Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebări pentru primar : Ce rol are Maria Măcău în ședințele Consiliului Local? Ce atribuții au polițiștii locali și de ce nu lucrează în 3 schimburi?

Poliția Locală din Oltenița are același program cu al unui funcționar public. În alte orașe ale țării și în municipiul București, foștii gardieni sau fosta poliție comunitară lucrează în 3 schimburi.
Avem sesizări de la oltenițeni referitoare la faptul că orașul nu are o protecție noaptea. rareori vedem mașina Poliției Naționale patrulând străzile, sau polițiști făcând veghe prin oraș în turele de noapte.
Ținând cont de faptul că au aproximativ aceleași salarii ca ale polițiștilor de la Interne, cei care au devenit deja în unele zone polițiștii primarilor sau garda personală cu care se face abuz de putere în diferite situații, dorim să știm de ce Poliția Locală Oltenița nu lucrează în ture, mai ales noaptea când este mai multă nevoie de liniște sau protecție și care sunt atribuțiile acestei structuri locale?
De asemenea, cea care-i coordonează, Maria Măcău, este prezentă la fiecare ședință de Consiliu Local. Există suspiciuni de infracțiuni sau pericole sociale care ar putea pătrunde în sala de ședințe locale publice? Avem servicii de securitate locală care anunță conflicte ori situații ce pot degenera în timpul ședințelor? Încă nu am aflat care sunt acele persoane și cine reprezintă un pericol public, social pentru consilieri și primar.
Ce rol are Maria Măcău în ședințele de Consiliu Local? Este pierdere de timp sau sfidare la adresa populației acestui oraș chemând în ședințe pe cineva din poliția locală?

În spatele sălii, Maria Măcău, lângă polițiștii locali

Alte sesizări legate de rolul acestor angajați la stat se referă la amenzile pe care ei le eliberează șoferilor pentru modul cum parchează mașinile.
În ce manieră se împart sarcinile între polițiștii (rutieri) din Ministerul de Interne școliți, care studiază 3 ani și cei care s-au pregătit câteva luni ca polițiști locali? Inclusiv hainele sunt asemănătoare cu ale celor de la Interne.
Informăm opinia publică astfel: Avocatul Poporului a promovat în luna februarie a acestui an la Înalta Curte de Casație și Justiție, un recurs în interesul legii privind competențele polițiștilor locali de a aplica sancțiuni legate de circulația pe drumurile publice. „Polițiștii rutieri, în toate cazurile și polițiștii locali, în cazurile expres prevăzute de lege, au competența de a constata contravențiile și a aplica sancțiuni legate de circulația pe drumurile publice. (…) AP a promovat la ÎCCJ un recurs în interesul legii referitor la interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 39, raportate la art. 102 alin. (1) pct. 14 sau art. 105 pct. 10 din Ordonanța de urgență a Guvernului (OUG) nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, în sensul stabilirii competenței funcționale a agenților constatatori (din cadrul poliției locale sau poliției rutiere), cu incidența art. 7 lit. h) din Legea nr. 155/2010 a Poliției locale. În opinia Avocatului Poporului, polițistul rutier este singurul care poate constata contravențiile reglementate de OUG nr. 195/2002″, precizează surse on line.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + six =

4 + 5 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect? Rata de promovabilitate sau rata de promovare? Recentul …
Corespondenta la redactie