Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Expoziţia de sculptură “Olga Smolenschi” la Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa

Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa din Olteniţa se pregăteşte pentru vernisajul expoziţiei de sculptură “Olga Smolenschi”. Iubitorii de artă sunt invitaţi miercuri, 2 iulie, de la ora 17,00 la vernisajul consacrat autoarei mai multor sculpturi din lemn, alabastru, lut patinat, bronz sau alabastru. olga smolenschiAşa cum declara însăşi autoarea operelor, “profesiunea de sculptor este o problemă vitală, este raţiunea de a exista, pentru care am sacrificat totul în viaţă, inclusiv viaţa de familie”.
Studentă a celebrului sculptor Cornel Medrea, Olga Smolenschi s-a remarcat în câteva expoziţii de grup, lucrările sale fiind expresia unei trude artistice remarcabile. Talentul de a modela lutul, lemnul sau bronzul o consacra între sculptorii contemporani, lucrările sale regăsindu-se în câteva dintre muzeele de artă din ţară, la Muzeul Brukenthal, Muzeul de Artă din Ploieşti, Muzeul de Artă din Braşov, Slobozia, Olteniţa.Olga-Smolenschi-2
Evenimentul de miercuri sperăm să aducă mai aproape de artă şi de acţiunile muzeului un public cât mai numeros.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

44 + = 46

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie