Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebări de bun simț : De ce s-a vândut acoperișul din Cupru târziu, ieftin, de ce s-a apelat la firma Remat Călărași….????

Pe site-ul Primăriei Oltenița au apărut mai multe acte scanate, printre care o factură de vânzare la fier vechi a unei table, prin firma Remat.
În urma nenumăratelor noastre întrebări și solicitări adresate de aproape un an primarului Petre Țone vis a vis de destinația acoperișului din Cupru al Turnului de Apă, de curând a fost făcută publică Factura de vânzare, emisă în luna februarie a acestui an.

Din Acoperisul de Cupru (2)

După cum se poate observa, pe factură este trecut ”Deșeu cupru” la o cantitate de 1,075 tone, prețul obținut pe acoperiș se spune, transformat în ”deșeu” fiind de 17.200 de lei.
Un kg de cupru, la centrele de colectare cupru, are un preț pe kg începând cu 30 lei, preț ce variază până la 45 de lei pe kg. Se ia în calcul forma brută a cuprului. Astfel, dacă cuprul mai are și un alt aliaj, automat costă mai puțin sau dacă cuprul nu este 100 % pur. Prețul la cupru mai poate să difere de la un centru de colectare la altul.
Potrivit informațiilor media preluate de la ziaristul călărășean Marin Badea, patronul firmei Remat SA Călărași, Tawil Abass, este vizat într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de Inspectoratul General al Poliției Române, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice. Potrivit aceleiași surse, ”patronul firmei face parte din grupul oamenilor de afaceri adus pe timpul guvernării Adrian Năstase, în România, alături de personaje precum El Khalil Jihad, patronul de la Maria Group, și acesta cercetat într-un dosar instrumentat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Omar Hayssam, în prezent condamnat definitiv pentru acte de terorism, Jamil Tohme, fostul soț al mitomanei Oana Niculescu Mizil, fostă șefă a Organizației Județene a Partidului Social Democrat, și ea vizată într-un dosar de spălare de bani, alături de Marian Vanghelie, cu un prejudiciu de 450 de milioane de euro etc.”
Nici nu ne gândeam că un membru fidel PSD cum este Petrică Țone și cu destule cunoștințe între membrii ”distinși” ai PSD de la București, unii cu probleme grele infracționale, să fi apelat la o altă firmă.
Trecem peste faptul că s-a apelat la o firmă cu o activitate evazionistă dată în vileag, ne întrebăm însă și mergem cu întrebările mai departe, de ce factura emisă în 25 februarie este prima factură Remat (Factura nr. 1/25.02.2016) și de ce există neconcordanță la cantități între Factura pe care este trecută cantitatea de 1,075 tone și Avizul de Însoțire a Mărfii, unde avem 1.085 kg (1,085 tone).

Aviz Insotire a Marfii

Nu credem că cineva intenționează să se joace cu cantitățile, dar nici că de la 30 de lei, ori să spunem cu indulgență 25 de lei/1 kg de Cupru, acoperișul s-a vândut cu aproximativ 15 lei pe kg.

Din Acoperisul de Cupru

Pentru autoritățile locale se pare că este o bucurie. Înseamnă că bucuria presupune o dorință împlinită. Ce dorință vi s-a împlinit, domnule primar Țone?
Și de ce acoperișul sau tabla s-a vândut acum, după nenumăratele noastre articole și întrebări cu privire la destinația acestuia?
De ce a fost vândut acoperișul firmei Remat, societate cu antecedente fiscale și implicații PSD?
Intrebari_

Nota Redacției:
Cu privire la tematica și politica noastră editorială : întrebările care deranjează anumite persoane sunt de bun simț, normale, într-o societate care ar trebui să gândească liber. Sunt întrebări ce caută răspunsuri pertinente, sunt articole jurnalistice ce vor să lămurească incertitudini și doleanțe ale cetățenilor, nu sunt realizate la comandă, așa cum se vehiculează în anumite cercuri politice ori după cum reiese din comentariile unor postaci, al căror caracter este bine cunoscut.
Spre surpinderea multora dintre ”simpatizanți” și pentru că nu putem să satisfacem corvoada de grup ori bârfele de cartier, publicația oltenitainfo.ro este una independentă, nu se află în slujba niciunui partid politic, ori a comenzilor de partid.
Publicația este neînregimentată politic, formată din jurnaliști cu o veche și vastă experiență în domeniu, ne aflăm în slujba cetățenilor, a dreptății și adevărului, a libertății cuvântului, acelea care mai sunt, nesufocate de o politică anume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − four =

7 + 3 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – grape-fruit/ grefuit/ grep/ grepfrut? Fructul citric, …
Corespondenta la redactie