Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop săptămânal 18-24 noiembrie 2019

Săptămâna 18 – 24 noiembrie 2019 este marcată de o serie de evenimente astrologice importante și impactante, de această dată balanța înclinându-se în zona aspectelor pozitive și benefice. Primul eveniment astrologic major se petrece pe data de 19 noiembrie și este vorba de ingresul lui Marte, planeta acțiunii și a determinării, în zodia sa de domiciliu nocturn, în Scorpion. Din această ipostază, Marte ne oferă multă energie, planeta se simte foarte bine, își evidențiază calitățile și este foarte puternică, oferindu-ne și nouă forța interioară necesară pentru a face față tuturor provocărilor pe care le avem de înfuntat în acestă perioadă.
Al doilea eveniment mult așteptat se petrece pe data de 20 noiembrie și reprezintă ieșirea din retrogradare a lui Mercur, planeta comunicării și a rațiunii, prin zodia Scorpion. Va fi un sfârșit de săptămână în care vom putea lua decizii, în care vom observa că vălul de confuzie se va dizolva și vom reuși să vedem viața cu alți ochi. În plus, vom scăpa de neîncrederea pe care am simțit-o în ultima perioadă vizavi de cei din jurul nostru.

Un alt eveniment astrologic de amploare este intrarea Soarelui în zodia Săgetător, care se produce pe data de 22 noiembrie. Odată cu acest tranzit, în fiecare din noi se va activa dorința de cunoaștere, de progres, de expansiune, iar viziunea asupra vieții va deveni mai amplă, mai largă. De asemenea, pofta de a călători va prima și vom face planuri în acest sens.
Dincolo de toate acestea aspecte benefice, țin să punctez că pe data de 24 noiembrie, cei doi benefici ai zodiacului își dau mâna într-o conjuncție demnă de aplauze. Micul Benefic, Venus, planeta iubirii și a banilor, și Marele Benefic, Jupiter, planeta expansiunii și a bogăției, se întâlnesc în zodia Săgetător, aspectul repetându-se peste aproximativ 12 ani. Este lesne de înțeles că vom avea parte de o perioadă benefică, optimistă, care ne va aduce oportunități remarcabile în sectorul iubirii și al finanțelor.

Sfat! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească întâi previziunile pentru ascendent și apoi previziunile pentru zodie!

Berbec

Marte, guvernatorul celor născuți în zodia Berbec, va intra în Scorpion și-i va determina într-un mod remarcabil pe acești nativi să se preocupe de obținerea unor avantaje și foloase financiare. Pe de altă parte, va crește interesul pentru studii de dezvoltare profesională, pentru învățarea unei limbi străine, pentru aprofundarea unei culturi, religii, filozofii de viață diferite. Se întrevăd călătorii, însă mai degrabă călătorii cu scop de cunoaștere și mai puțin de relaxare. Nu este exclus ca unii nativi să cunoască acum persoane noi care să contribuie cu succes la evoluția lor, fie personală, fie profesională.

Taur

Cei născuți în zodia Taur vor reuși să înlăture mare parte din confuziile și neîncrederile lansate de retrogradarea lui Mercur în zona parteneriatelor. Acțiunea acestei perioade se va îndrepta oricum în acest sector de viață, fie că este vorba de partenerul de viață sau de colaboratori și asociați, parteneri de afaceri. Nativii își vor canaliza întreaga energie în această zonă și vor trebui să se aștepte și la recunoașterea meritelor profesionale. În plan sentimental, aș zice că acești nativi sunt avizi după un partener cu care să împărtășească idei și filozofii de viață, cu care să dialogheze pe teme elevate, înalte, spirituale. Cei singuri pot începe o relație cu o persoană din străinătate sau de altă cultură și religie.

Gemeni

Pentru cei născuți în zodia Gemeni, încheierea retrogradării lui Mercur, întocmai guvernatorul lor, va însemna o detensionare și o înlăturare a unor confuzii avute în zona relațională. Cei căsătoriți vor reuși să ajungă la un acord cu partenerul de viață. În unele cazutri poate fi vorba inclusiv despre o afacere de familie. În plan profesional, va fi o altă etapă favorabilă, iar nativilor le poate veni o idee genială pe care să o pună în practică. Energia va fi canalizată și către prieteni, iar nativii ar putea face planuri de viitor cu aceștia. Este un moment unic în care un hobby, o pasiune se poate transforma într-o sursă de venit sau în care pot semna un parteneriat profitabil care să la suplimenteze veniturile.

Rac

Din punct de vedere profesional, pentru cei născuți în zodia Rac este o săptămână în care șansele de a se face remarcați și oportunitățile de a-și îndeplini obiectivele vor sosi negreșit. Perioadă favorabilă pentru angajare în cazul nativilor care-și caută un job, punctând că poate fi vorba de jobul mult dorit și nu de un oarecare loc de muncă. Cu Marte în tranzit prins sectorul iubirii și al copiilor, mulți nativi vor simți nevoia de a petrece mai mult timp cu cei dragi și de a-și consolida legătura prin activități desfășurate în comun. Cei care s-au confruntat cu neplăceri legate de sănătate vor avea ocazia să le depășească și să se bucure de o stare de spirit foarte bună. Sunt susținute activitățile sportive.

Leu

Relația cu membrii familiei se va mai detensiona și cei născuți în zodia Leu pot reuși să pună în ordine o situație care vizează o locuință. Săptămâna aceasta se va aprinde lumina în sectorul iubirii și nativii vor reuși să ajungă la o înțelegere net superioară a acestui sentiment sau a relației pe care o au cu persoana iubită. Conjuncția celor doi benefici pe casa iubirii poate aduce o mai bună comunicare în cuplurile deja formate, poate aduce o nouă iubire, chiar prin intermediul mediului profesional, sau poate veni cu o împăcare nesperată. Cum Soarele, întocmai guvernatorul lor, va intra pe tărâmul iubirii și al creativității, întocmai acolo unde se află și Jupiter conjunct cu Venus, vedem ca unii nativi să fie capabili să transforme un hobby într-o sursă de venit sau să aibă parte de succes cu un proiect artistic.

Fecioară

Se descrețește fruntea celor născuți în zodia Fecioară, având în vedere că guvernatorul lor, Mercur, iese din retrogradare întocmai în sectorul comunicării și-i ajută să aibă idei și viziuni mai clare, dar și un dialog mult mai coerent. Pe de altă parte, familia va fi de interes pentru acești nativi care vor încerca să îmbunătățească unele legături și conjuncturi care le-au fost incomode până acum. Se întrevede acțiune legată de bunuri de patrimoniu, de moșteniri și nu este exclus ca unii nativi să dorească mai abitir să-și construiască propriul cămin cu resurse provenite de la terțe persoane. Moment bun pentru a face o călătorie la cei dragi sau împreună cu cei dragi.

Balanță

Cu Marte în tranzit prin sectorul financiar, cei născuți în zodia Balanță vor fi foarte determinați să scoată bani din colaborări, parteneriate și asocieri, iar Mercur în mers direct îi va susține din plin. Unele Balanțe vor face bani cu ajutorul partenerului de viață. Nu este exclus să apară un proces juridic acum pentru obținerea unei sume de bani care le-a fost renegată, luată ilegal, posibil o moștenire să fie la mijloc. Comunicarea cu cei din jur se va îmbunătăți și șansele ca unii nativi să înceapă o relație cu o persoană cunoscută pe internet sau într-o călătorie sunt foarte mari, mai ales că deplasările vor căpăta interes acum.

Scorpion

Cei născuți în zodia Scorpion vor răsufla și ei ușurați pentru că Mercur își încheie perioada de retrogradare prin semnul lor, perioadă care le-a confuzat puternic trăirile, dar și calculele financiare. În plus, Marte, guvernatorul lor nocturn, va păși în semnul lor și la va aduce toată energia și determinarea de care au nevoie pentru îndeplinirea obiectivelor profesionale, a sarcinilor de la locul de muncă. Și starea de sănătate se va îmbunătăți acum, în sensul că nativii vor avea energie și episoadele de oboseală vor fi nesemnificative. Conjuncția celor doi benefici în sectorul financiar poate aduce bani din parteneriate și asocieri și chiar dintr-o afacere pe care o au împreună cu persoana iubită. În relațiile de lungă durată sau în căsnicii, Venus va insufla armonie și înțelegere.

Săgetător

Cei născuți în zodia Săgetător sunt vedetele săptămânii, având în vedere că Soarele le traversează semnul, iar cei doi benefici, Venus, planeta iubirii, și Jupiter, guvernatorul lor, își dau întâlnire întocmai în semnul lor. Nativii vor fi mai energici ca niciodată și vor avea determinarea necesară să lase în spate trecutul și tot ce i-a ținut pe loc până acum. La locul de muncă și în cercul de prieteni va fi o atmosferă mult mai plăcută, armonioasă, și nativii își pot face planuri pe termen lung. Relația cu persoana iubită va fi centru de interes, susținut de Marte și de Mercur, reușindu-se clarificarea tuturor neînțelegerilor de până acum, iar cei singuri vor fi foarte determinați să înceapă o nouă poveste de iubire.

Capricorn

Pentru cei născuți în zodia Capricorn, conjuncția celor doi benefici poate aduce vindecare sufletească, vindecarea traumelor din trecut, depășirea unor obstacole și blocaje, dar poate aduce și un fost partener din trecut, reîntoarcearea unei foste iubiri. Decizia le va aparține în legătură cu modul în care vor administra situația. Pe de altă parte, Venus le guvernează și cariera, iar nativii vor avea șanse mari de a ieși în lumină în sectorul profeisonal, de a primi o funcție și recunoaștere publică. Relația cu prietenii se va îmbunătăți remarcabil și pot face planuri de viitor împreună cu aceștia.

Vărsător

Celor născuți în zodia Vărsător, conjuncția celor doi benefici le poate aduce o nouă iubire cu o persoană care fie face parte din cercul de prieteni, fie este cunoscută într-o călătorie. Cei care se află în cuplu vor reuși să se înțeleagă mai bine cu persoana iubită, să lămurească niște neînțelegeri, mai ales de ordin financiar. De asemenea, relația cu membrii familiei se va îmbunătăți considerabil, iar dedicarea nativilor unor scopuri umanitare le poate aduce recunoaștere și onoruri. Călătoriile vor căpăta interes și Vărsătorii pot face planuri în acest sens. Cariera va fi centru de interes și nativii vor avea toată energia necesară pentru a ieși în față, pentru a se afirma profesional și vor lupta cu seriozitate să obțină o funcție.

Pești

Nativii din zodia Pești pot pleca în călătorii în această perioadă sau, cel puțin, pot stabili o viitoare vacanță peste hotare alături de partenerul de viață. În cazul unora va fi vorba de o călătorie care să le aducă foloase materiale, poate o vacanță cadou de la persoana iubită. Oricum, armonia în cuplu se va reinstala și discuțiile legate de bani vor înceta saus e vor lămuri. Conjuncția celor doi benefici le poate aduce o nouă poveste de iubire celor singuri, cel mai probabil cu o persoană cunoscută în mediul profesional. De asemenea, este o perioadă în care nativii se vor face remarcați, apreciați și pot obține o funcție mult visată, o avansare care să le schimbe statutul profesional.

Sursa

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie