Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebări fluviu pentru primarul Petrică Țone

Primarul Petrică Țone dorește să extindă în cadrul CSM Oltenița ramurile sportive. În cadrul unei ședințe de Consiliu Local, anterioară celei din aprilie, Țone a vorbit despre înființarea în cadrul Clubului Sportiv din Oltenița a altor discipline, ca de exemplu ”box” și ”tenis de masă”. Țone nu a precizat de ce a ales aceste două sporturi și nu altele, pe lângă fotbal. De asemenea, nu a oferit detalii cu privire la competențele antrenorilor, cine vor fi, ce studii au ori dacă sunt profesori de educație fizică dacă există aceste discipline în foaia lor matricolă.
Ceea ce a propus Țone probabil în urma cine știe cărei discuții, nu este chiar o joacă de copii, asta dacă nu cumva cineva va încălca vreo lege.

La Art. 28 din Legea Educației Fizice și Sportului nr. 69/2000 se specifică ”(1) Cluburile sportive au regim propriu de administrare și de gestionare a bugetului și a patrimoniului, aprobat de adunările generale ale acestora, în condițiile legii. (2) Cluburile sportive se supun în fiecare an verificărilor financiare, potrivit legii. (3) Pentru înstrăinarea bazelor sportive realizate pe terenuri concesionate în scopuri exclusiv sportive sau pentru schimbarea destinației acestora este necesar acordul Ministerului Tineretului și Sportului.”

Art. 46 : ”(1) Autoritatea disciplinară în sport se exercită deplin și legitim potrivit: a) competențelor date de lege pentru exercitarea dreptului de supraveghere și control al structurilor sportive de către organul administrației publice centrale de specialitate pentru sport; b) statutelor și regulamentelor federațiilor sportive naționale, asociațiilor județene și ale municipiului București, pe ramuri de sport, ligilor profesioniste și Comitetului Olimpic Român.
(2) Puterea disciplinară dă titularilor legitimi, enumerați la alin. (1) lit. b), facultatea de a investiga și, după caz, de a sancționa persoanele și instituțiile în culpă.”

Art. 48 al aceleiași legi: ”(1) Revocarea recunoașterii funcționării oricărei structuri sportive este de competența Ministerului Tineretului și Sportului și se va produce în următoarele cazuri: a) scopul sau obiectul de activitate al structurii sportive respective a devenit ilicit, contrar bunelor moravuri, ordinii publice și siguranței naționale; b) structura sportivă, fără a fi autorizată, urmărește un alt scop decât cel pentru care s-a constituit și pe care l-a declarat; c) deciziile adunării generale sunt luate cu încălcarea dispozițiilor statutare, actelor constitutive și ale legii; d) revocarea de drept a recunoașterii funcționării, ca urmare a dizolvării și lichidării unei structuri sportive.”

În Actul Adițional pentru completarea CIS-ului, obligatoriu trebuie trecute toate sporturile din oraș.

 1. Va trece primarul Țone toate sporturile, inclusiv ”Sportul pentru Toți”?
 2. Ce antrenori vor veni la secția de ”box” și de asemenea cine va fi pe specialitatea ”tenis de masă”? Ce competențe vor avea aceștia?
 3. Suma de 500.000 votată atât de ușor în ședința Consiliului Local pe luna martie, pleacă din Primărie către echipa de fotbal sau și către aceste discipline, ori spre alte scopuri?
 4. De ce a fost nevoie de 5 miliarde de lei vechi pentru CSM Oltenița?

De menționat faptul că echipa de fotbal a Olteniței nu are în componența sa niciun fotbalist din orașul nostru. Mai mult decât atât nu promovează în liga superioară și nici nu retrogradează. Pe ce se duc banii oltenițenilor?

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie