Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop săptămânal 15-21 mai

Încă din prima zi a săptămânii, astrele ne cer să fim punctuali și eficienți. Luna este în Capricorn și nu admite nicio abatere de la norme și regulamente, și nicio încălcare a protocolului sau a ierarhiei. Deci, fără întârzieri,  fără multe pauze de cafea și fără glume cu șefii!
Marți, atmosfera se mai destinde: Luna se mută în zodia Vărsător. Până vineri, toată lumea vrea să afle noutățile, toată lumea are ceva de spus, șefii sunt mai indulgenți și poate chiar convoacă un „team building” la pizzeria din apropiere.
Vineri, Luna se mută în zodia Pești, unde va sta până duminică. Devenim mai sensibili, mai generoși, mai preocupați de soarta lumii și mai atenți la ce ne spune intuiția.
Duminică, Luna se mută în zodia Berbec și ne pregătește pentru săptămâna următoare, când vom „vâna” succesul și vom ști cum să îl obținem.

Fiecare zi are surprize pentru toate zodiile, dar cele mai importante evenimente astrologice din săptămâna 1521 mai sunt:

intrarea planetei Mercur în zodia  Taur în ziua de 16 mai

Mercur în zodia Taur ne va face mai chibzuiți și nu vom mai da banii pe fleacuri, ci pe obiecte frumoase, utile și de calitate.

intrarea Soarelui în zodia Gemeni, în data de 20 mai.

Prezența Soarelui în Gemeni îi va avantaja în special pe cei născuți în această zodie, dar și pe cei născuți în Balanță, Vărsător, Fecioară și Săgetător.

Soarele va rămâne în zodia Gemeni până în data de 21 iunie, când se va muta în  Rac.

Soarele în Gemeni ne va da mai multă energie, dorința de a face cât mai multe lucruri în același timp, chef de călătorii și de distracție.  Și mult chef de vorbă, cu prietenii.

BERBEC
Berbecii recuperează bani  împrumutați dar riscă să provoace tensiuni în cuplu. Ați împrumutat niște bani cuiva și v-ați luat gâdul de la ei? Astrele v-au pregătit o surpriză: primiți bani! Miercuri, în „casa Banilor” din astrograma Berbecilor, ajunge Mercur. Aici se află, până în 20 mai, și Soarele. Astfel, timp de câteva zile, Berbecii au șanse mari să recupereze bani dați cu împrumut, să câștige, din munca proprie, bani peste salariu sau să facă rost de bani pentru o afacere. Deci,  din 20 mai, altă „echipă astrală” va lucra în folosul Berbecilor. Aceasta  le va purta noroc în călătorii sau la evenimentele la care nativii vor fi invitați. Planeta Iubirii este, încă, în zodia lor, iar Jupiter le veghează relația de cuplu. Dar tot în zodia lor, Berbecii îl au pe Uranus, care le aduce, de vreo câțiva ani, dorință de schimbare și nevoie de libertate. În jurul zilei de 19 mai e risc mare de certuri, conflicte și despărțiri. Atunci Berbecii trebuie să își păstreze calmul și să „își înghită limba”. Trebuie să asculte și ce au alții de spus, chiar dacă nu le place. E cam greu pentru Berbeci să facă așa.

TAUR
Perioada 15-21 mai este foarte importantă pentru Tauri: e ultima săptămână din acest an, în care Soarele se află în zodia lor. Acum Taurii trebuie să se concentreze mai mult pe propria persoană și pe propriile dorințe și să acorde o mai mare atenție sănătății. Taurii iubesc bijuteriile și, în această perioadă, ar trebui să poarte brățări de jad verde sau pandantive cu jad sau agate. Acum e  vremea și pentru planuri numai bune de așternut pe hârtie. Momentul acțiunii va veni spre sfârșitul săptămânii, în jurul datei de 20 mai. Din 20 mai, Soarele se va muta în zodia Gemenilor, acolo unde, încă din aprilie, se află Marte, „planeta Acțiunii”. Această combinație astrală poate însemna, pentru Tauri, discuții la locul de muncă pentru mărirea salariului, dar poate însemna și discuții și dispute în familie, legate de o casă ori de o moștenire. Taurii vor fi convingători și își vor apăra  interesele, în special după data de 16 mai, când în zodia lor va intra planeta Comunicării, Mercur. Duminică va fi, pentru Tauri, o zi perfectă pentru relaxare. Câteva ore petrecute în aer liber sau o ședință de masaj cu ulei de iasomie și de migdale sunt remedii potrivite pentru ca Taurii   să „își încarce bateriile” și să înceapă, în formă, săptămâna următoare.

GEMENI
Pentru Gemeni, ziua de sâmbătă, 20 mai, este cea mai importantă  din această săptămână. În 20 mai, Soarele intră în zodia lor și începe o perioadă cu multe șanse și realizări pentru ei. Până atunci, Soarele aflat în zodia Taur   îi ajută pe Gemeni să rezolve probleme din trecut și să facă planuri de viitor. Și intrarea planetei Mercur în zodia Taur, în ziua de 16 mai, îi ajută pe Gemeni să anuleze probleme mai vechi, cum ar fi eventualele conflicte cu foști colegi,  datorii ce trebuiau achitate sau documente care ar fi trebuit redactate. În săptămâna asta, cele mai potrivite zile pentru călătorii sunt marți, miercuri și joi. De altfel, până la sfârșitul lunii mai, Gemenii pot avea succes cu  proiecte profesionale derulate împreună cu persoane pe care le cunosc de mult timp și in care au încredere. Gemenii vor dori să „cucerească lumea”. Contează, însă, cu cine vor pleca la drum iar Saturn, aflat în „sectorul Parteneriatelor” din astrograma lor, le atrage atenția asupra unor colegi nu tocmai corecți sau prieteni nu întotdeauna sinceri și dezinteresați. În ceea ce privește viața sentimentală a Gemenilor, surprizele sunt legate de „rețeaua lor profesională”: Gemenii află că au admiratori printre colegi sau își dau seama că s-au îndrăgostit de un șef sau de un colaborator.

RAC
Săptămâna 15-21 mai le aduce Racilor  prieteni noi, care le vor acapara atenția, spre nemulțumirea prietenilor vechi. Mercur, „planeta Comunicării”, va intra marți, 17 mai, în „sectorul Prietenilor” din astrograma nativilor Rac, unde va rămâne până în iunie. Racii vor pune la cale afaceri,  evenimente și călătorii, iar noii prieteni sau colegi vor fi primii trecuți le lista de invitați. S-ar părea că unii Raci vor încerca să uite de prietenii care i-au dezămăgit și le vor acorda încredere totală celor noi, poate un pic prea devreme. Alții, dimpotrivă, vor „sufla și-n iaurt” și nu vor părăsi zona lor de confort, cu oameni care le-au fost alături și la bine, și la rău. Provocările, schimbările și stressul afectează starea de sănătate a Racilor care sunt, oricum, deosebit de sensibili și emoționali. Pandantivul de ametist i-ar ajuta și pe Racii care doresc să își regăsească echibrul interior. În ceea ce privește viața sentimentală, prezența planetei Venus în sectorul Carierei din astrograma Racilor poate însemna  că nativii au, în persoana iubită, un consilier sincer care îi încurajează și le amplifică încrederea în forțele proprii.

LEU
Leii care doresc să obțină o bursă de studii sau un job străinătate ar trebui să profite de această săptămână. Leii care doresc să obțină o bursă de studii sau un job străinătate ar trebui să profite de această săptămână. O zi specială va fi vineri, 19 mai, când Soarele, „pe ultima sută de metri” în zodia Taur, împreună cu Uranus și Saturn le pot aduce Leilor noroc în iubire. Leii se pot îndrăgosti la prima vedere de o persoană care locuiește în străinătate. Unde o pot întâlni? La un eveniment organizat de firma la care lucrează sau în timpul unei călătorii peste hotare. Sau chiar pe internet. „Tentația îndrăgostirii” există și pentru Leii care au, deja, o relație. Dar riscul este destul de mare: relația actuală poate fi pusă în pericol. Timp de o lună de zile, Leii vor avea oportunități extraordinare în cadrul și cu ajutorul comunității profesionale din care fac sau vor face parte. Leii vor câștiga orice competiție și își vor construi sau consolida o carieră de invidiat, mai ales că, din data de 9 mai, Axa Destinului s-a mutat în zodia lor și în Vărsător.

FECIOARA
Fecioarele încep săptămâna cu chef de vorbă și de…școală. Soarele este, încă, în „sectorul Studiilor” din astrograma lor, unde va sta până sâmbătă, 20 mai. Nu vor rata nicio invitație la conferințe și seminarii sau se vor înscrie la tot felul de cursuri și se vor documenta pentru a fi la curent cu noutățile din domeniul lor de activitate. Iar toate acestea vor fi remarcate de șefi și efectele nu se vor lăsa așteptate. Fecioarele vor fi promovate la serviciu sau vor primi salarii și bonusuri mai mari sau li se va propune să ocupe o funcție importantă. De regulă, Fecioarele sunt timide și preferă să stea în umbră, chiar dacă își fac treaba cu seriozitate și profesionalism. De data asta, ele vor reacționa altfel. Vor accepta funcția propusă, convinse fiind că merită să aibă succes. Planeta Marte aflată în zodia Gemeni și în sectorul Carierei din astrograma lor le dă Fecioarelor îndrăzneală, ambiție și puterea de a obține ceea ce doresc. În ceea ce privește viața personală, Fecioarele trebuie să găsească o soluție de compromis. Ambiția și dorința lor de a nu rata oportunitățile poate provoca tensiuni în familie. O piramidă din cuarț alb păstrată în living poate anula energiile negative, iar o sferă din cuarț roz păstrată în dormitor contribuie la refacerea și păstrarea armoniei în cuplu.

BALANȚA
În această săptămână, pentru Balanțe, prioritățile sunt legate de viața profesională. Din 9 mai, Nodul Nord, care indică domeniile în care putem evolua spiritual și menirea noastră, s-a mutat în zodia Leu, unde va rămâne până în noiembrie 2018. Nodul Nord în Leu le cere Balanțelor să socializeze mai mult și să își extindă „rețeaua profesională” . Numai așa vor fructifica șansele și oportunitățile. Pentru Balanțe, prezența Soarelui și a planetei Marte în Gemeni înseamnă, în primul rând, călătorii în străinătate. Mai poate însemna și succes în competiții care au loc în altă țară sau colaborări cu firme din străinătate. Dar, până în 20 mai, Soarele se va afla în zodia Taur, unde „va face echipă” cu planeta Mercur. Pentru Balanțe, asta înseamnă bani obținuți cu ajutorul altora sau de la alții (inclusiv credite sau sponsorizări), cadouri, comisioane, noroc în afaceri. Cadourile pot avea legătură cu domeniile „patronate” de Mercur, adică transport, turism sau comunicare. Astfel, dacă Balanțele au nevoie de un telefon nou sau un laptop mai performant sau visează la o vacanță pe o insulă însorită, astrele vor avea grijă să le îndeplinească dorințele. Iar Balanțele mai norocoase pot primi în dar chiar și o mașină. Mercur va rămâne în zodia Taur până la sfârșitul lunii, așa că, din punct de vedere financiar, Balanțele ar trebui să fie mulțumite.

SCORPION
Scorpionii încep săptămâna cu o veste bună legată de niște acte oficiale sau de o negociere purtată cu ceva timp în urmă. Marte, aflat în zodia Gemeni, alături de care va veni și Soarele în ziua de 20 mai, îi încurajează pe Scorpioni să facă achiziții importante, cum ar fi o casă. Astrele le cer nativilor să studieze cu mare atenție ofertele înainte de a lua vreo decizie. Între 16 și 20 mai, Soarele se va afla în zodia Taur, alături de Mercur, „planeta Afacerilor”. Perioada amintită  este excelentă pentru Scorpionii care își caută un loc de muncă și pentru cei care lucrează în parteneriate sau care intenționează să deschidă o afacere. De altfel, până la sfârșitul lunii, Scorpionii ar putea demara o afacere de familie sau împreună cu un vechi prieten. Viața profesională a Scorpionilor este protejată, până în iunie, de Venus, „Micul Benefic” din astrologie. Iar Uranus, le  aduce schimbări și soluții neașteptate. De altfel, până în jurul datei de 7 iunie, succesul Scorpionilor la locul de muncă depinde în mod special de sentimentele pe care le au cei din jur față de ei. Sunt Scorpionii iubiți la serviciu? Perfect! Toată lumea e a lor. Nu reușesc să se facă iubiți sau simpatizați? Ei, atunci apar problemele, apar șicanele și nimeni nu pare să observe cât de competenți sunt ei.

SĂGETĂTOR
Pentru Săgetători, intrarea Soarelui în zodia Gemeni, în data de 20 mai, reprezintă cel mai important eveniment al săptămânii. În Gemeni se află, încă din aprilie, și planeta Marte. Până în 20 mai, Marte îi ajută pe Săgetători în profesie și afaceri, pentru că le amplifică ambiția, le dă curaj să își asume riscuri calculate și să își învingă adversarii sau competitorii. În plan personal, Marte sporește farmecul Săgetătorilor și calitățile de cuceritor. Și mulți sunt Săgetătorii care, în această perioadă, nu rezistă tentației de a-și „testa” farmecul și magnetismul personal. Mai mult, unii dintre ei nu refuză „oportunitățile sentimentale”, chiar dacă au, deja, o relație oficială. De aici, tot felul de tensiuni și probleme în cuplu. Însă, din 20 mai, intrarea Soarelui în „sectorul Parteneriatelor” din astrograma Săgetătorilor va reuși să atenueze tensiunile din familie, iar celor singuri, le va scoate în cale persoane deosebite, de care se vor îndrăgosti. Mulți Săgetători nu rezistă tentației de a-și verifica talentul de cuceritori. Iar unii dintre aceștia, se lasă atrași în aventuri sentimentale. Acești nativi care pun relația de cuplu în pericol ar trebui să își amintească niște vorbe înțelepte: „Cine aleargă după doi iepuri nu prinde nici unul”.

CAPRICORN
Săptămâna 15-21 mai începe cu Luna chiar în Capricorn. Nativii acestei zodii își vor rezolva, rapid, problemele  trecute în agendă. Apoi, organizați și eficienți cum sunt, se vor ocupa de restanțele colegilor. Șefii vor fi impresionați, ca întotdeauna, dar Capricornii vor fi recompensați spre sfârșitul săptămânii sau, mai sigur, săptămâna viitoare. În 20 mai, Soarele va intra în zodia Gemeni și în „casa Profesiei” nativilor Capricorn, ajutându-i să obțină succesul meritat. Deocamdată, în această „casă a Profesiei” se află Marte,”planeta Acțiunii”, care le dă nativilor energie și spirit de inițiativă, dar și rapiditate în luarea deciziilor și în îndeplinirea sarcinilor zilnice. Viața sentimentală a Capricornilor va fi armonioasă, iar cei care sunt singuri, vor avea șansa de a întâlni pe cineva în timpul unei călătorii, la un spectacol, la o expoziție de artă sau cu ocazia unei competiții sportive. Mai mult, și în această săptămână, planeta Iubirii, Venus, va rămâne în „sectorul Familiei”, ajutându-i pe Capricorni să se bucure de armonie și iubire acasă și să rezolve, cu tact, orice problemă care ar putea să apară. Nativii Capricorn trebuie să încerce să  petreacă mai mult timp în mijlocul naturii, pentru că acolo „își refac rezervele de energie”.

VĂRSĂTOR
S-ar părea că Vărsătorii au nevoie, uneori,  de un weekend prelungit. Luni, 15 mai, Luna se va afla în zodia Capricorn și în „casa a XII”- a din astrograma lor. Din cauza asta, Vărsătorii nu vor fi în formă, vor trage de timp și, pe cât posibil, vor amâna, pentru a doua zi, tot ce nu e urgent. Marți, însă, Luna se va muta în zodia lor, unde va sta până joi noaptea, așa că Vărsătorii vor reuși să recupereze timpul pierdut. Luna în zodia lor îi va ajuta să găsească soluții ingenioase și îi va încuraja să fie cât mai creativi și mai originali. Dacă bugetul de care dispun nu va fi suficient, Vărsătorii trebuie să aibă „puțintică răbdare” pentru că vineri, Luna va intra în zodia Pești și le va purta noroc. Vor primi bani! („casa Banilor” din astrograma Vărsătorilor este chiar în zodia Pești). Prezența Soarelui în Gemeni „energizează” așa-numita „casă a Iubirii” din astrograma Vărsătorilor. Aceasta se referă nu doar la viața afectivă a nativilor, ci și la copiii acestora, la hobby-urile lor, la talentul lor creativ. Vărsătorii care iubesc, în taină, pe cineva, își iau inima în dinți și spun ce au pe suflet. Dar și Vărsătorii nemulțumiți de relația sentimentală nu mai tărăgănează lucrurile și spun exact ce gândesc și ce doresc.

PEȘTI
Pentru Pești, săptămâna începe cu o veste bună legată de o afacere sau de o tranzacție la care Peștii nici nu mai sperau. Din 16 mai, Mercur se mută în zodia Taur, unde va „face echipă” cu Soarele, până în data de 20 mai. Dacă au negocieri de purtat, contracte de semnat, acte de completat sau decizii oficiale de obținut, Peștii ar trebui să nu rateze perioada  16-20 mai, când astrele sunt de parte lor. În 20 mai, Soarele se va muta în zodia Gemeni, adică în „sectorul Casei și Familiei” din astrograma lor. Va sta aici timp de o lună și va influența relațiile pe care Peștii le au cu rudele apropiate și îi va ajuta să lămurească probleme mai vechi și să afle ce au de spus, de criticat, de reproșat sau de lăudat ceilalți membri ai familiei. Soarele și planeta Marte vor „acționa în echipă” și le vor da curaj nativilor Pești să își exprime opiniile, să își ceară drepturile, să obțină ceea ce doresc, să facă schimbările necesare. În același timp, Peștii vor reuși să își impună autoritatea în familie și să câștige respectul meritat. Din iunie, după ce Soarele se va muta în zodia Rac, Peștii se vor concentra mai mult pe relația cu proprii copii. Venus va intra în zodia Taur și le va purta noroc Peștilor care își doresc mai multe călătorii, un „suflu nou” în relația de cuplu sau o nouă iubire. Până atunci, Peștii ar trebui să se concentreze pe profesie și să aibă grijă de sănătatea lor.

Oana Hanganu pentru huff.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 10 =

− 1 = 4

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum se scrie corect Mall-ul sau Mallul Potrivit Dicţionarului ortografic, ortoepic …
Corespondenta la redactie