Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Intervenție la incendiu de plante furajere la o gospodărie din localitatea Valea Stânii

Un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești a intervenit timp de aproximativ două ore pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea extinderii arderii la locuinţa proprietarului.

Incendiu gospodarie

Pompierii au acționat eficient, lichidând incendiul în limitele găsite, fiind astfel posibilă salvarea locuinţei şi a mai multor bunuri materiale în valoare de 60.000 de lei.
În data de 30 iunie a.c., ora 16:13, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitați să acţioneze în localitatea Valea Stânii, comuna Luica, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui depozit de plante furajere aflat într-o gospodărie, proprietate privată, aparținând lui Gheorghe D.
Potrivit purtătorului de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, plutonier adjutant Ștefan Ovidiu Tătăranu, la sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul a două căpiţe mari de lucernă şi a magaziei de lemne, existând pericol de extindere la casa proprietarului şi la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere. Primele cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului arată că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte în vederea igienizării, l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt şi astfel a fost posibilă extinderea arderii la căpiţele de lucernă.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acționând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore.
În urma incendiului au ars două căpiţe de plante furajere (aproximativ 7500 kg lucernă) şi circa 1000 de kg lemne de foc, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 3000 de lei. Exista pericolul ca arderea să se extindă și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

Recomandări ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate se recomandă respectarea următoarelor măsuri specifice de prevenire a incendiilor:

 • să nu se utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt;
 • să nu se utilizeze focul deschis la distanțe mai mici de 10 m față de materiale sau substanțe combustibile (casă, șură, depozit de cereale, pădure etc);
 • arderea miriștilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate;
 • arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și miriștilor să se facă numai în baza permisului de lucru cu foc, emis de către primării, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar/privat pentru situații de urgență;
 • cetățenii să asigure supravegherea permanentă a arderii și să stingă jarul după încetarea acesteia.

Arderi necontrolate

Nu fumaţi şi nu aruncaţi resturile de ţigări aprinse în locuri uscate cu miriști sau în păduri
Nu faceţi focul dacă bate vântul;
Supravegheaţi copiii şi nu le lăsaţi la îndemână chibrituri sau brichete;
Anunţaţi în cel mai scurt timp orice început de incendiu pe care îl observaţi, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =

68 + = 69

Editorial
 • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

  Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

  Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie