Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop săptâmâna 15-21 iulie 2019

Săptămâna 15 – 21 iulie 2019 este marcată de două mari evenimente astrologice. Primul eveniment este eclipsa parțială de Lună care se formează pe data de 17 iulie în zodia Capricorn și care vine cu evenimente inedite și răsturnări de situație pentru toate zodiile, influența sa resimțindu-se până la finele anului, iar al doilea eveniment impactant este retrogradarea lui Mercur care, pe data de 19 iulie, ajunge în zodia Rac, zodie pe care o parcurge în mers aparent invers până pe data de 1 iulie, atunci când își reia mersul direct.
La modul general, săptămâna 15 – 21 iulie 2019 vine cu un puternic impact emoțional și sentimental. Scoatem la suprafață toate acele trăiri cu care nu mai rezonăm și care nu ne mai fac fericiți, mai ales acele tare cu care venim din trecut și care ne impactează modul de gândire și acțiune. Este o perioadă în care ne putem detașa de trecut, putem vindeca karma și merge mai departe. Va fi vorba despre căutarea iubirii și a liniștii sufletești.

Berbec

Cei născuți în zodia Berbec au parte de o perioadă impactantă în relația cu membrii familiei. Pot exista discuții pe teme financiare, legate de o moștenire sau un partaj și nu este exclus să afle despre o problemă de sănătate a unei rude. În plan profesional, stresul de la locul de muncă îi poate face pe nativi să nu-și onoreze sarcinile și tentația va fi de a le amâna. Se cere foarte mare prudență în zona sentimentală deoarece pot interveni rupturi brutale de relație, de căsătorie, acolo unde lucrurile nu mai funcționează.

Taur

Cei născuți în zodia Taur sunt foarte axați în acestă perioadă pe studiu și pe călătorii, resimțind acut nevoia de relaxare. Relația cu membrii familiei poate fi tensionată prin faptul că nativii vor spune ceea ce cred și simt fără menajamente. De altfel, este o săptămână bună pentru a se pune pe ei înșiși pe primul loc. Cei care doresc să înceapă o colaborare, să lanseze un proiect se vor bucura de succes acum. În plan sentimental este posibil ca un fost partener să  le revină în viață și chiar să reia legătura.

Gemeni

Cei născuți în zodia Gemeni au parte de această eclipsă în zona financiară, prin urmare sunt sfătuiți să fie foarte atenți la modul în care negociază o remunerație, un contract, la modul în care-și administrează resursele. Veniturile pot fluctua acum și pot fi sursă principală de nemulțumire. Totodată, guvernatorul lor, Mercur, le poate aduce șansa de a-și îmbunătăți bugetul, de a găsi noi șanse de a face bani. Important de punctat este că stresul acesta se va răsfrânge și în relația cu autoritățile din viața nativilor, indiferent că vorbim de membri ai familiei sau sefii de la locul de muncă. Se întrevăd nemulțumiri majore în relația cu partenerul de viață și acestea pot avea la bază, din nou, o problemă financiară, un partaj, o cheltuială majoră.

Rac

Cei născuți în zodia Rac sunt impactați puternic de acest context astrologic care le amprentează întocmai personalitatea. Nativii vor simți nevoia să se rupă de tot ceea ce nu-i mai face fericiți și accentul va cădea în mod deosebit pe zona relațională și partenerială. Vor ieși la suprafață o serie de nemulțumiri în cuplu care pot destrăma acele legături care nu mai sunt bazate pe iubire. Nu este exclus să fie vorba de relații extraconjugale la mijloc. Sfatul nostru este ca acești nativi să fie foarte responsabili în procesul de curățenie pe care-l încep în viața lor sentimentală și să-și canalizeze energia către muncă, sector unde pot da rezultate bune în această perioadă.

Leu

Cei născuți în zodia Leu au parte de o perioadă dificilă din toate punctele de vedere și sunt sfătuiți să o abordeze cu mult calm și responsabilitate. Nativii vor fi măcinați de gânduri, de regrete și se vor întoarce în trecut să vadă unde au greșit, însă vor avea nevoie de o nouă viziune asupra vieții, iar răspunsurile le vor găsi în subconștient. Este posibil ca o serie de probleme de sănătate mai vechi să revină acum în atenție pentru a fi tratate corespunzător. Se întrevăd dezamăgiri majore în plan sentimental, iar Leii pot simți că nu mai rezonează cu partenerul de viață.

Fecioară

Cei născuți în zodia Fecioară vor avea parte de o perioadă intensă emoțional. Unii nativi pot rupe relații de prietenie, alții pot încheia o poveste de dragoste și tendința va fi să caute consolare în trecut, în brațele persoanelor cu care cândva au mai avut o relație. Nu este exclus ca cineva din anturaj să nutrească sentimente pentru nativi. Vor fi foarte surmenați psihic și Mercur, guvernatorul lor, le poate aduce o serie de frământări interioare greu de administrat. În plan profesional este o etapă favorabilă semnării de noi contracte, poate chiar avansării.

Balanță

Cei născuți în zodia Balanță au parte de momente frumoase, relaxante în cuplu și nu este exclus ca nativii să plece într-o călătorie alături de persoana iubită. Interesul major va cădea asupra familiei și locuinței, unde nativii vor dori să pună lucrurile în ordine și vor spune în față ceea ce au de zis, astfel reechilibrându-și sentimentele. Din punct de vedere financiar, vor fi mai cheltuitori decât de obicei, însă acest lucru le va aduce confort psihic pentru că-și vor face plăcerile. Se întrevăd avantaje legate de carieră, de locul de muncă și ar trebui să-și dea mai mult interesul pentru a obține ceea ce-și doresc.

Scorpion

Cei născuți în zodia Scorpion se vor concentra foarte mult pe sectorul financiar și nativii pot obține colaborări, pot demara proiecte și au șanse mari să-și îmbunătățească veniturile dacă sunt constanți și determinați să facă bani. Eclipsa de Lună va activa zona emoțională și nativii vor simți să facă o introspecție legată de sentimente și să meargă mai departe doar cu ceea ce iubesc și-și doresc cu adevărat, de aceea nu este exclus să elimine persoane din viața lor, dacă nu mai rezonează cu acestea. Perioadă favorabilă susținerii examenelor, studiului. Intuiția îi va ajuta în toate demersurile pe care le vor întreprinde acum.

Săgetător

Cei născuți în zodia Săgetător sunt sfătuiți să fie foarte responsabili cu partea financiară deoarece pot pierde sume de bani, pot face investiții proaste și-și pot dezechilibra veniturile pentru o perioadă lungă de timp. Li se cere multă responsabilitate și corectarea greșelilor din trecut. În plan sentimental, cei singuri vor fi tentați să aibă aventuri, să înceapă noi povești de dragoste, însă aspectul vizează și persoanele care se află în relații, căsătorii, și care acum pot ceda tentației de a avea o relație extraconjugală.

Capricorn

Cei născuți în zodia Capricorn au parte de schimbări majore în plan sentimental, partenerial și nu este exclus să pună punct acelor povești de dragoste care nu mai funcționează, inclusiv să ajungă la divorț. Este o perioadă de schimbare a concepțiilor în privința modului de relaționare cu cei din viața lor, fie că este partener de viață, fie partener de afaceri. Sfatul nostru este să se pună pe primul loc și să acționeze în deplină conformitate cu ceea ce ei își doresc. Vor fi și situații în care relația se va stabiliza și va trece la următorul nivel, însă cazurile vor fi izolate, motiv pentru care, la modul general, se cere prudență și responsabilitate în acțiuni. În plan financiar, lucrurile vor începe să capete formă și este posibil să-și îmbunătățească considerabil veniturile.

Vărsător

Cei născuți în zodia Vărsător trec printr-o perioadă tumultoasă la nivel subconștient și nativii vor simți nevoia de a se interioriza pentru a-și analiza sentimentele, emoțiile și pentru a-și recontura planurile de viitor. Moment de revelație în care nativii pot să-și înțeleagă sensul vieții. Se cere mai multă atenție la sănătate, în special în cazul nativilor cu boli cronice. De asemenea, atenție la problemele cu legea. Este important să respecte regulile și normele impuse, indiferent de context. În plan financiar va fi o perioadă bună în care pot culege roadele unor proiecte mai vechi și chiar pot primi o mărire de salariu, un bonus, o primă.

Pești

Cei născuți în zodia Pești au parte de o perioadă de culegere a roadelor în sectorul profesional, dar și sentimental. Nativii își pot schimba locul de muncă, pot avansa, pot obține o funcție mult așteptată. De asemenea, pot cunoaște persoane noi cu care să înceapă o poveste de dragoste sau pot să-și oficializeze o relație de lungă durată. Este o perioadă a întâlnirilor karmice. Se cere atenție la problemele cu legea și la tentația de a cădea în dependențe, context care se va contura în special în cazul nativilor nemulțumiți de ceea ce trăiesc în prezent. Este o perioadă favorabilă pentru a lăsa în spate tiparele comportamentale și de gândire cu care nu mai rezonează, chiar dacă acest aspect poate însemna inclusiv încheierea unor relații de prietenie cu persoane care nu-i mai reprezintă.

Sursa

În noaptea de 16 spre 17 iulie, odată cu faza de Lună plină în Capricorn, are loc și o eclipsă parțială de Lună, vizibilă și din țara noastră. Ea accentuează destul de mult zodiile cardinale, cele care conferă dinamism tendințelor și evenimentelor (Zodiile Cardinale sunt Capricorn, Rac, Balanță, Berbec).
“Cerințele” Lunii sunt de rezolvare a unor probleme familiale din trecut, sau de genul celor care pun față în față familia și casa cu cariera și statutul social. Luna în Capricorn nu este extrem de emotivă, ea dă tendința spre reprimare sau înnăbușire a emoțiilor și simțurilor, mai ales în compania în care se află. Asta nu înseamnă că nu se vor putea vedea reacții sub imperiul lor, pentru că fiecare se manifestă diferit. Numai că acestea pot avea caracter exagerat, disproporționat cu ceea ce le-a provocat, o notă de bruschețe, imprevizibil și rătăcire a minții sau rațiunii. De aceea este nevoie de cât mai mult autocontrol.
Unele relații de familie au de trecut niște teste, și de la caz la caz e nevoie să fie confirmate, stabilizate, asumate cu bune și rele sau lămurite și așezate pe făgașuri normale dacă în trecut nu a fost așa. Din alt punct de vedere se pune problema unor bunuri materiale sau valori ale familiei, dintre cele care se transmit între generații.
Odată cu revenirea lui Mercur în Rac, la sfârșitul perioadei, s-ar putea repune în discuție niște documente, acte de proprietate, reglementări, hotărâri ale autorităților.
Multă sensibilitate, romantism, idealism, inspirație pentru artiști, dar și posibilitatea să se profite de naivitatea sau credulitatea unora.

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie