Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebarea săptămânii : oltenițenii către administrația locală privind afișarea publică a Hotărârilor de Consiliu Local lunare

O parte dintre oltenițeni care erau interesați de ordinea de zi a ședințelor celor aleși prin vot, se întreabă fie retoric fie dându-și singuri răspunsuri, ce se întâmplă cu site-ul Primăriei Oltenița, de ce nu mai prezintă hotărârile locale la zi.
Atât legislația în vigoare cât și modelul unui oraș ce face parte din lanțul zonelor afiliate Uniunii Europene cer transparență în instituțiile publice administrative, foe că vorbim de primării, consilii județene, prefecturi sau alte instituții de stat. Am fost întrebați de unele persoane pe stradă, de altele pe facebook, de ce site-ul unei instituții administrativ-teritoriale nu mai prezinta proiectele de hotărâre pe larg sau alte acte de interes cetățenesc local, cum se desfășoară legal o licitație etc.

Intrebare cum
De asemenea declarațiile de avere ale consilierilor scanate sunt postate de-a curmezișul pe site-ul primăriei, acest lucru dând dovadă de lipsă de profesionalism.
Oltenițenii care doresc să fie informați cu privire la cuprinsul hotărârilor discutate în ședințele de Consiliu Local întreabă actuala administrație prin intermediul site-ului oltenitainfo, cum are de gând să rezolve problema transparenței privind expunerea hotărârilor locale.

Reamintim primarului Petre Țone și viceprimarului Mihai Manciu că aceștia sunt plătiți din banul public, adică din buzunarul fiecăruia dintre cei care așteaptă obiectivitate, corectitudine, profesionalism, cinste din partea unui primar și a unui viceprimar aleși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + one =

− 5 = 2

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie