Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop Săptămânal 28 iunie-4 iulie 2021

În săptămâna 28 iunie – 4 iulie se resimte din plin intrarea lui Venus, planeta iubirii, în zodia Rac, zodie pe care o va tranzita până pe data de 22 iulie. Pe de altă parte, această săptămână se remarcă prin două aspecte provocatoare pe care le face Marte, planeta acțiunii, din zodia Leu. Astfel, pe data de 1 iulie, Marte se va afla în opoziție cu Saturn retrograd din Vărsător, context care poate aduce o luptă între dorința noastră de afirmare și impunerile celor cu autoritate din viața noastră. S-ar putea să ne simțim limitați la nivel creativ, dar și sentimental. Este nevoie de diplomație și responsabilitate în acțiuni pentru ca lucrurile să funcționeze.

Săptămâna 28 iunie – 4 iulie se încheie cu un careu între același Marte și planeta schimbărilor bruște, Uranus, din zodia Taur, aspect care ne cere mai multă prudență financiară, dar și flexibilitate în acțiuni. S-ar putea ca gesturile de acum să aibă o notă neobișnuită, excentrică. Egoismul și mândria pot aduce răsturnări de situație nedorite. S-ar putea ca planurile să se schimbe brusc. Mare grijă la accidente și accidentări.

Sfat! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească întâi previziunile pentru ascendent și apoi previziunile pentru zodie!

Berbec:

Cei născuți în zodia Berbec resimt o mare dorință de a se distra, de a trăi viața cu bucurie și de a se dedica pasiunilor lor, de a face efectiv ceea ce le place. Însă, dat fiind că Marte le este guvernator și se află în opoziție cu Saturn, iar apoi în careu cu Uranus, s-ar putea ca lucrurile să nu le iasă așa cum își doresc. N u este momentul să se bazeze pe prieteni, cunoștințe și asociați, ci doar pe propriile lor forțe, fără însă a exagera cu mândroa și orgoliul. Mai multă grijă și la cheltuieli. Speculațiile financiare trebuie evitate pentru că pot pierde bani. Totuși, pot căuta căi mai neobișnuite de a face bani acum, de exemplu din hobby-urile lor. Starea de sănătate se îmbunătățește și pot vindeca sau ameliora o problemă mai veche. În viața sentimentală este multă pasiune, dar și mult ego, astfel că nativii trebuie să dea dovadă de mai mult tact dacă vor si cuecrească pe cineva. Nu este momentul relațiilor cu persoane cunoscute în mediul online.

Taur:

Săptămâna aceasta poate fi destul de dificilă pentru cei născuți în zodia Taur, dat fiind că Uranus din zodia lor formează aspecte tensionate cu Marte, guvernatorul relațiilor lor. Este nevoie ca nativii să dea dovadă de mai multă flexibilitate, să renunțe la încăpățânare, mai ales în relațiile cu cei dragi, cu partenerul de viață și cu familia. Nativii pot surprinde prin acțiunile lor, dar și ei pot fi surprinși la rândul lor. Cheia perioadei este descoperirea unui echilibru între viața personală și cea profesională, între casă și carieră. Sunt posibile tensiuni cu superiorii, dar și probleme care vin dinspre casă și familie și au nevoie de răbdare pentru a le rezolva.

Gemeni:

Cei născuți în zodia Gemeni au sectorul comunicării foarte activ și nu doar pentru că Mercur și-a încheiat retrogradarea în zodia lor, ci și pentru că Marte și Venus se află în casa comunicării și-i stimulează la dialog. Mintea le fuge în toate direcțiile, iar opoziția cu Saturn le poate pune unele limite în acest sens. Este nevoie să fie mai atenți la ceea ce vorbesc, la modul în care transmit și interpretează mesajele. Mulți nativi, stimulați de Uranus, pot spune ceea ce au ținut până acum în ei, pot simți nevoia să se exteriorizeze pentru a se elibera de niște constrângeri mentale. Dacă au de făcut negocieri trebuie să dea dovadă de maturitate și responsabilitate și să asculte și ceea ce au ceilalți de zis. Superficialitatea poate fi taxată acum.

Rac:

Cei născuți în zodia Rac au parte de intrarea lui Venus în sectorul financiar, aspect care poate aduce o îmbunătățire a situației cu banii, însă Marte, aflat și el tot acolo și în apsecte tensionate cu Saturn, guvernatorul relațiilor lor, le cere multă răbdare în toate acțiunile care vizează acest sector, mai ales că graba și iresponsabilitatea le poate aduce pierderi. Nu ar trebui să acorde toate încrederea celorlalți și nici să nu se bazeze pe ajutor care vine de la partener sau alți asociați cu care au banii la comun. Investițiile pot fi riscante acum. Niște planuri de viitor sau proiecte pot fi limitate acum din cauza banilor sau, din contră, nativii care au ezitat să investească în această direcție, o pot face acum. Mare grijă la cheltuieli pentru că pot depăși limitele, iar ieșirile cu prietenii pot fi mult prea costisitoare.

Leu:

Cei născuți în zodia Leu au parte de o îmbunătățire a vieții personale, odată ce Venus a intrat în zodia lor, însă pentru moment sunt sfătuiți să fie mai atenți la acțiunile lor și să nu se grăbească în niciun fel de situație, dat fiind că Marte din zodia lor face opoziție cu Saturn și careu cu Uranus. În cuplu pot să apară conflicte, orgoliile pot depăși limitele și pot afecta nu doar relația cu partenerul de viață, ci și relațiile profesionale, mai ales că zona de carieră este tranzitată de Uranus, deci tensiunile cu șefii și superiorii pot fi la ordinea zilei. Leii se pot simți limitați în acțiuni de către cei din jur și pot avea senzația că nu sunt lăsați să se manifeste, să fie autentici, să-și atingă niște obiective. Totuși, și ei trebuie să dea dovadă de mai multă flexibilitate și să fie mai deschiși la schimbările profesionale care vin spre ei, ba chiar să depună efort pentru ca lucrurile să meargă.

Fecioară:

Cei născuți în zodia Fecioară sunt sfătuiți să aibă mai multă grijă la sănătatea lor, mai ales dacă se confruntă cu afecțiuni cronice. O vacanță le-ar prii acum pentru că s-ar putea ca săptămâna aceasta să vină cu destul de mult stres profesional. Activitățile pe care le au întreprins cer multă atenție și responsabilitate și pot deveni obositoare chiar și pentru acești nativi deosebit de chițibușari. Este important să-și mențină rutina zilnică și să încerce să-și schimbe programul astfel încât să aibă și timp liber pentru odihnă și relaxare. În plan sentimental poate fi o perioadă tumultoasă în care trecutul să revină sau să fie vorba de amărăciunea pe care o lasă încheierea unei relații. Oricum este o perioadă de vindecare interioară și de reconectare cu sinele lor.

Balanță:

Cei născuți în zodia Balanță ar trebui să fie mai atenți săptămâna aceasta la prieteni sau la o posibilă atracție pe care o resimt vizavi de cineva din anturaj și care trebuie abordată cu maturitare și înțelepciune. Cum Marte le guvernează relațiile și se află în aspecte tensionate este posibil ca și în cuplu să apară unele discuții, posibil să nu se simtă iubiți și apreciați sau să aibă tensiuni financiare sau legate de intimitate și fidelitate. Nativii sunt dornici de interacțiune socială, de ieșit în lume, dat fiind că și Venus, guvernatoarea lor îi susține, însă trebuie să o facă responsabil și să fie atenți la cei cu care se anturează. Pe de altă parte, s-ar putea ca planurile de viitor sau proiectele pe care le au să treacă printr-o perioadă de blocaje, limitări, însă tocmai asta îi va stimula să facă schimbări. Pot avea parte de unele câștiguri financiare în urma unor investiții făcute.

Scorpion:

Cei născuți în zodia Scorpion sunt sfătuiți să aibă grijă la imaginea lor profesională și să fie responsabili în toate acțiunile care vizează cariera sau strategiile pe baza cărora vor să-și atingă niște obiective. Cum Marte le este guvernator și se află în aspecte tensionate, chiar în sectorul celor mai înalte aspirații pe care le au, ar fi ideal să nu aibă încredere și să nu se bazeze prea mult pe ceilalți. Pot să apară tensiuni cu superiorii, dar și conflicte în familie, iar menținerea echilibrului între aceste sectoare este obligatorie. Posibile schimbări în viața de cuplu și nativii ar trebui să evite impunerile, autoritatea și să fie mai flexibili și îngăduitori cu partenerul de viață.

Săgetător:

Cu Venus și Marte în sectorul convingerilor de viață, a venit momentul ca cei născuți în zodia Săgetător, stimulați prin aspecte tensionate de Uranus și Saturn, să aducă unele schimbări legate de program de muncă și de stil de viață. Pot apărea schimbări neprevăzute în rutina zilnică. Oricât de mult și-ar dori să călătorească acum, s-ar putea ca planurile să le fie date peste cap. Orocum, li se cere prudență în deplasări. Pe de altă parte, s-ar putea ca dialogul cu cei din jur să fie mai greoi, să aibă tendința de a respinge persoanele cu care nu rezonează la nivel de principii și filozofii de viață. Cum Marte este guvernatorul iubirii lor, se pot simți limitați de opoziția cu Saturn, nefericiți și neînțeleși sau ei nu își vor putea exprima sentimentele așa cum și-ar dori. Totodată, și în cuplu pot să apară tensiuni.

Capricorn:

Cei născuți în zodia Capricorn trebuie să fie foarte prudenți și responsabili cu finanțele lor. S-ar putea să aibă nevoie de un împrumut sau să facă un credit și din cauza asta să resimtă mai acut unele limitări financiare. Mai multă grijă și la partenerii de afaceri, la acțiunile acestora și la investițiile pe care nativii le au în plan. Sunt cazuri în care unii Capricorni se luptă pentru obținerea unor drepturi financiare, au parte de partaje, litigii, depșun dosare de pensionare. Pe de altă parte, viața intimă poate trece prin unele schimbări și nativii sunt sfătuiți să nu dea curs aventurilor romantice, să-și consolideze stima de sine și să nu lase o poveste ascunsă să le controleze acțiunile.

Vărsător:

Cei născuți în zodia Vărsător pot avea parte de tensiuni cu partenerul de viață, dat fiind că Marte se află în sectorul relațiilor și face aspecte tensionate cu Saturn retrograd aflat în zodia lor. Este nevoie ca nativii să fie mai responsabili și mai deschiși la dorințele partenerului de viață, mai ales că pot percepe cealaltă persoană ca fiind mai autoritară. Totuși, cu Venus acolo, șansele de îmbunătățire a relației cu partenerul sunt destul de mari. Este, de asemenea, important ca nativii să dea dovadă de diplomație și în relațiile profesionale, dar să fie responsabili și față de familie. Pot avea tensiuni cu părinții și surprize mai puțin plăcute legate de casă, de familie.

Pești:

Cei născuți în zodia Pești sunt sfătuiți să fie mai prudenți în tot ce ține de zona profesională, de locul de muncă și de modul în care-și desfășoară activitățile pentru că Saturn îi poate limita pentru a-i responsabiliza vizavi de sănătate. Opoziția Marte-Saturn le cere mai multă atenție la sănătate și implicit la acțiuni. Orgoliile profesionale, în special în relație cu colegii, pot fi dăunatoare acum. Sunt afecțiuni mai vechi care se pot manifesta acum și care cer atenție. Pe de altă parte, pot primi vești surprinzătoare legate de locul de muncă sau de sănătate. Careul dintre Uranus, aflat în casa comunicării, și Marte din Leu cere mai multă atenție la deplasări.

Sursa

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie