Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Învăţarea, continuă pe tot parcursul vieţii

Viata este un dar

Viaţa. Este un dar. Dar vine cu responsabilităţi, plăcute şi neplăcute. Până la un punct, alţii te învaţă setul de instrucţiuni de folosinţă, dar cheia este să găseşti punctul în care acest set de instrucţiuni poate fi actualizat şi îmbunătăţit.

Învăţarea. Cunoştinţe şi competenţe. Balanţa între cele doua ne este iniţial exterioară. Pe parcursul vieţii ai posibilitatea de a o echilibra conform propriilor tale percepţii, nevoi, interese şi dorinţe.

Orice moment al vieţii poate fi unul de cotitură, în care poţi prelua iniţiativa, te poţi lepăda de imobilism, conformism şi comoditate, în care poţi începe, sau poţi continua să-ţi propui provocări şi să le şi faci faţă, sau te poţi lăsa pe mai departe pradă dulce-amăruiei amăgiri „ce ar fi fost dacă…” Deci, continuă! Să te schimbi.

Creierul invata

Parcursul vieţii presupune momente de detaşare. Întoarcerea la învăţare poate fi un moment de respiro în tumultul ritmului de zi cu zi, dar şi unul ce poate marca un nou început, un nou parcurs. Fiecare astfel de moment asumat de învăţare poate fi o schimbare majora în ceea ce priveşte stabilirea priorităţilor personale şi profesionale. Poate fi un dar pe care ţi-l faci în vederea transformării tale, dar şi a celor din jur. Trebuie doar să ai în vedere întărirea respectului de sine, a respectului faţă de ceilalţi şi faţă de tot ceea ce te înconjoară dar nu cuvântează.

De fapt mai trebuie ceva… Să-ţi păstrezi setea de cunoaştere şi de nou, să cauţi perfecţiunea în gândirea în perspectivă. Să-ţi dezvolţi competenţele pentru beneficii pe termen mediu şi lung. Să-ţi foloseşti atenţia distributivă, pentru asigurarea îndeplinirii scopurilor şi obiectivelor curente. Să ai încredere în potenţialul tău creativ pe care să vrei să-l explorezi şi să-l dezvolţi. Să-ţi şlefuieşti spiritul critic, dar să-l struneşti şi să-i dai o valenţă constructivă. Să fii o persoană deschisă, un spirit liber şi independent, o fire neconflictuală. Să rămâi fascinat de diferitele faţete ale comportamentului uman în situaţii dintre cele mai diverse.

Fluturi Dali

Misiunea ta: lupta cu „morile de vânt” pentru promovarea mişcării, în detrimentul sedentarismului; a lucrului bine făcut, în detrimentul lucrului de mântuială care „merge şi aşa”; a ordinii şi curăţeniei fizice şi morale din tine şi din jurul tău, în detrimentul autodistrugerii inconştiente, a distrugerii bunurilor comune şi a arbitrariului în utilizarea resurselor limitate; a planificării amănunţite, măsurării de mai multe ori şi tăierii o singură dată, în detrimentul superficialităţii; a vacanţelor active, în detrimentul pachetelor all-inclusive livrate unor minţi şi trupuri inerte; a mişcării fizice şi mentale, în detrimentul stării de spectator; a atitudinii de consumator critic, în detrimentul celei pasive a celui convins de cel mai mic preţ…

Învăţarea, continuă pe tot parcursul vieţii! „Da, dar…”, sau doar DAR?! După cum alegi…

Orice învăţ, are şi dezvăţ. Des…

Să ne fie învăţătură de minte. Continuu. Pe tot parcursul vieţii.

AVANT!

Obtine-rezultate

————————————————————————————————————

Material pus la dispoziţia cititorilor noştri prin intermediul Centrului de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa şi al portalul de job-uri CarieraNoua.ro.

Centrul de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa este susţinut de deputat Raluca Surdu şi are menirea de a pune la dispoziţia comunităţii active din Colegiul Uninominal 5 – Călăraşi, într-un mod adaptat epocii vitezei, informaţii şi instrumente eficiente de dezvoltare personală şi profesională.

CarieraNoua.ro este un portal de joburi de nouă generaţie care deschide calea spre conectarea angajatorilor cu persoanele interesate de o carieră în România sau străinătate. Soluţia de recrutare include portalul, aplicaţia Facebook de recrutare, versiunea optimizată pentru mobil şi aplicaţia de joburi pentru iPhone şi Android. În plus, pe blogul portalului, cei interesaţi pot găsi articole motivaţionale, sfaturi utile, precum şi asistenţă pentru pregătirea următorilor paşi în carieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

34 + = 44

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie