Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebare întrebătoare către autoritatea locală oltenițeană: Care este bilanțul de venituri și cheltuieli al CSM Oltenița, club de fotbal înființat pe bani publici

Oltenițenii nu știu nici până la această oră ce presupune existența echipei de fotbal CSM Oltenița, de care primarul Olteniței, Petre Țone, este foarte mândru și despre care acesta a scris și în ziarul monopol al Primăriei la secțiunile tulburătoare privind realizările edilitar-gospodărești, administrative și executive ale alesului local.
În primul rând orice societate, ca orice instituție, dar și un club sportiv sau o organizație trebuie să aibă un regulament de ordine interioară. Clubul Sportiv Municipal de Fotbal creat de Țone și pasiunea acestuia pentru jocul cu piciorul și alte jocuri de club este unul ce nu se ghidează după un regulament propus. Însă nu această problemă este de mare importanță, cât modul de a face legea pe unde trece acest primar ales în 2012.

Sursa foto : olteniteanul.ro

Sursa foto : olteniteanul.ro

Unul dintre oltenițeni dorește să cunoască cheltuielile ce se fac din banii publici cu echipa de fotbal.
Întrebarea noastră pentru administrația locală este de ce Petre Țone nu a prezentat bilanțul de venituri și cheltuieli al clubului de fotbal de când a fost înființat, respectiv bilanțul la sfârșitul anilor 2012, 2013, 2014? Întrebarea este foarte importantă deși știm că răspunsurile nu vin, dar măcar avem certitudinea că deschidem niște portițe spre gândire celor care nu sunt destul de informați cu privire la manevrele făcute și la cheltuirea banului public.
În același timp întrebarea este importantă pentru că este necesar ca toți oltenițenii să știe cu cât a participat fiecare asociat care sponsorizează echipa: Societatea de distribuție apă caldă-căldură Termourban Oltenița care este în prag de faliment, societatea de gunoi Ecosal Oltenița unde se produc niște lucruri ciudate și, nu în ultimul rând, Primăria, devenită proprietate și moșie privată fără acte legale.
Prin acest bilanț oltenițenii ar afla și care sunt alți sponsori, dacă aceștia există.
Bilanțul de venituri și cheltuieli ar trebui să arate la capitolul ”cheltuieli” care a fost chiria plătită din buzunarele noastre pentru terenul stadionului până la tranzacția ”extraordinară” făcută de Țone cu aproximativ 5 ha de teren de stadion dat la schimb cu aproximativ 30 ha de teren pe Șoseaua Portului.
Bilanțul de cheltuieli trebuie prezentat Consiliului Local și aprobat, apoi făcut public, fiindcă dacă tot vorbim despre meciuri de fotbal, oltenițenii trebuie să știe nu cum joacă fotbaliștii, ci cum se joacă în primărie, cum se folosește banul public.
Noi, jurnaliștii fără stăpân, nu știm prin ce Hotărâre de Consiliu Local a fost aprobată închirierea stadionului până la cumpărarea acestuia, fiindcă dacă facem un calcul matematic și nu greșim, cei aproximativ 2000 de euro pe lună cât știm noi din informațiile noastre că au plecat spre chirie lunar timp de doi ani, duc la aproximativ 50.000 de euro bani publici dați cam pe Apa Sâmbetei dacă privim strâmb ca să judecăm drept, bani cărora li s-a dat cu piciorul ca la minge și de care mulți oltenițeni nu prea au habar.
De menționat că până acum nu s-a făcut nicio prezentare a vreunui raport al Curții de Conturi, deși consilierul liberal și fostul viceprimar Florian Cercel a cerut acest gen de rapoarte Executivului Primăriei în nenumărate rânduri de-a lungul timpului, de aproape 3 ani scurși în ape tulburi.

În Oltenița există persoane care apreciază și alte sporturi cărora ar trebui să li se dea atenție…

Intrebare 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 5

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie