Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop săptămânal 22-28 mai 2017

Cel mai important eveniment al săptămânii este Luna Nouă în zodia Gemeni, în data de 25 mai. Zodia Gemeni este patronată de Mercur, „planeta Comunicării”, dar și „planeta Afacerilor, Comerțului și Călătoriilor”. Iar acum, Mercur se află în zodia Taur și ne ajută să fim practici, realiști și perseverenți și să ne facem ordine în gânduri, în idei, în proiecte și în viață. Cu Mercur în Taur, modul în care ne  folosim resursele (nu doar cele financiare) se schimbă. Evaluăm orice proiect sau ofertă și le alegem pe cele în care merită să investim. O altă planetă care ne va influența în mod deosebit în această săptămână cu Lună Nouă este Marte, aflată chiar în zodia Gemeni. Marte în Gemeni ne va da energie și încredere în forțele proprii , dar există și riscul de a ne implica în prea multe proiecte sau activități. Și tot Marte în zodia comunicării, Gemeni, ne va da chef de vorbă și dorința de a fi la curent cu ultimele informații. Riscul de a deveni indiscreți și imprudenți e foarte mare, așa că trebuie să ne alegem cu atenție interlocutorii. Vom fi „bombardați” cu o mulțime de știri, cu o mulțime de date și noutăți, iar multe dintre ele se vor „bate cap în cap”, multe vor fi incomplete, iar altele, false de-a binelea. Care ar fi cele mai bune soluții când toată lumea are ceva de spus? Probabil că tăcerea și arta de a citi printre rânduri.

BERBEC

Berbecii se retrag din relații în care se simt „sufocați” sau „încorsetați”. Partenerii lor au nevoie de tact și răbdare. Berbecii încep săptămâna cu Luna, Venus și Uranus în zodia lor și cu Mercur în „sectorul Banilor” din astrogramă. Asta înseamnă că pot primi bani chiar de luni. Se spune că,  „așa cum e luni, așa va fi toată săptămâna” și, în cazul Berbecilor, adevărul acestor vorbe se confirmă: marți, Luna va intra în zodia Taur și va rămâne aici până joi, alături de Mercur, „planeta Afacerilor”. Astfel, marți și miercuri vor fi zile potrivite pentru negocierea unor colaborări, pentru stabilirea unor investiții sau pentru renegocierea  salariului. Efectele Lunii Noi se vor simți și vineri, iar în weekend, Berbecii se vor odihni, își vor vizita rudele sau vor pleca într-o călătorie. În plan sentimental, rămâne de actualitate influența planetelor Venus și Uranus, aflate chiar în zodia Berbec. Venus, „planeta Iubirii”, îi va încuraja pe Berbeci să dorească să consolideze relația de cuplu și să anuleze tensiunile, în timp ce Uranus le va accentua dorința de „libertate” și „pofta de schimbare”. Pe cei singuri, Venus îi va ajuta cu multe „oportunități sentimentale”, în timp ce Uranus îi va face să se retragă pentru a nu-și pierde „libertatea” sau pentru a căuta altceva, mai nou, mai interesant, mai incitant. Până în jurul datei de 7 iunie, viața sentimentală a persoanelor care au parteneri născuți în zodia Berbec sau care sunt îndrăgostite de nativi Berbec nu va fi prea simplă.

TAUR

Luni, Taurii ar prefera să se relaxeze, dar cum agenda lor este încărcată, se vor mobiliza,  vor trece la treabă și nimeni nu va avea ce să le reproșeze. Marți și miercuri vor fi în formă, ajutați de Luna care va poposi în zodia lor, alături de Mercur, „planeta Comunicării și Afacerilor”. Abia vor avea timp să respire dar vor reuși să ducă totul la bun sfârșit, chiar dacă va trebui să își ajute colegii sau să repare greșelile acestora. Soarele și Marte în Gemeni înseamnă pentru Tauri acțiuni încununate cu succes în plan financiar, asumarea unor riscuri și inițiativă în plan profesional, multă muncă și noroc de bani. Iar joi seara, în zodia Gemeni, va fi Lună Nouă. Aceasta le va aduce Taurilor o veste bună legată de banii obținuți pentru munca lor. E vorba în primul rând de o mărire de salariu pe care probabil nativii au solicitat-o, motivat, cu ceva timp în urmă. De altfel, până în iunie, Taurii vor fi puternic influențați de prezența planetei Marte în zodia Gemeni și în „sectorul Banilor” din astrograma lor: își vor apăra drepturile și interesele și, pentru că vor munci mai mult, vor cere să fie recompensați pentru asta. Vinerea este ziua lor norocoasă, dar victoria pe care au acum s-ar putea întoarce împotriva lor nu peste mult timp. În weekend vor primi destule invitații încât să nu se plictisească, dar ar fi bine să păstreze ceva timp și pentru odihnă pentru că săptămâna următoare va fi deosebit de solicitantă pentru ei.

GEMENI

Gemenii sunt vedetele zodiacului în această săptămână. Luna Nouă din 25 mai are loc în semnul lor și le deschide calea unor oportunități pe care ar trebui să nu le rateze. Cu Marte, „planeta Acțiunii”, chiar în zodia lor, alături de Soare, Gemenii vor avea nu doar o mulțime de șanse, ci și energia necesară pentru a le fructifica. Și nu doar în această săptămână, ci și în săptămâna următoare. Mercur, planeta care îi patronează, se  află în zodia Taur, unde va sta până în iunie și îi va face pe Gemeni să fie mai practici și mai realiști. Gemenii vor analiza cu atenție propunerile și ofertele, chiar dacă ele vor veni din partea unor prieteni (așa cum e posibil să se întâmple luni) sau din parte unor persoane cu care au mai mai colaborat cândva (așa cum s-ar putea întâmpla marți și miercuri). Pentru nativii Gemeni, această Lună Nouă le va da inspirația și forța de a se schimba și de a-și schimba viața. Vor fi amuzanți și fermecători, vor avea simțul umorului, se vor afla în centrul atenției și le va plăcea la nebunie asta. Vor avea multe  planuri și idei care își vor găsi, rapid, susținători. Săptămâna se va încheia, pentru ei, într-o notă optimistă. Mercur, planeta care îi patronează va fi în „excelente relații” cu Neptun, aflat în sectorul Carierei din astrograma lor și le va aduce vești bune legate de schimbări în viața profesională.

RAC

Pentru Raci, cariera va fi prioritatea zilei de luni, iar marți și miercuri, atenția lor se va îndrepta spre extinderea „rețelei profesionale”, atât de necesară pentru obținerea succesului. Dar această atenție acordată carierei poate dăuna relației de cuplu. Racii se pot trezi cu reproșuri din partea partenerului sau a partenerei de viață, ziua de vineri fiind cea mai riscantă în acest sens. Racilor li se recomandă să găsească o cale pentru a păstra echilibrul între viața personală și cea profesională. În rest, Racii se vor implica în rezolvarea problemelor cu care se confruntă cei din jur și, la serviciu, își vor asuma și sarcini de care, de fapt, ar trebui să răspundă altcineva. Luna Nouă în Gemeni îi va ajuta pe Raci să iși pună gândurile în ordine, să își analizeze viața și să se gândească la schimbările pe care trebuie să le facă. Probabil vor refuza invitațiile la diverse evenimente și vor prefera să își petreacă timpul liber acasă ori împreună cu familia. Așa va fi și în weekend, când Luna se va muta în zodia lor și le va amplifica sensibilitatea, dorul de casa părintească și de rudele dragi. Vor depăna amintiri și vor fi cuprinși de nostalgie. În cuplu, această sensibilitate va armoniza relațiile și va anula frustrările sau resentimentele.

LEU

Luna Nouă în Gemeni le va aduce Leilor vești bune legate de statutul lor profesional. Unii nativi vor primi o ofertă de muncă sau vor câștiga o competiție, iar alții vor fi premiați de organizații profesionale sau vor reuși să ajungă „în lumina reflectoarelor” datorită unui proiect personal. În weekend, Luna se va muta în zodia Rac și le va da Leilor răgazul meritat după o săptămână agitată. Săptămâna va fi solicitantă pentru Lei chiar din prima zi. Vineri s-ar putea ca Leii să aibă multe drumuri de făcut și să „petreacă” mult timp la diverse instituții,  pentru completarea unor documente sau pentru primirea unor acte oficiale. Cu atâtea pe cap, nu-i de mirare că iubirea va fi pe locul al 2-lea în atenția lor. În weekend, ar fi bine să se odihnească foarte bine pentru a-și „încărca bateriile”. Vor avea nevoie de ele săptămâna următoare!

FECIOARA

Fecioarele vor avea noroc în prima zi a săptămânii: mai mulți bani în cont sau un cadou oferit de partenerul de viață. Marți și miercuri astrele îi ajută pe nativii Fecioară să promoveze un examen ori să susțină, cu succes, un proiect sau lucrare în fața unui public sau a unei comisii de evaluare. Sau vor reuși să îi convingă pe șefi că merită o mărire de salariu sau o promovare. Dar Luna Nouă în „sectorul Carierei” poate însemna, pentru Fecioare, și stabilirea unor noi obiective profesionale și chiar orientarea către un alt domeniu de activitate. În plan personal, lucrurile sunt mai complicate pentru că „sectorul Familiei” din astrograma Fecioarelor este patronat, acum, de Saturn, iar „sectorul Iubirii”, de Pluton. Asta înseamnă că succesul profesional al Fecioarelor depinde de modul în care ele reușesc să gestioneze relația cu familia, astfel încât să nu li se reproșeze că  neglijează pe cineva. Dacă în trecut Fecioarele ar fi ales, fără ezitare, evenimentul de familie, de data asta, alegerea lor va fi alta, spre uimirea celor apropiați. De ceva timp, Fecioarele se află într-un proces de schimbare și nu mai acceptă să facă sacrificii pentru nimeni.  Propria persoană, propriile dorințe și propriul succes sunt prioritățile lor. Și nu-i rău deloc!

BALANȚA

Pentru Balanțe, săptămâna începe cu Luna prezentă în „sectorul Parteneriatelor” din astrograma lor, alături de Venus și de Uranus și cu prezența lui Jupiter („Marele Benefic”) în semnul personal. Venus este „planeta Iubirii” dar și „Micul Benefic” din astrologie,  iar Uranus este „planeta Schimbărilor neașteptate”. Astfel, ziua de luni le poate aduce Balanțelor o nouă colaborare avantajoasă din punct de vedere financiar sau o veste bună legată de niște bani pe care Balanțele îi tot așteaptă pentru o colaborare din trecut. Luna Nouă din 25 mai le poate aduce Balanțelor o veste bună legată de o bursă de studii sau de un loc de muncă în străinătate sau o invitație la un eveniment profesional organizat în altă țară. Luna Nouă din 25 mai poate fi, pentru Balanțe, și un moment de schimbare radicală în viața lor. De exemplu, unele Balanțe vor hotărî să se mute în străinătate. O astfel de decizie poate provoca o adevărată furtună în familie, mai ales în cazul nativilor care sunt foarte atașați de părinți sau locuiesc împreună cu aceștia. Ziua cea mai critică în acest sens este cea de vineri. Diplomația care îi caracterizează îi poate ajuta pe nativii Balanță și în relația cu rudele. În weekend, atenția Balanțelor se va axa găsirea unor noi oportunități profesionale.

SCORPION

Scorpionii încep săptămâna sprijiniți de astre în plan profesional: luni, Luna se va afla în zodia Berbec și în „sectorul Profesiei” din astrograma lor, alături de Venus, „Micul Benefic” din astrologie și de Uranus, „planeta Schimbărilor neașteptate”. Scorpionii care își caută un loc de muncă trebuie să profite de această zi, să își actualizeze C.V.-ul, să își depună „candidatura” pentru job-urile care îi interesează și să contacteze companiile pentru care doresc să lucreze, chiar dacă acestea nu au posturi scoase la concurs. Joi, Luna se va muta în zodia Gemenilor, unde se află Soarele și „planeta Acțiunii”, Marte, care, de altfel, îi patronează pe Scorpioni. Iar în seara zilei de joi va fi Lună Nouă în zodia Gemeni. Pentru Scorpioni, Luna Nouă din 25 mai vine cu  un important ajutor financiar din partea familiei sau cu șansa de a demara o afacere de familie. Ziua de vineri, însă, este marcată de „conflictul” dintre „Micul Benefic, Venus și planeta Pluton. Scorpionii care au în agenda săptămânii întâlniri de afaceri, negocieri sau interviuri pentru angajare, ar trebui să evite ziua de vineri. Weekendul  le va aduce Scorpionilor vești de la un prieten de departe sau oaspeți neașteptați.

SĂGETĂTOR

Pentru Săgetători, cel mai important eveniment al săptămânii, Luna Nouă din 25 mai, se va produce în zodia Gemeni, adică în „sectorul Parteneriatelor” din astrograma Săgetătorilor. Asta înseamnă că Luna Nouă le poate aduce Săgetătorilor un nou parteneriat de afaceri, un nou coleg de echipă sau un nou partener de viață. Săgetătorii pot primi o ofertă de a colabora într-un domeniu  nou sau se pot îndrăgosti la prima vedere de o persoană pe care, altădată, ar fi ignorat-o cu desăvârșire. Și, pentru că tot am vorbit despre parteneriate și îndrăgostire, trebuie  subliniat și faptul că, din punct de vedere sentimental, Săgetătorii vor începe săptămâna cu dreptul. Săgetătorii singuri se  vor îndrăgosti la prima vedere sau dacă au, deja, o relație, vor fi răsfățați de persoana iubită. Marți, Luna  va ajunge în zodiaTaur, unde se află „planeta Comunicării”, Mercur, și va muta atenția Săgetătorilor spre profesie și carieră. Astfel, zilele de marți și miercuri sunt potrivite pentru schimbarea stilului de viață iar, în cazul nativilor care au probleme de sănătate, pentru primirea unor informații utile legate de noi metode de tratament sau terapii. Săgetătorii vor face rost de banii necesari pentru a stinge conflictele și datoriile.

CAPRICORN

Pentru Capricorni, prima zi din săptămână vine cu vești foarte bune legate de cineva din familie: o rudă apropiată se căsătorește, cineva drag află că va avea un copil sau un prieten din copilărie îi anunță că și-a găsit sufletul-pereche. Nativii care iubesc pe cineva, în taină, își vor lua inima în dinți și își vor exprima sentimentele sau ei înșiși vor primi declarații de dragoste de la persoane care păreau că nici măcar nu îi observă. Capricornii care au o relație vor pleca într-o călătorie cu persoana iubită sau își vor programa, acum, o vacanță în doi. Joi, Luna se va muta în zodia Gemeni, alături de Soare și planeta Marte, influențând „sectorul Profesiei” din astrograma Capricornilor. În seara zilei de 25 mai, va fi Lună Nouă în zodia Gemeni, care le poate aduce Capricornilor un job nou sau o veste legată de mutarea în alt departament. Luna Nouă în Gemeni poate fi și începutul unei noi cariere pentru Capricorni sau al unei noi afaceri, psosibil legată de o activitate care era doar un hobby sau legată de copii. În weekend, Luna aflată în zodia Rac îi face foarte sensibili și toată atenția Capricornilor se va îndrepta spre partenerul/partenera de viață.

VĂRSĂTOR

Vărsătorii au o agendă încărcată chiar din prima zi a săptămânii. Pleacă la drum, au telefoane de dat sau primesc multe informații pe care trebuie să le verifice și să le cuprindă în statistici sau alte documente de serviciu. Seara, vecinii vin în vizită neanunțați, frații îi țin la telefon cu orele, persoana iubită ar vrea să discute despre viitorul relației, iar copiii au teme de făcut și nu se descurcă singuri. Cam așa s-ar părea că va fi ziua de luni, pentru Vărsători. Marți, agitația se mai potolește, dar  nu dispare în totalitate, pentru că apar probleme legate de casă, care trebuie rezolvate rapid. Ziua de miercuri va fi asemănătoare, cu multe „chestiuni” de soluționat. Joi, Luna va ajunge în zodia Gemeni, alături de Soare și de Marte, iar la ora 21,30 va fi Lună Nouă  în semnul Gemenilor. Luna Nouă în Gemeni le poate aduce Vărsătorilor o nouă iubire sau (încă) un copil. Pentru Vărsătorii care au, deja, o relație, Luna Nouă poate aduce un plus de pasiune sau o nouă atitudine față de partener/ă. Vineri, Vărsătorii trebuie să nu readucă în discuția cu partenerul de viață probleme din trecut. Doar așa pot evita  certurile și reactivarea unor resentimente. În weekend, Vărsătorii vor începe să respecte o dietă sau vor petrece mult timp în mijlocul naturii.

PEȘTI

Peștii primesc bani, dar li se scurg, rapid, printre degete. Așa începe această săptămână pentru ei. Luni, Luna se va afla în „sectorul Banilor” din astrograma lor, alături de Venus,”Micul Benefic” din astrologie și de Uranus, „planeta Surprizelor”. Marți și miercuri, Peștii vor face numeroase drumuri scurte, se vor întâlni cu lume multă și vor obține ceea ce își doresc, prin tranzacții negociate cu pricepere. Luna Nouă din 25 mai poate schimba relația Peștilor cu cineva din familie, ajutându-i pe nativi să se „elibereze” de trecut, să ierte și să aibă o nouă atitudine și noi sentimente. Dar Luna Nouă în Gemeni mai poate însemna, la propriu, o nouă familie sau un nou membru în familie. E cazul Peștilor care se căsătoresc sau al celor care devin părinți ori au copii care decid să se căsătorească. Luna Nouă din 25 mai le poate aduce Peștilor o nouă locuință sau le poate „activa”  o puternică dorință de a se muta și, implicit, de a începe demersurile necesare. Săptămâna se va încheia frumos, cu Luna în „casa Iubirii” din astrograma lor. Așadar, în weekend, Peștii vor avea parte de tandrețe și iubire, iar cei singuri se vor îndrăgosti.

Sursa:
Oana Hanganu pentru huff.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + 2 =

− 4 = 5

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “medicul m-a consultat”/ “am consultat medicul”/ …
Corespondenta la redactie