Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Jocurile Europene de la Minsk: Medalie de Aur pentru România, obținută de Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi în proba de canoe 2, pe 1.000 de metri

Sportivii români Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi au cucerit medalia de aur în proba de canoe-2 pe 1.000 metri, miercuri, la Jocurile Europene de la Minsk, informează Agerpres.
Chirilă și Mihalachi au fost cronometrați cu timpul de 3 min 40 sec 919/1000, fiind urmați de Ucraina (Iuri Vandiuk, Andrei Rîbaciuk), 3 min 41 sec 692/1000, și de Rusia (Kiril Șamșurin, Ilia Pervuhin), în 3 min 42 sec 547/1000.
Mihalachi este dublu campion mondial al probei (2010, 2014), iar Chirilă e medaliat cu aur la Europenele Under-23 din 2019.
Aceasta a fost a doua medalie de aur a delegației României la Minsk.
Bilanțul României este acum de două medalii de aur, două de argint și patru de bronz. Aurul a fost câștigat de Laura Georgeta Coman, în proba de pușcă aer comprimat 10 m, și de Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi, la canoe-2 pe 1.000 m. Medaliile de argint au fost cucerite de Dacian Barna și Andreea Bogati în proba de perechi mixte din concursul de gimnastică aerobică, respectiv perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la tenis de masă – dublu mixt. Medaliile de bronz au fost obținute la sambo, prin Daniela Poroineanu (cat. 56 kg), Anda Mihaela Vâlvoi (cat. 64 kg) și Alina-Petronela Păunescu (cat. +80 kg), și la gimnastică aerobică – grup (Gabriel Bocșer, Mihai Alin Popa, Dacian Nicolae Barna, Dorin Marian Broței și Andreea Bogati).
România participă cu 123 de sportivi la Jocurile Europene de la Minsk, programate între 21 și 30 iunie. Reprezentanții României vor concura la toate cele 15 sporturi și discipline sportive din program: atletism, baschet 3×3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică – artistică, aerobică și ritmică, judo, kaiac-canoe, lupte – feminin, libere și greco-romane, sambo, tenis de masă, tir sportiv și tir cu arcul.
Rezultatele obținute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir cu acul și tir sportiv contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice – Tokyo 2020.
activenews
Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie