Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop Săptămâna 15-21 februarie 2021

Săptămâna 15 – 21 februarie 2021 se remarcă prin intrarea Soarelui în zodia Pești, ingres care anul acesta se va petrece pe data de 18 februarie și va marca începutul acestui semn zodiacal. Odată cu activarea zodiei Pești și noi vom deveni mai sensibili, mai generoși, mai empatici și mai intuitivi.

Săptămâna 15 – 21 februarie 2021 debutează sub aspectul benefic format de Venus, planeta iubirii, din zodia Vărsător și Nodul Nord Karmic din zodia Gemeni, aspect care ne mobilizează și ne ajută să ne poziționăm pe direcția de mers dorită. Este un aspect benefic socializării și putem cunoaște noi persoane care se vor dovedi interesante și de ajutor în viața noastră.
Întreaga săptămână va sta sub influența cuadraturii dintre Saturn, aflat în zodia Vărsător și Uranus din zodia Taur, prima cuadratură dintr-o serie de trei care se vor perfecta pe parcursul anului și care vor fi pe deplin resimțite la nivel social, dar și personal, menite să aibă un impact de viitor. Atât Saturn, cât și Uranus sunt guvernatori ai Vărsătorului, deci va fi vorba de o luptă serioasă, în care puterea îi aparține, totuși, lui Saturn, prin urmare răbdarea va fi cuvântul cheie. Va fi vorba de o luptă între nou și vechi, de instabilitate financiară, posibil chiar de o criză economică. Se va dori schimbarea unor structuri, însă resursele existente nu vor permite ca totul să se petreacă bătând din palme. Se va dori implementarea noului, însă desprinderea de ceea ce știam, de confort și siguranță, va fi dificilă și va cere răbdare.

Ca și cum acest careu nu ar fi fost de ajuns, iată că și Venus va face un careu cu Marte, planeta acțiunii, din zodia Taur. Ei bine, acest context poate aduce neplăceri financiare și ne cere să evităm cheltuielile nejustificate, însă va fi puternic resimțit în zona relațională, unde vor apărea tensiuni și conflicte din cauza viziunilor noi, a dorinței de independență și libertate, care se ciocnește de dorința de stabilitate, de a lăsa lucrurile așa cum sunt.

Vestea bună a săptămânii 15 – 21 februarie este ieșirea din retrogradare a planetei Mercur în zodia Vărsător, aspect care se petrece chiar în ultima zi a perioadei analizate și care ne va limpezi mintea și ne va ajuta să vedem mult mai clar anumite situații cu care ne-am confruntat în ultimele trei săptămâni, astfel încât putem lua și decizii în consecință.

Sfat! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească întâi previziunile pentru ascendent și apoi previziunile pentru zodie! 

Berbec

Cei născuți în zodia Berbec sunt sfătuiți să aibă mare grijă la acțiunile financiare, fie că este vorba de cheltuieli, împrumuturi, fie de alte decizii importante. Este de preferat ca nativii să facă economii acum mai mult ca oricând. Nu este exclus ca unele surse de venit să se piardă. Pe de altă parte, și în cuplu pot apărea certuri din cauza banilor, dacă unul din parteneri este mai cheltuitor. Unii nativi pot monetiza talentele lor. Sectorul sănătății va fi luminat de Soare, ceea ce va însemna că unele afecțiuni mai vechi pot fi readuse în atenție acum și tratate. Cum Marte, guvernatorul nativilor, este tensionat, s-ar putea ca și energia acestora să fie scăzută. In schimb, intuiția și inspirația vor fi la cote înalte, dar și nevoia de odihnă, liniște și pace sufletească. Cu Mercur în mers direct, viziunea asupra unor proiecte profesionale se îmbunătățește și se pot lua decizii începând de săptămâna viitoare.

Taur: 

Cei născuți în zodia Taur au parte de o săptămână destul de tensionată în sectorul carierei, iar conflictele cu superiorii pot fi la ordinea zilei. Pe de o parte nativii vor stabilitate profesională, iar pe de altă parte știu că trebuie făcută o schimbare, mai ales că-și doresc independență. Deci, săptămâna aceasta dorințele lor profesionale se luptă cu… dorințele lor profesionale, ceea ce face ca întreg contextul să fie apăsător și stresant. Sentimental, există posibilitatea să fie atrași de persoane din mediul de lucru, persoane care să-i pună în valoare prin statutul deținut sau care să le confere încredere în talentele lor. Financiar, posibil ca unele răsturnări de situație profesionale să aibă impact asupra bugetului, însă fie au bani puși deoparte, fie reușesc să se redreseze printr-o idee ingenioasă sau își pun abilitățile în acțiune. Pot scoate bani din talentele lor în viitor. Mercur în mers direct va ajuta mult la dialogul cu superiorii, la redresarea viziunilor profesionale, însă abia de săptămâna viitoare vor resimți aspectul acesta. Cu Soarele în tranzit prin Pești, de la mijlocul săptămânii, reînvie viața socială.

Gemeni: 

Cei născuți în zodia Gemeni continuă să fie frământați de evoluția lor, fie că sunt principiile care le dau bătăi de cap, fie că sunt dorințele de expansiune profesională care îi sperie. Este de preferat să nu se avânte în decizii deocamdată și să se lase ghidați și de intuiție. Sunt multe aspecte pe care nativii vor să le îmbunătățească la ei, dar încă Mercur, guvernatorul lor, este retrograd și le testează convingerile. Soarele va activa sectorul profesional și le va lumina direcția în carieră pe care să pornească sau să continue, dar confuzia va continua săptămâna aceasta. În plan sentimental, în schimb, lucrurile merg bine și planificarea unei vacanțe ar fi o idee bună. Sănătatea este, în continuare destul de delicată, dar gândirea pozitivă îi poate ajuta să depășească neplăcerile.

Rac: 

Cei născuți în zodia Rac s-ar putea să aibă parte de conflicte cu prietenii, să nu fie mulțumiți de modul în care aceștia acționează și să se simtă lezați. Financiar, dacă până acum nu s-au responsabilizat cu plata taxelor, facturilor, datoriilor, ratelor la credit, s-ar putea să aibă o surpriză destul de neplăcută săptămâna aceasta. Când Soarele intră în Pești îi poate ajuta să vadă într-o altă lumină principii și convingeri, mentalități de viață după care s-au ghidat până acum. Mulți Raci vor dori să studieze ceva nou, s vor preocupa mai mult de dezvoltarea lor personală. Starea de sănătate este bună și chiar pot avea șansa de a descoperi un remediu eficient care să-i scape de o neplăcere, chiar dacă este vorba de o simplă răceală.

Leu: 

Cei născuți în zodia Leu continuă și săptămâna aceasta seria conflictelor cu ceilalți, mai ales de natură profesională. Sunt nemulțumiri majore legate de carieră și de colaboratori care nu mai pot fi neglijate. Sunt nativi care resimt blocaje profesionale, care nu pot avansa sau obține funcția dorită. Totodată, și în cuplu pot apărea tensiuni, maia les din cauza stresului profeisonal pe care unii nativi au tendința de a-l revărsa asupra partenerului. Răbdarea este cuvântul de ordine ale acestei perioade. Deciziile legate de relație și colaborări, asocieri și parteneriate nu trebuie luate săptămâna aceasta. Când Soarele va activa zodia Pești, mulți Lei vor vedea mult mai clar dedesupturile relaționale și și-ar putea dori să renunțe la unele aspecte ale vieții în doi sau la unele contracte neprofitabile financiar. Totuși, în toată această agitație, Leii pot cunoaște persoane importante care să-i ajute în proiectele în care sunt implicați.

Fecioară: 

Cei născuți în zodia Fecioară au parte tensiuni și frustrări legate de faptul că nu se simt deloc aproape de un ideal profesional sau trebuie să muncească mult prea mult pentru a-și atinge un vis. Posibil ca unele mentalități să le fie date peste cap, mai ales dacă și-au schimbat recent locul de muncă sau, pe de altă parte, convingerile lor să nu empatizeze cu sarcinile pe care trebuie să le desfășoare. Nativii nu sunt dispuși la compromisuri. Este important să aibă răbdare la locul de muncă și să nu se grăbească să tragă concluzii săptămâna aceasta. Când Soarele intră în Pești va activa sectorul relațiilor și le va oferi nativilor o mai mare dorință de a se conecta la partener și de a petrece timp alături de acesta. Și relațiile profesionale pot fi privite într-o lumină mai blândă. Financiar, nu este momentul cheltuielilor.

Balanță: 

Cei născuți în zodia Balanță traversează o săptămână destul de încordată în plan sentimental. Nativii se simt limitați, blocați de trecut pentru a lega ceva nou sau, în cuplu, sunt tensiuni financiare și reproșuri legate de cheltuieli. Situația se va mai îmbunătăți în viața amoroasă abia după ce Mercur își încheie retrogradarea. Profesional, odată ce Soarele va intra în zodia Pești, sporul la muncă va crește, nativii vor fi mai eficienți și mai dornici de a face lucrurile să funcționeze. Tranzitul susține și starea de sănătate, mai ales prin prisma unor conștientizări ce țin de schimbarea stilului de viață.

Scorpion: 

Cei născuți în zodia Scorpion trebuie să depună un real efort pentru a nu intra în conflicte cu cei dragi. În familie este nevoie de maturitate, de multă răbdare, mai ales dacă sunt la mijloc contexte care vizează viața de cuplu a nativilor. Comunicarea cu familia se va îmbunătăți abia către finele săptămânii. Cu partenerul se pot ridica, pe de altă parte, probleme ce vizează siguranța relației și poate fi nevoie de o altă abordare a ideii de familie în sine, a ideii de căsătorie, de exemplu, de construire a căminului. Cei singuri vor fi mai avantajați sentimental, odată ce Soarele va activa zodia Pești pentru că vor fi mai dornici de flirt, de descoperire a emoțiilor unei noi iubiri. Tot acest aspect îi va ajuta să fie creativi, sensibili, să dea frâu liber spiritului artistic și să se dedice mai mult unor hobby-uri avute. Financiar, pot avea ajutor de la cineva în rezolvarea unei probleme cu actele, cu un credit, poate pot primi sau returna un împrumut.

Săgetător: 

Cei născuți în zodia Săgetător reușesc să ajungă la un consens cu partenerul de viață la începutul săptămânii, însă comunicarea, la modul general, nu va fi punctul lor forte, mai ales că Mercur retrogradează în acest sector. Nativii pot fi mai conflcituali și pot apărea discrepanțe majore între ideile lor și modul în care le pun în practică. Pot fi limitați de contexte să se exprime, iar certurile cu colegii pot lua amploare. Dintr-o altă perspectivă, vor fi nativi care vor fi obligați de un conetxt să-și schimbe stilul de viață și rutina zilnică. Mai multă atenție la deplasări pentru că pot apărea situații neprevăzute. Când Soarele va activa zodia Pești, interesul pentru casă și familie va crește și pot conștientiza și motivul unor stări emoționale mai neplăcute pe care le-au avut. Totodată, se pot lumina și unele contexte din trecut și le pot vedea cu alți ochi.

Capricorn: 

Cei născuți în zodia Capricorn s-ar putea să se confrunte cu unele limitări financiare și nu este vorba că nu au bani, ci că nu au bani să-i cheltuie așa cum își doresc, să-i cheltuie pe distracții, de exemplu. O speculație financiară făcută acum îi poate costa scump pe nativi. Pe de altă parte, copiii pot veni cu cerințe prea mari și prea greu de satisfăcut. Nu terbuie să apeleze la economii decât pentru lucrurile cu adevărat importante. Soarele în tranzit prin Pești le va susține curiozitatea și interesul pentru zona intelectuală, dar îi va ajuta și să vadă alături de cine mai merită să rămână în tovărășie.

Vărsător: 

Cei născuți în zodia Vărsător se tem pentru siguranța și stabilitatea lor. Pe de oparte, ar face schimbări, dar pe de altă parte, se simt limitați și le lipsește întocmai curajul. Oricum nu este momentul marilor decizii săptămâna aceasta, dar este o perioadă excelentă pentru analizarea lor în profunzime. Familia poate veni cu pretenții prea mari cărora nativii nu lepot face față deocamdată. Una spect legat de locuință, de cămin este destul de imprevizibil. Când Soarele va activa zodia Pești, nativii vor vedea altfel o situație financiară. Li se va lumina un drum de îmbunătățire a veniturilor, deci fără grabă deocamdată în negocieri.

Pești: 

Cei născuți în zodia Pești se vor bucura din plin de ingresul Soarelui în zodia lor, mai ales că se află îtr-o perioadă în care trec prin drame de conștiință și frământări greu de ținut în frâu. Săptămâna aceasta ar putea depista care sunt blocajele și limitările trecutului, ce-i ține pe loc și nu-i lasă să avanseze în direcția dorită. Li se cere mai multă atenție la comunicare, la negocieri și deplasări pentru că graba strică treaba, însă nici tăcerea prea multă nu este de bun augur. Sentimental, este o săptămână pasională, poate chiar nativii dau frâu liber unei dorințe pe care o țineau ascunsă, unei aventuri, în alte cazuri.

Sursa

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie