Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Expoziție de pictură de șevalet, la Metropolis Art Center – București

Metropolis Art Center vă invită alaturi de DanaArtGallery să vizitați expoziția „ARMONIA” a pictorului de șevalet DANIEL TURLIU.

Pictura Bucuresti
Vernisajul are loc mâine, miercuri, 21 octombrie 2015, ora 18:30, la Metropolis Art Center, Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, București. Expoziția se poate vizita până la data 10 noiembrie 2015, program: luni- sambătă, între orele 12:00 – 20:00.

Expozitie Bucuresti
„De la prima întâlnire cu lucrările lui Daniel Turliu se impune nevoia de a-l situa printre ‘pictori’. Face parte din familia coloriștilor. Dincolo de mode, dincolo de rețete de succes de ultimă oră, tânarul pictor preferă să lucreze în fața motivului ca și maeștrii de odinioară. Ideea că simțul armoniei culorilor este unul care ține de instinct îi este străina pictorului nostru. Aidoma clasicilor, el are tendința de a-și controla instinctele, tinzând către o armonie interioară între instinct și rațiune. Armoniile picturii sale vin tocmai din această armonie interioara și nu ne mai mirăm cand repetă o vorbă celebră dupa care caută ceea ce a găsit deja. Pentru el, pictura postimpresionistă franceză sau armoniile grave ale lui Andreescu ramân actuale. Filtrul tradiției moderne a marilor coloriști il impinge către armonii formale de o mare simplitate și către armonii cromatice pline de rafinament.” Bogdan Panțu
Pictura de șevalet este un termen folosit în istoria artei pentru tipul de pictură de dimensiuni medii, care este realizată pe un șevalet, spre deosebire de o miniatură, care este realizată stând la un birou, sau de o pictura la scară mare, realizată pe suporți construiți special.
danaart.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 8

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie