatea sa de reprezentant în această formațiune persistă de câțiva ani, în mandatul său Alexandru Alegeri Alexandru (2)Brîncoveanu spune că a reușit să realizeze proiecte interesante, sprijinit bineînțeles de colegi și profesori: ”Drept să vă spun am fost destul de sceptic în privința obținerii unui loc favorabil în acea competiție, dar în urma unei campanii electorale demne de prezidențiale, cu un plan bine stabilit și cu o listă puternică de obiective, am reușit să câștig o funcție despre care nu știam foarte multe, dar cu ajutorul căreia voiam să ajut elevii și să mă dedic acestora, deoarece simțeam că pot și credeam în mine. Pe parcursul mandatului meu, cu ajutorul tuturor șefilor de clase cât și al doamnei profesor Ecaterina Chițu, persoana care a vegheat la o bună activitate a consiliului, am reușit să realizez o mulțime de proiecte, dintre care țin să scot în evidență două ce au devenit un fel de obicei: în fiecare an, în luna noiembrie, Alegeri Alexandru (7)Liceul Teoretic ,,Neagoe Basarab” face o vizită Căminului pentru persoane vârstnice, moment prielnic pentru a oferi acestora alimente donate de elevii întregului liceu. Un alt proiect ce persită, constă în realizarea unei urne în ziua de 14 februarie. Elevii pot depune aici mesaje persoanei iubite realizând scrisori cu expeditor anonim.” ne mai spune Alexandru. Acesta amintește și câteva fapte neplăcute petrecute și ne împărtășește dorința lui de a duce la bun sfârșit un alt proiect: ”Anul trecut, am avut neplăcuta surpriză de a observa că majoritatea șefilor de clase lipseau repetat nemotivat la ședințele lunare ale consiliului, drept pentru care, la nivelul întregului liceu, am conceput un proces electoral prin care fiecare clasă, prin acest drept al elevilor de a vota secret, și-a ales un nou reprezentant în Consiliul Școlar al Elevilor.” susține Alexandru. Tânărul își dorește foarte mult o sală de video-proiecție și este convins că aceasta nu va rămâne doar un gând: ”Proiectul ce este în curs de Alegeri Alexandru (4)realizare, proiect pe care îmi doresc din tot sufletul să-l vad finalizat este realizarea unei săli de video-proiecție în subsolul liceului, proiect pe care anul trecut l-am propus și prezentat în Consiliul de Administrație al liceului.” declară tânărul. El mulțumește tuturor celor ce l-au sprijinit și îl sprijină în continuare la realizarea împreună a proiectelor: membrilor Consiliului Elevilor, elevilor Liceului Teoretic ,,Neagoe Basarab” care și-au dovedit încrederea în el și l-au ales drept ,,vocea lor”, decizie pe care nu o vor regreta, după cum le promite colegilor săi noul președinte al Consiliului Elevilor.
Alexandru dorește să mulțumească în mod special colegilor săi Alexandra Marcu, Andra Stoican și Cristina Podocea pentru ajutorul oferit.

Alexandru Brîncoveanu s-a născut la 19 august 1997. Pune suflet și depune eforturi serioase în orice face. El este și senior manager în cadrul unei companii internaționale de top in domeniul produselor de nutriție și curățenie. Alexandru ne mărturisește că, deși va studia după terminarea liceului în Suedia, acolo unde este stabilită mama sa, se va întoarce în țară imediat după absolvire pentru că este un adevărat patriot.
Dacă Alexandru va rămâne același spirit cutezător, plin de inițiative, optimist, luptător pentru cauze drepte, același tânăr plin de bunătate și speranțe de mai bine, avem certitudinea că el, alături de alți Alex Brincoveanutineri la fel de inimoși, vor reuși să transforme țara asta în ceea ce trebuia să fie demult: o oază de bogăție, cinste, frumusețe morală, o țară democrată în sensul adevărat, o țară civilizată și europeană. Așa după cum îi este vorba și sufletul frumos, așa credem că va fi Alexandru și peste alți ani, iar Suedia, țara făgăduinței pentru mulți dintre cei care ajung acolo, va constitui o frumoasă experiență ce va contribui la reușitele sale și dorințele de a lupta pentru ca rudele lui, prietenii, colegii, oamenii din jur, să se bucure de vremuri mai bune.

Noi îi urăm succes în tot ce își propune, un viitor frumos și lipsit de piedici, uși deschise oriunde, dar și dragoste de care să fie înconjurat mereu.
Și de ce nu, să fie un viitor bun președinte al României ??!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 17 =

+ 49 = 56

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum se scrie corect Mall-ul sau Mallul Potrivit Dicţionarului ortografic, ortoepic …
Corespondenta la redactie