Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

În județul Călărași s-au produs 5 accidente de circulație grave din vina bicicliștilor

Abaterile săvârșite în trafic de bicicliști constituie o cauză principală de producere a accidentelor grave de circulație în județul Călărași. 5 accidente de circulație grave s-au produs din vina bicicliștilor, în urma cărora o persoană a decedat și 4 au fost rănite grav, cele mai frecvente abateri fiind schimbarea direcției de mers fără asigurare și consumul de băuturi alcoolice.

Recomandări pentru bicicliști:

 • Respectați regulile de circulație atât pentru siguranța dumneavoastră cât și a celorlalți participanți la trafic și nu circulați cu bicicleta dacă ați consumat băuturi alcoolice. Alcoolul crește considerabil gradul de implicare în accidente de circulație, soldate uneori cu consecințe grave.
 • Nu transportați și nu tractați obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulația celorlalți participanți la trafic.
 • Echipați-vă corespunzător bicicleta! Este necesar ca aceasta să aibă în dotare un dispozitiv de frânare eficace, cu sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.
 • De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.
 • Totodată, trebuie dotată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.
 • În plus, le recomandăm bicicliștilor să poarte cască de protecție omologată, iar, în mod obligatoriu, pentru a putea fi observați de ceilalți participanți la trafic, să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante mai ales pe timp de vreme rea sau pe timpul nopții.
 • Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza, asigurați-vă temeinic și acordați prioritate de trecere participanților la trafic care au acest drept.
 • Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic.
 • Circulați cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.
 • Când circulați pe bicicletă, nu traversați strada pe trecerile pentru pietoni!
Editorial
 • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

  Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

  Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie