Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebare pentru Petrică Țone : Știați că orice investiție cu uleiuri reciclabile nu are voie să se afle unde există surse de apă care alimentează populația?

hotarare-2Arabii sau pakistanezii vor să construiască la Oltenița o fabrică de uleiuri reciclabile (uzate). Au anunțat deja în presa de specialitate intențiile lor (vezi economica.net).
Firma sau de fapt cele două firme cu sediul în Dubai au convenit prin reprezentanții lor din România cu primarul Petre Țone încă de circa doi ani să investească la Oltenița, într-o fabrică de uleiuri uzate (sau expirate).
Acea concesiune de 80.000 mp ce de fapt aparține Romsilva, sau mai bine spus unde există un litigiu între primărie și Romsilva, a căzut, tocmai pentru că terenul nu poate fi folosit, deși Țone ar fi trebuit să știe lucrul acesta. Dar cum acest Petrică Țone este foarte consecvent în ceva, în general înspre extreme, acesta a supus consilierilor o Hotărâre de Consiliu Local pentru schimbarea terenului pe care să se construiască fabrica. Adică concesiunea de pe malul Dunării s-a mutat în interior spre oraș, în zona puțurilor forate pentru consumul cu apă potabilă al cetățenilor.

Până la a se pune în practică acest proiect descris în roz de cei interesați (Țone și ai lui) mai este nevoie de obținerea unui Aviz de Mediu în toată regula.
Întrebarea noastră pentru Petrică Țone este dacă știe că astfel de investiții, unde există grad de toxicitate, nu se fac în apropierea surselor de apă, în acest caz fiind vorba de două : Dunărea și puțurile de mare adâncime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =

23 + = 29

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie