Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Intelectual este cineva care a găsit ceva mai interesant decât sexul

Intelectual este cineva care a găsit ceva mai interesant decât sexul.

Ori alergi alături de câinii cei mari, ori latri din pridvor.

Toți criminalii celebri cad din cauza unei mici greșeli.

Oamenii cei mai cinstiți sunt gata să comită cele mai teribile înșelătorii, dacă li se spune că sunt pentru o cauză dreaptă.

Trăim într-o era în care pizza ajunge la noi acasă mai repede decat poliţia.

Edgar Wallace

Scriitorul britanic Edgar Wallace s-a născut la 01 aprilie 1875, in Londra, Anglia. Era fiul nelegitim al unor artişti si a fost adoptat de o familie din Londra. A crescut in saracie si la 12 ani renunta la scoala. A lucrat pentru a se întreţine si la 18 ani se inrola in armata americana. In 1896 era trimis intr-o misiune in Africa de Sud, unde i-a intalnit pe Edgar wallaceiwallar001p1reverendul William Shaw Caldecott si sotia acestuia, scriitoare, care i-au incurajat pasiunea de a scrie. A publicat articole in diverse reviste si a scris poezii despre război, pe care le va reuni mai tarziu in volumul The mission that failed (1898).
In 1899 era demobilizat si a fost corespondent al revistelor Daily Mail si Reuters. În 1901 s-a căsătorit cu Ivy Caldecott, au divorţat insa în 1918. Au avut un fiu, Bryan Edgar Wallace.
În timpul războiului ruso-japonez (1904-1905), Wallace a fost corespondent al Daily Mail la Vigo si a descifrat tainele activităţii spionilor rusi si britanici, care se vor regasi in scrierile sale, Code No. 2, era publicata in revista Stand Magazine in 1916.
Primul sau roman, The four just men, a fost publicat in 1905 si a avut succes imens. A continuat aceasta carte cu volumele The council of justice (1908), The just men of Cordova (1917) and The three just men (1925). In 1911 era recunoscut internaţional pentru romanul Sanders of the river.
A colaborat cu diverse reviste ca Daily Mail (1903-1907), Standard (1910), The Week-End Racing Supplment (1910-1912), Evening News (1910-1912), The Story Journal (1913), Town Topics (1913-1916).In 1923 publica unul dintre cele mai cunoscute romane ale sale, The Green Archer, ecranizat mai tarziu cu succes, in 1931 scria piesele de teatru On The Spot, The Case Of The Frightened Lady, romanul The Coat Of Arms.
Edgar Wallace a scris si scenarii de film ca cel pentru The Hound of Baskervilles (1931), regizat de V. Gareth Gundrey, The Flying Squad (1929), King Kong. A câştigat mult din publicarea cărţilor sale, dar a pierdut banii la jocuri de noroc, a trăit multa vreme in hotelul de lux londonez Carlton. A fost chemat la Hollywood pentru a scrie scenariul filmului King Kong si a murit pe drum, la 10 februarie 1932, la Beverly Hills.

De ce este faimos Edgar Wallace?

Este autorul unei opere impresionante, a scris 175 cărţi, 24 piese de teatru şi nenumărate articole şi schiţe, piese de teatru, o mare parte din cărţile sale au fost ecranizate.

De ce ne place Edgar Wallace?
edgar_wallace Edgar Wallace
A scris împreună cu Merian C. Cooper scenariul filmului lansat in 1933, King Kong, in 1929 scria scenariul filmului The Flying Squad, împreună cu Kathleen Hayden, in care a si jucat un rol minor.

biografii.famouswhy.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + nineteen =

87 − = 86

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie