Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Expoziție la DJC Călărași: Gheorghe Tănăsescu, artistul care îmbină arta bețelor de chibrit cu sculptura în lemn și piatră

Expoziţia „Artă din beţe de chibrituri” a artistului Gheorghe Tănăsescu este una dintre cele mai interesante expoziții ce poate fi admirată. Luni, 20 iulie a.c. la „Casa Expoziţiilor” din cadrul acestei Direcției Județene pentru Cultură a avut loc vernisajul lucrărilor realizate de Tănăsescu.

Expozitie Tanasescu (2)Expozitie Tanasescu (6)
Operele sunt create în atelierul său, de-a lungul anilor. Încă din 1970 a avut deschise expoziţii personale la Călăraşi, Slobozia, Mangalia. Pe lângă piesele expuse din beţe de chibrituri, pasionatul artist a realizat şi lucrări de sculptură în lemn şi marmură, modelism, cu diferite machete pentru corăbii.
Potrivit informațiilor primite de la Direcția de Cultură la expoziție se vor admira câteva dintre lucrările sale: „Palatul Prefecturii”, „Casa Pompierilor”, „Geamia turcească”, „Domul din Milano”, „Biserica maramureşeană”, „Biserica Colacu”, „Bricul lui Mircea” ş.a. 

Printre sculpturile în lemn masiv şi piatră amintim: „Cina cea de taină”, „Capela din Peterhof”, „Rugăciune”, „Dansatoarea”, „Ţiganca”, „Maternitate”, Cruci pentru biserici, Icoane, Statuete, Bisericuţe din lemn din Maramureş, Suceava etc.

Expozitie Tanasescu (7)

Expozitie Tanasescu (3)La vernisaj au participat invitaţi, iubitori de cultură şi artă, oficialităţi. Au luat cuvântul: George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi, Daniel-Ştefan Drăgulin, primarul municipiului Călăraşi, Sorin Danciu, directorul Direcţiei pentru Cultură, Ana-Amelia Dincă, critic de artă şi artistul Gheorghe Tănăsescu.

Expozitie Tanasescu

Directorul Direcţiei pentru Cultură, Sorin Danciu este cel care l-a redescoperit pe Tănăsescu. Danciu propune organizarea unei licitaţii pentru achiziţionarea pieselor expuse, în scop umanitar, la care să participe parlamentari şi oficialităţi. Primarul municipiului, Daniel-Ştefan Drăgulin l-a invitat pe artist cu o expoziţie personală la muzeu şi i-a propus deschiderea unui atelier pentru copii în cadrul Muzeului Municipal Călăraşi.

Expozitie Tanasescu (4)Expozitie Tanasescu (5)

Expoziţia va fi deschisă iubitorilor de artă în perioada: 20 iulie – 20 august 2015 la sediul Direcției Județene pentru Cultură, „CASA EXPOZIŢIILOR”, Corp B (Castel).

Expozitie Tanasescu (8)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + six =

+ 62 = 65

Editorial
 • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

  Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

  Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie