Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebare pentru Țone și Matei: Societatea Ecosal Oltenița a primit amendă de 380 de milioane de lei vechi de la Curtea de Conturi?

Curtea de Conturi verifică orice entitate care vine în contact cu banii publici, fie că sunt ordonatori de credit principali, secundari, terțiari, instutuții bugetare, fie că este vorba despre Casa de Sănătate sau Casa de Pensii. Funcționarii Curții de Conturi au dispoziția să verifice orice capitol și element de cheltuială, achiziții, investiții, cheltuieli de personal, cheltuieli curente

Potrivit Legii 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi republicată în 2014, Art. 1 prevede următoarele:

 • Curtea de Conturi exercită controlul asupra modului de formare, de administrare și de întrebuințare a resurselor financiare ale statului și ale sectorului public.
 • Funcția de control a Curții de Conturi se realizează prin proceduri de audit public extern prevăzute în standardele proprii de audit, elaborate în conformitate cu standardele de audit internaționale general acceptate.
 • Curtea de Conturi își desfășoară activitatea în mod autonom, în conformitate cu dispozițiile prevăzute în Constituție și în prezenta lege, și reprezintă România în calitatea sa de instituție supremă de audit în organizațiile internaționale ale acestor instituții.
 • Litigiile rezultate din activitatea Curții de Conturi se soluționează de instanțele judecătorești specializate.

Potrivit aceleiași legi, Art. 2 definește noțiunea de ”control” astfel: activitatea prin care se verifică și se urmărește modul de respectare a legii privind constituirea, administrarea și utilizarea fondurilor publice.

Un astfel de control a avut loc la Ecosal Oltenița, societatea de salubrizare aflată sub administrarea Consiliului Local, dar de fapt sub controlul și autoritatea Primăriei Oltenița, Petre Țone fiind și cel care controlează activitatea societății prin directorii numiți preferențial.

În urma acestui control, societatea Ecosal a primit o amendă. Întrebăm pe primarul ales de aproximativ 3000 de oltenițeni dacă este vorba într-adevăr de o amendă de 38.000 RON (380.000.000 ROL), pentru ce nereguli a fost dată amenda societății de salubrizare.
Potrivit informațiilor noastre neoficiale, factorii responsabili nu reușesc să găsească modalitatea de plată, deși gunoiul s-a scumpit în timp scurt de la 7 lei de persoană fizică la 11 lei, preț acceptat de 80% dintre consilierii locali oltenițeni.

Domnule Petre Țone și domnule Matei Gheorghe, confirmați faptul că Societatea Ecosal a fost amendată cu suma de mai sus iar dacă da, vă întrebam pentru ce ați primit amenda și de asemenea am dori să știm, în calitate de contribuabili și plătitori de taxe și impozite cum veți reuși să o plătiți? Are amenda legătură cumva cu anumite aspecte legate de echipa de fotbal sau cu probleme în contabilitate?
Domnule primar Țone și domnule director al Ecosal Matei, ce credeți că se va întâmpla dacă nu veți reuși să plătiți amenda?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − fifteen =

+ 77 = 86

Editorial
 • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

  Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

  Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie