Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebarea săptămânii : oltenițenii către administrația locală privind afișarea publică a Hotărârilor de Consiliu Local lunare

O parte dintre oltenițeni care erau interesați de ordinea de zi a ședințelor celor aleși prin vot, se întreabă fie retoric fie dându-și singuri răspunsuri, ce se întâmplă cu site-ul Primăriei Oltenița, de ce nu mai prezintă hotărârile locale la zi.
Atât legislația în vigoare cât și modelul unui oraș ce face parte din lanțul zonelor afiliate Uniunii Europene cer transparență în instituțiile publice administrative, foe că vorbim de primării, consilii județene, prefecturi sau alte instituții de stat. Am fost întrebați de unele persoane pe stradă, de altele pe facebook, de ce site-ul unei instituții administrativ-teritoriale nu mai prezinta proiectele de hotărâre pe larg sau alte acte de interes cetățenesc local, cum se desfășoară legal o licitație etc.

Intrebare cum
De asemenea declarațiile de avere ale consilierilor scanate sunt postate de-a curmezișul pe site-ul primăriei, acest lucru dând dovadă de lipsă de profesionalism.
Oltenițenii care doresc să fie informați cu privire la cuprinsul hotărârilor discutate în ședințele de Consiliu Local întreabă actuala administrație prin intermediul site-ului oltenitainfo, cum are de gând să rezolve problema transparenței privind expunerea hotărârilor locale.

Reamintim primarului Petre Țone și viceprimarului Mihai Manciu că aceștia sunt plătiți din banul public, adică din buzunarul fiecăruia dintre cei care așteaptă obiectivitate, corectitudine, profesionalism, cinste din partea unui primar și a unui viceprimar aleși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 24 = 34

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie