Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscopul săptămânii 11-17 martie 2019

Săptămâna aceasta ne aflăm încă sub influența lui Mercur retrograd. Aspectul care domină cerul este Jupiter în Săgetător inconjunct cu Nodul Nord în Rac.
Pentru a înțelege mai bine natura acestui aspect încearcă să te imaginezi într-o cameră unde se poartă o serie de discuții foarte încinse. Tensiunea și încărcătura emoțională este la maxim și simți că ai face orice să ieși de acolo. Faci o pauză de 5 minute și ieși din cameră pentru a fuma o țigară, a bea un pahar de apă etc. În momentul în care ai ieșit din camera respectivă simți că ai pășit în altă lume și îți dorești să nu fi nevoit(ă) să te întorci. Știi că fără tine nu se poate rezolva situația, că trebuie să revii acolo … dar ce bine este în afara camerei. Acel moment în care ai pășit în afara zonei de stres te afli în poziția Nodului Nord. Raportat la viața noastră, acest punct de calcul indică zona de respiro în care nu trebuie să ne confruntăm cu situația reală. Mai devreme sau mai târziu, va trebui să ne confruntăm cu realitatea vieții noastre. Poți amâna anumite lucruri, poți ignora anumite aspecte dar nu la infinit.
Jupiter în aspect de inconjuncție cu Nodul Nord vine și ne întreabă dacă nu cumva am așteptat și amânat prea mult ceva ce trebuia să facem de ceva vreme. Situația de stres este dată de Nodul Sud în Capricorn. În traducere, fiecare din noi trebuie să-și asume responsabilitatea asupra unui aspect al vieții sale. Jupiter vine și spune că acum este momentul în care trebuie să faci acel lucru, să iei acea decizie. El va genera condițiile necesare pentru ca tu să te confrunți cu situația respectivă și să acționezi. Nu o mai poți amâna, nu te mai poți scuza.
Aceste zile trebuie folosite pentru a ne gândi unde amânăm noi lucrurile în viața noastră. Nu mai amânați, ci căutați să vă asumați responsabilitatea acelei decizii și acționați. Altfel, viața vă va pune în ipostaza respectivă atunci când vă așteptați mai puțin. Sau vă va oferi o soluție mult mai proastă decât orice ați fi făcut voi. Uneori a aștepta prea mult este cea mai nefericită variantă.
Etapa cu Mercur retrograd este o perioadă de recalibrare, de revizuire a acțiunilor și intențiilor noastre din ultimele luni (de la ultima perioadă de retrogradare) și ne ajută să percepem și alte perspective ale vieții noastre din acest moment.
Este adevărat faptul că Mercur retrograd are si efecte adiționale mai putin plăcute: încurcături în tot ceea ce planificăm , comunicăm sau călătorim. Poate aduce amânări și situații neprevăzute în relațiile cu ceilalți, defecțiuni ciudate ale echipamentelor electronice si electrocasnice etc.
Se recomandă ca în aceasta perioadă a lui Mercur retrograd să evităm achiziția de noi echipamente sau alte bunuri de valoare, să evităm semnarea de noi contracte sau înțelegeri. Trebuie sa fim atenți și la ceea ce comunicăm pentru că foarte usor mesajele noastre pot fi înțelese greșit. (ascella.ro)

Berbec

Timpul e cel mai bun profesor pentru oricine, ca atare și tu, acum, după luni sau ani de muncă, poți extrage o concluzie cu privire la nivelul pe care l-ai atins. Ceva din trecut reparare în calea ta – repetarea unui vechi eveniment, o cunoștință de odinioară, o amintire încă folositoare – ceea ce poate juca un rol major în ceea ce faci acum. Știi mult mai bine unde te afli și de unde vii, privești spre trecut cu mândrie, cu încredere, cu siguranță că ai urmat pașii cei mai buni în proiectele tale cele mai importante. A venit acum vremea să privești spre cel care erai cândva și să descoperi ce mult te-ai schimbat, dar mai ales ce om de nădejde ai devenit pe anumite planuri. Te poți lăuda cu cel care ești, deci vorbește despre experiența ta de viață, deoarece ar putea fi de folos și altora, încă necopți, încă aflați în procesul lor de maturizare și dezvoltare. Poți fi exemplu pentru unii, deci folosește-ți bagajul de cunoștințe și informații pe care l-ai adunat în ani.

Taur

Parcă un vânt prielnic te împinge de la spate și ai parte de succes pe toată linia, ai numai motive de satisfacție și de mândrie personală pentru ceea ce reușești să faci, toate îți merg de minune, deci poate fi una dintre cele mai bune perioade… ale întregului an. Te poți evidenția pentru ceea ce ești, poți culege roadele unor eforturi îndelung depuse, poți avea parte de câștig de cauză în orice gen de competiție sau confruntare de forțe. Dacă succesul se calculează în bani, atunci se pot ivi noutăți excelente și din acest punct de vedere. Soarele strălucește peste viața ta, deci poți spune cu mâna pe inimă că toate îți merg de minune, că ești apreciat așa cum meriți, că primești ceea ce ți se cuvine. Toată lupta ta pentru succes dă roade dintre cele mai bune, pentru că meriți tot ceea ce viața îți dăruiește acum din plin. Se citește pe fața ta succesul, reușita, împlinirea, supremația, victoria, prosperitatea, ca atare cele mai frumoase cuvinte care descriu reușita sunt acum în arsanulul tău. De fapt, e o chestiune de atitudine, pentru că abordezi un aer de învingător sigur pe el iar acesta te ajută să reușești în tot ce-ți propui.

Gemeni

E enervant să vezi în ochii unora atâta suspiciune, neîncredere, frică, rigiditate, conservatorism, deși tu vii cu propuneri dintre cele mai bune. Dacă ai nenorocul de a atrage alături de tine doar persoane extrem de prudente, care nu au curaj să facă nimic în afara spațiului strâmt în care trăiesc, te cam lupți cu morile de vânt. Degeaba le arăți tu că există și alt mod de a privi lucrurile – mai lejer, mai pozitiv, mai optimist – când ei nu văd decât pericole, ca atare, dacă vrei o săptămână de succes, nu te baza pe nimeni, că n-ai cu cine! Chiar dacă și tu ar trebui să abordezi unele situații cu mai multă precauție și cumpătare, ca să nu scapi de sub control unele aspecte, nu te poți abține să nu te comporți exact așa cum ți-e zodia: libertin, tonic, vesel, amuzant, fără a vedea doar probleme și grijii la tot pasul. Tu ai o atitudine de om căruia totul îi merge bine, indiferent de piedici, și această atitudine te va ajuta în tot ce-ți propui. Tu nu începi nicio frază cu ”nu se poate”, ci dimpotrivă, spui ”ba da, se poate” și chiar așa se și întâmplă. Poți fi un exemplu de reușită și pentru cei care nu cred în succes.

Rac

Multă lume se perindă prin calea ta, săptămâna aceasta, și cu fiecare dintre aceste persoane ai altceva de rezolvat. Cu unii trebuie să fii pragmatic, să discuți chestiuni finnciare și materiale, să cauți soluții, să oferi răspunsuri, să cheltui bani. Cu alții discuți doar la nivel teoretic despre ceea ce ar trebui făcut în unele situații sau transmiți informații folositoare, tot așa cum și tu ai multe lucruri noi și interesante de aflat, schimbul de idei fiind o bună lecție de viață. Îți joci rolul bine de fiecare dată, pentru că știi să te pliezi pe fiecare situație prin care treci, și acasă, și la serviciu, și în societate. Cine te vede spune că ești foarte adaptabil și oricine se poate baza pe ceea ce faci și spui. La tine cuvântul se transformă în fapte, promisiunea în acțiune, informația primită în soluție, deci reușești să tragi o linie dreaptă și directă între teorie și practică pentru a culege roade dintre cele mai bune.

Leu

Ai prea multe pe cap și nu știi cum să le mai faci față. Stresul se instalează în mintea ta și te face să te îndoiești de orice. Chair dacă ar veni spre tine soluții bune, sfaturi folositoare, informații utile, nu prea știi să le valorifici din cauza grijilor copleșitoare. Nimic nu e atât de grav pe cât ai fi tentat să le vezi tu, dar nu ești în cea mai bună formă psihică și mentală și peste tot vezi doar ce lipsește nu ce există. La tine, frazele vor începe cu: nu e una, nu e alta, și nu cu cât de multe alte resurse ai totuși la dispoziție. Dacă ai lupta cu aceste gânduri negative, ai vedea că totul are rezolvare, dar nu prea reușești să descoperi și jumătatea plină a paharului când grijile sau fricile te năpădesc. Vreo două nopți devin nopți albe, nici nu te poți odihni din cauza gândurilor și problemelor, dar nu cumva le analizezi tu prea în detaliu? Nu cumva diseci tu prea mult firul în patru? Sigur asta e, deci adu-ți aminte că unele probleme merită tratate și cu un dram de detașare, de indiferență, de umor, ca și cum nici n-ar fi. Nu lua totul atât de în serios, pentru că, dacă sapi cu orice preț după belele, chiar că le găsești!

Fecioara

Timpul le rezolvă pe toate. Timpul le clădește pe toate. Timpul le vindecă pe toate. Timpul te învață tot ce e mai bine pentru tine, ca atare prețuiește mai mult timpul pe care îl ai la dispoziție. Nu-l risipi, nu-l lăsa să se scurgă fără rost, nu-l pierde pe lucruri neimportante! Învață să mai închizi robinetul de ore pierdute în van pentru activități inutile, învață să folosești orele de care dispui pentru a construi ceva durabil, demn de laudă și mândrie. Practic, investești timp acum în timpul tău de mâine, deci, indiferent de vârsta pe care o ai, vei descoperi că fiecare minut liber care se ivește în program poate fi mult mai bine valorificat făcând lucruri cu adevărat importante pentru tine. Nu-l irosi pe telefon, nu-l irosi la televizor, nu-l irosi la bârfe sau orice alte activități neproductive, ci direcționează-le cumva spre ceva mult mai bun pentru tine. Cinci minute în plus de somn sau de mers pe jos, o oră de lectură sau jucându-te cu copiii. Lasă că știi tu mai bine spre ce poți canaliza acest timp prețios, deci fă-o!

Balanța

Ai stat până acum captiv într-o zonă a nesiguranței, neputinței și fricii și nu mai credeai că ceva bun se mai poate întâmpla.Iată că fricile tale au fost nejustificate, deoarece exact acel drum ce părea blocat până mai ieri, dintr-o dată deschide în fața ta o perspectivă mult mai luminoasă și un orizont mult mai larg de așteptări. Ți-ai făcut griji degeaba, ai spus prea des că acest drum nu va duce nicăieri, ai fost prea sigur pe eșec, când ar fi fost mult mai simplu să-l iei pe DA în brațe și să crezi cu tărie că lucrurile se vor îndrepta în curând în direcția cea bună. Adu-ți aminte de tot bagajul de cuvinte pozitive care pot descrie ceea ce faci, abandonează balastul negativ de nu pot, imposibil, nu știu, nu am ș.a.m.d. și ai să vezi că e atât de ușor să schimbi complet polaritatea lucrurilor de la nu la da, de la minus la plus, de la stop la start, de la negru la alb! Da, totul are rezolvare, totul e să accepți și tu asta și să cauți calea de a rezolva, nu motivul să renunți.

Scorpion

Ești în fața unui nou început și te arunci în noua aventură cu energie, cu entuziasm, cu pasiune, cu mari speranțe de succes. Și bine faci, pentru că cel mai greu în drumul spre succes e declicul, e scânteia declanșatoare, e aprinderea fitilului, acel punct de start, când e nevoie de cea mai mare cantitate de resurse pozitive ca să apeși butonul start. E nevoie de curaj, de încredere în succes, de un dram de inconștiență, de forță de convingere, ca să te convingi pe tine că poți și să îi convingi și pe alții că sensul acesta duce undeva și merită efortul. Păstrează acest tonus pozitiv cât mai mult, nu reduce ritmul, pompează mai departe combustibil, pentru că succesul se clădește cu fiecare pas pe care-l faci mai departe. Ar fi păcat să te dezumfli la primele hopuri – căci vor apărea și ele, e firesc – deci o atitudine atotputernică ar fi de preferat. Unii spun că ești nebun pentru ceea ce vrei să faci, dar asta e: e nebunia ta și crezi în ea, mergând mai departe orice ar fi! Chiar și în ciuda tuturor!

Săgetător

Nu poți obține o victorie făcând-o pe timidul sau pe bunul samaritean, lăsând pe altul să treacă în față. Mai trebuie să îmbraci uneori și haina războinicului! De data asta poți ieși bine din orice confruntare care începe un pic agresiv, deci, adună-ți forțele pentru a-ți da la o parte rivalii, da, te vei certa, vei ridica tonul, vei sări la atac, vei da răspunsuri dure, dar merită s-o faci dacă în joc e un succes la care visezi. Lasă diplomația și bunele maniere la o parte, dacă e nevoie, deoarece, zilele acestea câștigă cei care știu să lupte pentru drepturile lor, cei cu gura mare, cei care se opun neregulilor, cei care nu acceptă dominarea altora, cei care dau din coate, deci hai, fii tare și ridică-te pentru ceea ce vrei. Nimeni nu-ți va oferi pe tavă, spunând că le meriți din oficiu, ci trebuie să te zbați pentru reușita visată. Da, chiar și cu un dram de agresivitate, dacă asta trebuie!

Capricorn

Inima ta se împarte în două și nu știi cum să gestionezi ceea ce simți. Poate sunt două lucruri la care ții la fel de mult și știi că va veni ziua când va trebui să dai prioritate doar uneia sau alteia. Poate iubești două persoane în același timp și e îngrozitor de greu, pe de o parte, să spui ceea ce simți, și pe de altă parte să iei și o decizie. Ce e de făcut când în calea ta apar în același timp două șanse la fel de frumoase și de bune? Le poți valorifica pe amândouă? Greu de crezut… pentru că nu poți juca pe fouă fronturi, nu poți cânta la două piane, nu poți lucra la două strunguri deodată, nu-i așa? Deci va trebui să faci un efort să restabilești echilibrul în inima ta. Să renunți la una din variante? E foarte greu, dar nici să le cari după tine simultan nu se poate, deci încearcă să cântărești care dintre ele contează acum cel mai mult în inima ta. O vreme vei sta blocat în intersecție, privind spre ambele direcții, dar nu poți sta mult timp așa. Nu poți sta în două luntri, deci, trebuie să te hotărăști. Ori, ori?

Vărsător

Ai așteptat tu ce ai așteptat un anumit rezultat, pentru care ai depus eforturi îndelungate, de luni, poate chiar ani de zile! Poate nici nu mai sperai că vei ajunge vreodată la un rezultat, dar se pare că a fost vorba de un proiect de lungă durată, care chiar a necesitat asemenea investiție de timp. S-a șlefuit în timp, precum rocile sub acțiunea apei, s-a construit pas cu pas, etapă cu etapă, pe parcurs ai tot acumulat alte și alte resurse, deci era normal să dureze atât! Ceea ce se clădește atât de lent și de greu, poate fi de succes și mult mai durabil. Bucură-te, deci, că a venit și vremea culegerii roadelor, chiar dacă ai muncit din greu să ajungi aici. Acest succes e asemănător lucrării ogorului: gândește-te cât a trecut de la prima sămânță până la culegerea recoltei! Exact așa a fost planul acesta pentru tine. Privind înapoi, acum, îți dai seama cât de mult timp a trecut și ce greu ai ajuns aici, dar au meritat efortul și așteptarea. Acum roadele se văd și te bucuri din toată inima de ele!

Pești

Dacă vrei să obții ceea ce ți se cuvine – inima cuiva drag, un post mult visat, o poziție superioară celei actuale, câștig de cauză într-o competiție – trebuie să ai curajul de a face un pas în față și, mai ales, să ceri ceea ce vrei să obții. Nu-ți va oferi nimeni pe tavă, nu te va întreba nimeni dacă-l vrei, ci e nevoie de curaj nebun pentru a ieși din anonimat sau din zona de confort și a spune: eu sunt cel mai bun! Luptă deci pentru victoria la care visezi, dă-i pe toți la o parte, laudă-te dacă e nevoie, bate-te și cu pumnul în piept, intră în cursă, pentru că e nevoie și de forță de convingere, și de tărie de caracter, și de energie la cote maxime, deci cam tot ceea ce, de obicei, nu prea folosești. Scoate leul din tine la iveală, înăbușă mielușelul acela amabil și cuminte! Adu-ți aminte că în tine sunt doi pești: unul care coboară să se ascundă la fundul lacului, și altul care se luptă să urce împotriva curentului. De data acesta cel puternic trebuie să preia conducerea, deci scoate-l la înaintare doar pe el! Treci la fapte, nu mai sta pasiv pe margine, așteptând o minune! Minunea o faci chiar tu!

acvaria.com

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie