Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Intervenție la incendiu de plante furajere la o gospodărie din localitatea Valea Stânii

Un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești a intervenit timp de aproximativ două ore pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea extinderii arderii la locuinţa proprietarului.

Incendiu gospodarie

Pompierii au acționat eficient, lichidând incendiul în limitele găsite, fiind astfel posibilă salvarea locuinţei şi a mai multor bunuri materiale în valoare de 60.000 de lei.
În data de 30 iunie a.c., ora 16:13, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitați să acţioneze în localitatea Valea Stânii, comuna Luica, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui depozit de plante furajere aflat într-o gospodărie, proprietate privată, aparținând lui Gheorghe D.
Potrivit purtătorului de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, plutonier adjutant Ștefan Ovidiu Tătăranu, la sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul a două căpiţe mari de lucernă şi a magaziei de lemne, existând pericol de extindere la casa proprietarului şi la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere. Primele cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului arată că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte în vederea igienizării, l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt şi astfel a fost posibilă extinderea arderii la căpiţele de lucernă.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acționând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore.
În urma incendiului au ars două căpiţe de plante furajere (aproximativ 7500 kg lucernă) şi circa 1000 de kg lemne de foc, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 3000 de lei. Exista pericolul ca arderea să se extindă și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

Recomandări ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate se recomandă respectarea următoarelor măsuri specifice de prevenire a incendiilor:

 • să nu se utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt;
 • să nu se utilizeze focul deschis la distanțe mai mici de 10 m față de materiale sau substanțe combustibile (casă, șură, depozit de cereale, pădure etc);
 • arderea miriștilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate;
 • arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și miriștilor să se facă numai în baza permisului de lucru cu foc, emis de către primării, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar/privat pentru situații de urgență;
 • cetățenii să asigure supravegherea permanentă a arderii și să stingă jarul după încetarea acesteia.

Arderi necontrolate

Nu fumaţi şi nu aruncaţi resturile de ţigări aprinse în locuri uscate cu miriști sau în păduri
Nu faceţi focul dacă bate vântul;
Supravegheaţi copiii şi nu le lăsaţi la îndemână chibrituri sau brichete;
Anunţaţi în cel mai scurt timp orice început de incendiu pe care îl observaţi, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + seven =

61 − = 58

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie