Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Foisor de gradina – Iata cateva sfaturi utile legate de cum sa-l construiesti si cum sa-l amenajezi de unul singur

Pentru norocosii beneficiari ai unei gradini in jurul casei, alternativele de a transforma acest spatiu intr-o oaza de relaxare, sunt nenumarate. Pintre cele mai iubite optiuni de creare a acestui mic refugiu in inima gradinii, este clasicul foisor. Dincolo de faptul ca te vei bucura de relaxare in aer liber, ferit de razele puternice de soare sau de ploile inopinate de vara, foisorul arata fermecator si poate fi amenajat dupa bunul plac, in asa fel incat sa devina o casuta in miniatura, in care sa ai parte de tot confortul.
Asadar, acum ca ai decis ca ai si tu nevoie de un foisor, variantele pe care le ai la dispozitie sunt sa angajezi un arhitect care sa-ti elaboreze proiectul de constructie si un constructor care sa-l realizeze, sau ai si optiunea de a-l proiecta si construi de unul singur. Daca vrei sa-l construiesti cu mana ta sau macar sa stii exact ce sa-i ceri mesterului, trebuie sa stii cateva lucruri importante care te vor ajuta sa faci alegerile potrivite.

Cum alegem cel mai potrivit loc pentru foisor?

Inainte de a demara lucrarile propriu-zise, aceasta e prima intrebare pe care trebuie sa ne-o punem. Amplasarea potrivita a foisorului e influentata de doua lucruri de baza: distanta dintre foisor si casa si terenul pe care il vei construi. Pentru ca foisorul sa-si indeplineasca misiunea de refugiu in mijlocul naturii, acesta trebuie plasat intr-o zona mai retrasa a gradinii, fiind ferit de zgomotul din casa dar si de cel stradal. Daca dispui de o zona verde generoasa in spatele casei, acesta este cel mai potrivit loc, fiind astfel la distanta de strada, casa si garaj. De asemenea, pentru serile de vara in care iti inviti prietenii in a ta oaza de relaxare, amplasarea gratarului in imediata apropiere a foisorului va va scuti de drumuri in plus. Si, daca te-ai decis sa-l construiesti de unul singur, intra aici si vezi experienta relatata in detaliu a unui cuplu care a acceptat aceasta provocare.

Cate tipuri de foisoare exista in functie de forma si model?

  1. Foisor rotund

Foisorul rotund are un aer idilic si ne duce cu gandul la un décor vintage, desprins dintr-o poveste clasica. Cu ale sale linii curbe, aminteste de o colivie mai ales daca e conceput din fier forjat si niste felinare metalice. Acesta are fara doar si poate o frumusete aparte, si un farmec nemuritor, in care te vei putea adanci in activitatile tale preferate. Si daca te-ai decis sa-ti creezi propriul foisor din fier forjat cu siguranta vei avea nevoie de cateva unelte de baza incepand de la aparatul de sudura, electrozi si alte accesorii care te vor ajuta sa-ti finalizezi proiectul cu succes.

  1. Foisor dreptunghiular/patrat

Acest tip de foisor iti ofera mult spatiu si poate fi foarte usor amenajat cu banci sau scaune, o masa sau alte accesorii de care ai nevoie in interiorul lui.

  1. Foisor hexagonal

Si acestea se numara printre foisoarele populare, care permit abordarea unei diversitati de stiluri si influente, incepand de la stilul rustic, vintage pana la cel mai minimalist. Acesta va atrage atentia prin colturile sale atat din exterior cat si din interior, si permite decorarea mai neconventionala a acestuia.

Sursa imagine: Pixabay.com

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie