Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Expoziție de pictură de șevalet, la Metropolis Art Center – București

Metropolis Art Center vă invită alaturi de DanaArtGallery să vizitați expoziția „ARMONIA” a pictorului de șevalet DANIEL TURLIU.

Pictura Bucuresti
Vernisajul are loc mâine, miercuri, 21 octombrie 2015, ora 18:30, la Metropolis Art Center, Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, București. Expoziția se poate vizita până la data 10 noiembrie 2015, program: luni- sambătă, între orele 12:00 – 20:00.

Expozitie Bucuresti
„De la prima întâlnire cu lucrările lui Daniel Turliu se impune nevoia de a-l situa printre ‘pictori’. Face parte din familia coloriștilor. Dincolo de mode, dincolo de rețete de succes de ultimă oră, tânarul pictor preferă să lucreze în fața motivului ca și maeștrii de odinioară. Ideea că simțul armoniei culorilor este unul care ține de instinct îi este străina pictorului nostru. Aidoma clasicilor, el are tendința de a-și controla instinctele, tinzând către o armonie interioară între instinct și rațiune. Armoniile picturii sale vin tocmai din această armonie interioara și nu ne mai mirăm cand repetă o vorbă celebră dupa care caută ceea ce a găsit deja. Pentru el, pictura postimpresionistă franceză sau armoniile grave ale lui Andreescu ramân actuale. Filtrul tradiției moderne a marilor coloriști il impinge către armonii formale de o mare simplitate și către armonii cromatice pline de rafinament.” Bogdan Panțu
Pictura de șevalet este un termen folosit în istoria artei pentru tipul de pictură de dimensiuni medii, care este realizată pe un șevalet, spre deosebire de o miniatură, care este realizată stând la un birou, sau de o pictura la scară mare, realizată pe suporți construiți special.
danaart.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 2 =

+ 55 = 61

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie