Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Expoziţia de sculptură “Olga Smolenschi” la Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa

Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa din Olteniţa se pregăteşte pentru vernisajul expoziţiei de sculptură “Olga Smolenschi”. Iubitorii de artă sunt invitaţi miercuri, 2 iulie, de la ora 17,00 la vernisajul consacrat autoarei mai multor sculpturi din lemn, alabastru, lut patinat, bronz sau alabastru. olga smolenschiAşa cum declara însăşi autoarea operelor, “profesiunea de sculptor este o problemă vitală, este raţiunea de a exista, pentru care am sacrificat totul în viaţă, inclusiv viaţa de familie”.
Studentă a celebrului sculptor Cornel Medrea, Olga Smolenschi s-a remarcat în câteva expoziţii de grup, lucrările sale fiind expresia unei trude artistice remarcabile. Talentul de a modela lutul, lemnul sau bronzul o consacra între sculptorii contemporani, lucrările sale regăsindu-se în câteva dintre muzeele de artă din ţară, la Muzeul Brukenthal, Muzeul de Artă din Ploieşti, Muzeul de Artă din Braşov, Slobozia, Olteniţa.Olga-Smolenschi-2
Evenimentul de miercuri sperăm să aducă mai aproape de artă şi de acţiunile muzeului un public cât mai numeros.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 2

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie