Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop săptămânal 8 – 14 octombrie 2018

Luna Nouă în Balanţă şi intrarea planetei Mercur în zodia Scorpion sunt cele mai importante evenimente astrologice din această perioadă.
Lor li se adaugă aspectele tensionate formate de Mercur şi Uranus, de Venus retrograd şi Marte, precum şi aspectul format de Soare şi Pluton, aspecte care vor domina mijlocul săptămânii şi vor cere prudenţă şi răbdare, pentru unii, dar şi nervi de oţel pentru alţii.
Vineri, însă, Mercur va fi în armonie cu Saturn, iar duminică, în armonie vor fi Soarele aflat în Balanţă şi Luna aflată în Săgetător.

Berbec

Până la surprizele plăcute (care vor apărea abia de vineri încolo și vor continua în săptămâna de după 14 octombrie) va trebui să faci față unor provocări deloc ușoare din partea locului de muncă. Tu știi să treci peste tot, știi să depășești situațiile critice pentru că ai deja pielea tăbăcită. La câte ți s-au înscenat și prin câte ai trecut, ce vei trăi în perioada asta e doar o furtună într-un pahar cu apă. Din punct de vedere financiar, vor apărea situații benefice. Vei fi implicat în proiecte care te vor ajuta să scoți la iveală adevăratele tale veleități. Vei da dovadă de curaj, de forță, de muncă dusă la bun sfârșit cu o doză numai bună de creativitate. De altfel, nu ești genul de persoană care să muncească mecanic. Ai nevoie de libertate, de eliberare, ai nevoie de proiecte și de spații care să permită imaginației tale să iasă și să își facă de cap. Stai foarte bine în schimb la capitolul dragoste. Persoana iubită te va înțelege și îți va oferi tot sprijinul de care ai cu adevărat nevoie. Iată că sunt și aspecte pozitive săptămâna asta, iar iubirea e cel mai frumos sentiment, sentimentul care îți dă putere de fiecare dată când ești la pământ.

Taur

Nu aduce anul ce aduce săptămâna aceasta pentru tine. A sosit momentul să privești bine înainte, să ții capul sus, să nu te mai plângi de lucrurile care nu îți ies. Cei născuți în zodia Taur își vor îndrepta atenția asupra zonei profesionale, unde nativii vor reînnoi contracte și vor da un nou curs unor sarcini și responsabilități de la locul de muncă. Aspectul va fi cu atât mai puternic cu cât în același sector își va face simțită prezența și Mercur și le poate aduce noi oferte de colaborare. De asemenea, sectorul sănătății va fi important în această săptămână, nativii căutând soluții pentru a vindeca o problemă, pentru a trata o afecțiune. Vei munci cu plăcere şi vei reuşi să te faci remarcat, dar spre sfârșitul săptămânii, concentrarea începe să dispară și ești cu gândul la altceva. Sănătatea nu îți va face surprize mari. Te vei bucura de o bună rezistenţă fizică. Dacă dorești să pleci într-o călătorie, cheltuielile vor fi destul de mari aşa că, n-ar fi rău să ai mai mulţi bani la tine. Sentimentele tale vor fi pline de entuziasm, dar implicarea în relaţia cu persoana iubită nu va fi la nivelul la care îşi doreşte aceasta.

Gemeni

Săptămâna decurge cu discuții necesare pentru rezolvarea neînțelegerilor din familie. Sfera comunicațională va fi cea mai intensă în perioada cuprinsă între 8 și 14 octombrie. Nu e de mirare că vei deveni mai vorbăreț, poate chiar suspect de vorbăreț pentru cei din jur. Acest tupeu benefic pe care îl ai, curajul de a spune lucrurilor pe nume te va ajuta să la arăți celorlalți cine ești și ce vrei cu adevărat de la viață. Prietenii nu te vor încuraja în acest demers, dar vei reuși tu să îi convingi prin tehnici doar de tine cunoscute. Din punct de vedere amoros, lucrurile se așază mai ales acolo unde au existat certuri din cauza geloziei. Vei realiza într-un final că ai lângă tine un partener care merită toată încrederea. Pe de altă parte, dacă până acum nu ți-ai găsit sufletul pereche, poate că e momentul să mai ieși și tu pe la o terasă, pe la câte un restaurant, să vezi oameni, să cunoști oameni. Singurul impediment care poate apărea în această perioadă este lipsa banului. Ori nu ți-ai făcut calculele cum trebuie la începutul lunii, ori cineva îți va trage țeapă. Poate că este momentul să pui banii la ciorap și să nu îi mai arunci în stânga și dreapta doar că să demonstrezi că o duci bine. Uite că vin zile precum 8, 9 și 11 octombrie în care datoriile de care nu știai își cer drepturile la ușă. S-ar putea să te trezești cu o poprire salarială, deci nu e cazul să te joci foarte mult cu focul!

Rac

Perioada dintre 8 și 14 octombrie va fi una plină de oportunități de care numai dacă nu vrei nu profiți. Din punct de vedere profesional ți se vor deschide porți noi, ți se vor face tot felul de concesii, așa că ai toate motivele de bucurie din lume. Va fi o săptămână în care va trebui să articulezi mai bine dorințele pe care le ai, în care va trebui să spui cu subiect și predicat ce dorești, ce îți place, dar mai ales ce nu vrei. Din punct de vedere relațional, vei fi mai comunicativ și vei avea parte de persoane care vor fi alături de tine în situații-cheie. Ai parte de multe momente spectaculoase. Prietenii adevărați se vor face cunoscuți în perioada aceasta și va trebui să îi ții minte. Descoperi adevărata față a oamenilor din jurul tău. Cu dragostea lucrurile nu evoluează, dar nici nu sunt catastrofale. Dacă până acum fugeai de subiectul iubire, iată că săptămâna a doua din luna octombrie te face mai deschis la ideea de a începe o relație nouă. Problema e că nu știi cu cine și nu știi de când. Dar… toate la timpul lor. Un sfat important vine legat de sănătatea ta: Ai grijă ce fel de decizii iei în privința organismului tău. Dacă ai anumite simptome, du-te la medic și nu te lua după ce scrie pe Internet. Nu lua medicamente după capul tău sau din auzite.

Leu

Săptămâna debutează cu promisiuni din partea persoanei iubite, promisiuni pe care le treci sub semnul întrebării. De altfel, toată săptămâna va fi una sub auspiciile temerilor că tot ceea ce trăiești nu are o bază solidă. Adică îți este bine, ai parte de momente frumoase, de gesturi tandre, de atenție, dar parcă ți se pare că e prea frumos să fie adevărat. Din punct de vedere financiar apar însă niște provocări pe care nu le poți trece cu vederea. Odată ce vei găsi resursele necesare pentru a depăși situația delicată vei vedea că totul va fi bine, că totul are sens. Așadar, urmează o săptămână în care trebuie să fii cu ochii în patru, în care trebuie să demonstrezi că ești suficient de atent și că înveți și din eșecuri. Relația cu cei din jur va fi una mai restrictivă. Apar o serie de condiții pe care tu nu le poți accepta nici în ruptul capului. Asta mai ales că unele condiții vin de la oameni care doar se pretind a fi prietenii tăi, căci nu ți-au dovedit asta cu nicio faptă. Este o săptămână numai bună să faci ordine în lista de prieteni. E foarte probabil să ai parte de câteva dușuri reci, să fii zgâlțâit din toate părțile, să fii extrem de încercat de niște persoane care până acum au absentat complet din viața ta. Este imperios necesar să faci o schimbare din punct de vedere relațional, să încerci să vezi lucrurile în profunzime. Conceptul de pragmatism pe care îl ai trebuit schimbat.

Fecioară

Pentru tine săptămâna vine cu vești la care te așteptai. Vei fi pus în fața unor decizii pe care trebuie să le iei pentru binele tău. Din punct de vedere relațional, vei avea parte de momente interesante. Redescoperi vechi prieteni, oameni minunați la care nu aveai de mult acces, pe care i-ai pierdut o dată cu trecerea timpului. Anumiți prieteni plecați în străinătate se întorc în țară și ai ocazia să discuți cu ei despre anumite aspecte ale vieții pe care le aveți în comun. Nu e exclus absolut deloc ca unii dintre prietenii tăi din afară să vină cu niște oferte speciale pentru tine. S-ar putea să primești o mână de ajutor fix de unde nu te aștepți, acea mână de ajutor care îți poate schimba complet viața în bine. Tocmai aceasta este cheia schimbării la care trebuie să te gândești cu foarte multă luciditate. Este cazul să începi să riști, să nu îți fie frică mai ales că ai atâta sprijin, ai atâția oameni care sunt aproape de tine. Din punct de vedere financiar, ar fi indicat să începi să faci anumite economii chiar de la început de săptămână. Vor avea loc schimbări spectaculoase din punct de vedere bugetar, pozitive și negative deopotrivă. În dragoste ai parte de câteva mici furtuni. Banalele discuții, acele motive minore pentru care te cerți de obicei cu persoana iubită pot declanșa un taifun din senin. Tratează problemele casnice, mai ales dacă ești căsătorit/ă cu mai multă maleabilitate. Ascultă și apoi vorbește. Învață să te pui în locul iubitului/iubitei tale.

Balanța

Nativii zodiei Balanță au nevoie de o mare schimbare în viața lor în această săptămână și vor face tot posibilul să o obțină, chiar dacă ceilalți nu vor fi tocmai de acord cu ei. Este săptămâna în care Luna nouă de marți are loc tocmai în zodia Balanței, iar acest lucru îi sporește gândul nativului Balanță spre lucruri mărețe. Poate fi vorba de o simplă schimbare de look în cazul celor mai conservatori dintre ei sau despre o schimbare a locului de muncă, a locuinței și, de ce nu, chiar și a partenerului. Ai curajul mai mult ca oricând să vorbești despre lucrurile care te apasă și care nu îți aduc bucurie. Nu te teme de reacțiile celorlalți, nu vor fi mereu cele scontate. Dar, știi și tu că asta este viața, cu bune și cu rele. Ești pe val și la serviciu și îți este mai ușor ca oricând să te impui în fața angajaților sau a șefilor. Comunici în această săptămână mult mai bine și ai ocazia să închei niște afaceri avantajoase pentru tine. Pune-ți în valoare toate calitățile în această săptămână și profită din plin de orice oportunitate ți se oferă. Unii nativi au ocazia să se mute cu serviciul în străinătate, în timp ce alții pot fi promovați la locul de muncă. Chiar dacă vor urma niște responsabilități mai mari, totul merită. Fii atent, însă, la cei care ar putea să îți pună bețe în roate. Vor exista și astfel de persoane. Anumite discuții cu partenerul de viață, încă de la începtul săptămânii, s-ar putea să nu îți prindă foarte bine. Discutați deschis despre toate lucrurile care nu funcționează în relația voastră. Nu mai amânați lucrurile, mai ales dacă aveți o relație de mult timp. Cei care sunt singuri au mari șanse să cunoască pe cineva interesant în aceste zile, așa că ar trebuie să fie pe fază. Din punct de vedere al sănătății nu se întrevăd lucruri noi, însă cei care urmează un tratament ar trebui să îl urmeze cu mult simț de răspundere. Odihnește-te mai mult și ieși mai des la aer curat.

Scorpion

În această săptămână, anumite probleme de relație nu le vor da pace nativilor zodiei Scorpion. Este o săptămână în care trebuie să se gândească foarte serios ce le lipsește cu adevărat din viață și să acționeze ca atare. Luna Nouă de marți aduce neliniște în cuplul nativilor zodiei Scorpion. Unele lucruri din trecut pot ieși acum la iveală și ar trebui să fii pregătit pentru orice urmează să afli. Poate fi vorba despre niște greșeli ale partenerului din trecut sau chiar de greșeli de-ale tale. Nu e momentul să lași lucrurile nerezolvate. Asumă-ți răspunderea pentru ce ai făcut și vezi ce este de făcut pe viitor. Niște discuții sincere vor fi de mare ajutor. Cei care sunt singuri și care vor să cunoască pe cineva ar trebui să evite persoanele din anturajul lor. Nu este cea mai bună perioadă nici să reia relații din trecut, oricât de frumoase au fost ele atunci. Veți observa amândoi că v-ați schimbat foarte mult și că nu mai aveți prea multe în comun. Soluția ca să cunoști pe cineva este să ieși în locuri pe care, de obicei, nu le frecventezi. Dispui de tot șarmul din lume pentru a face cuceriri și pentru a cunoaște persoane interesante. Nu îți fie teamă de necunoscut și de lucruri noi, o să ai parte de surprize foarte frumoae dacă îți deschizi suficient de mult inima. La muncă, lucrurile pot trece de la o extremă la alta, iar în această săptămână anumite greșeli pot ieși la suprafață. Dacă sunt rezolvate la timp, nu vor fi băgate în seamă. În schimb, ar trebui să le ții departe de ceilalți colegi, pentru a nu ajunge și la urechile superiorilor. Fii precaut la discuțiile cu aceștia. Nu vrei să intri într-un bucluc. Fii atent la toate emoțiile pe care ți le provoacă aceste trăiri atât de intense în această săptămână. Chiar și lucrurile fericite te pot afecta. Relaxează-te mai mult și bucură-te de lucrurile frumoase ale vieții cu persoanele dragi.

Săgetător

Este săptămâna perfectă pentru nativii zodiei să rezolve toate problemele pe care le au la locul de muncă și să cunoască succesul. Luna Nouă de marți le deschide drumul nativilor zodiei pentru a se bucura de roadele muncii lor. A venit momentul pentru noi beneficii, pentru promovări sau pentru simple aprecieri ale șefilor în fața celorlalți colegi. Proiectele pe termen lung începute în această perioadă au mari șanse de reușită. Ești pe val în aceste zile, însă trebuie să nu ți se urce la cap și să privești realist toate lucrurile bune din jurul tău. Pe cât dai de mult, pe atât de mult vei și primi. Dacă ți-ai impus niște obiective, discută-le cu superiorii în mod realist și țineți-vă de ele până la finalul anului. Cei care sunt angajați de puțin timp la un loc de muncă au ocazia în această săptămână să urce niște trepte ierarhice pentru că au o prezență de spirit extraordinară. Reușesc zilele aceastea să fie la locul potrivit și la timpul potrivit. Cineva îți va aprecia îndemânarea și nu va lăsa ca acest lucru să nu fie cunoscut și de către ceilalți. Cât despre viața sentimentală, aceasta este una cu suișuri și coborâșuri pentru tine. În timp ce vei vrea să petreci mai mult timp cu prietenii, s-ar putea ca partenerului să nu îi convină prea mult acest lucru. Învață în aceste zile să găsești mai ușor niște căi să mulțumești pe toată lumea și să nu dezamăgești pe nimeni. Este perioada în care poți întâlni pe cineva nou, în cazul în care ești singur sau relația ta scârțâie. Se poate să fie cineva chiar din grupul de prieteni, dar care să nu îți fi atras până acum atenția. Vei fi extrem de popular între ceilalți, așa că ai grijă la gesturile pe care le faci. Cât despre starea de sănătate, s-ar putea ca la începutul săptămânii anumite situații să îți creeze o stare de disconfort. Nu ar strica să faci niște analize uzuale, pentru a depista orice problemă la timp.

Capricorn

Nativii zodiei Capricorn trec printr-o perioadă foarte bună la locul de muncă în această perioadă, așa că trebuie să profite de orice oportunitate care li se ivește în cale. Dacă ai avut parte de o perioadă mai complicată și ai simțit că în ultima vreme nu ești apreciat suficient de mult pentru dăruirea ta, în această săptămână, lucrurile încep să se schimbe în bine. Schimbarea vine de la tine, iar munca pe care ai depus-o este observată de cine trebuie și nu este exclus ca să primești o promovare la care visezi de mult timp. Din păcate, însă, acest lucru vine la pachet cu multe sacrificii pe care le faci. Va trebui să înveți mai bine să îmbini cariera cu viața personală. Pentru că trăgând balanța prea mult înspre unul dintre aceste aspecte, s-ar putea să îl pierzi pe celălalt. Iar dacă nu vine promovarea pe care ți-o dorești, cu siguranță că lucrurile merg mai bine și că ceva se schimbă, oricât de mic ar fi. Pentru moment, mulțumește-te cu acesta. Cât despre viața personală, înveți să ieși din carapacea ta și să cunoști oameni noi care te scot din zona ta de confort. Este o perioadă foarte bună pentru a socializa și pentru a încerca lucruri noi. Evită rutina și ieși cu grupul de prieteni în locuri noi și faceți chestii pe care nu le-ați încercat. Este o cale foarte bună pentru a vă cunoaște mai bine. În grupul acesta se poate afla și o persoană care ți-ar putea atrage atenția mai mult decât celelalte, în cazul în care nu ești cu cineva. Ți se pare că o cunoști de când lumea și puteți începe ceva frumos. Dacă ești implicat într-o relație, se anunță lucruri liniștite. Fii mai atent la orele prelungite peste program, deoarece s-ar putea să te epuizeze și să nu mai ai timp să te odihnești suficient. Și nu vei mai da randamentul pe care ți-l dorești.

Vărsător

Luna Nouă de marți vine cu mari schimbări și pentru nativii zodiei Vărsător, care trebuie să fie mult mai toleranți în această perioadă și să nu intre în conflicte. Nativii zodiei tind să se lupte până în pânzele albe ca să câștige anumite argumente cu partenerul de viață sau cu prietenii și la locul de muncă. Zilele acestea, s-ar putea să fie puși la punct de cineva care poate avea mai multă experiență de viață sau mai multe cunoștințe într-un anumit domeniu. Acest lucru nu trebuie să te descurajeze, ci trebuie să te determine să accepți că faci uneori și greșeli, dar că cei dragi țin la tine oricum. Luna Nouă te ajută și în plan financiar să faci rost de banii de care ai nevoie. Fie poate fi vorba despre un împrumut sau despre o moștenire, nativii zodiei Vărsător au mari șanse ca până la finalul săptămânii să se trezească cu mai mulți bani în cont. Însă, pe cât de repede vin banii, pe atât de repede se duc dacă nu ești mai atent la cheltuielile pe care le faci. Păstrează și pentru zile negre, deoarece nu se știe niciodată când ai putea avea mari nevoie de ei. Evită pe cât posibil zilele acestea discuțiile în contradictoriu cu șefii sau cu colegii. Nu se preconizează nimic bun din ele și ai putea avea numai de pierdut. Așa că puțină precauție nu strică niciodată. În cazul în care ești singur, săptămâna aceasta este foarte probabil să te îndrăgostești de o persoană cu care în mod normal nu ai comunica deloc. Fie se află în alt oraș, fie sunteți complet diferiți, oricare ar fi situația, este o adevărată provocare pentru tine. Vei face tot posibilul să păstrezi lângă tine această persoană. Cei care au o relație de lungă durată au ocazia să își consolideze relația. Își pot face planuri de viitor, pot planifica vacanțe și pot ieși mai des. Nu se anunță probleme majore în privința sănătății, însă puțină prevenție nu a făcut rău nimănui. Așadar, poți adopta un stil de viață mai sănătos.

Pești

Se anunță o săptămână în care te gândești din ce în ce mai des la trecut și la schimbări în viața personală. Luna Nouă de marți te ajută să treci mai ușor peste gândurile negative pe care le-ai avut în ultima perioadă. O ieșire cu cei dragi departe de casă, o petrecere sau niște cumpărături îți pot schimba imediat starea de dispoziție. Cărțile se află la tine, așa că gândește-te bine cum le joci în această săptămână. În zilele care urmează, farmecul tău personal este potențat, așa că nu este exclus să vorbești mai ușor cu șefii, dar și cu colegii și cu cei din familie. Ai mare succes în a-i convinge pe ceilalți de capacitățile tale și nu va fi greu deloc să obții anumite lucruri pe care ți le dorești de mult timp. Dacă îți dorești o mărire de salariu în această săptămână, demonstrează că meriți din plin acest lucru, iar superiorii nu vor putea refuza argumentele tale. De altfel, și dacă vrei să îți cauți un nou loc de muncă ai mari șanse să găsești ceva interesant săptămâna aceasta, care să se plieze pe nevoile tale. Fii îndrăzneț și inovator de câte ori poți în aceste zile, căci nimeni nu va fi deranjat de această atitudine, ci dimpotrivă. Cât despre relația de cuplu, lucrurile nu funcționează prea bunii. Unii nativi se gândesc prea mult la trecut și la oamenii pe care i-au cunoscut cândva. Se întreabă dacă au făcut alegerile potrivite în acel moment. Alți nativi ar putea să aibă niște discuții în contradictoriu cu persoana iubită și totul să se termine într-o manieră pe care nu și-o doresc. Dacă vrei să păstrezi totul așa cum este, învață să faci mai multe compromisuri. Nu te mai arunca în aceste zile cu capul înainte și gândește-te mai mult la ceea ce urmează să faci. Cei care sunt singuri au ocazia în aceste zile să cunoască o persoană specială, iar farmecul de care dispun îi va ajuta să facă drumul mai lin. Fii mai atent la stările de nervozitate pe care tinzi să le ai, deoarece aceste nu îți pot aduce lucruri prea bune.

 

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie