Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Laureații Concursului Enescu 2014 concertează pe scena prestigiosului Festival Ravello

Josu de Solaun (pian), Ștefan Tarara (vioară) şi Eun-Sun Hong (violoncel), câștigătorii Concursului Enescu 2014 vor urca pe 11 august pe scena prestigiosului Festival Ravello (Italia) acompaniaţi de Orchestra Filarmonicii „La Fenice” din Veneţia, sub bagheta lui Alvise Casellati.

Parte din strategia Concursului Internațional George Enescu, un eveniment care transformă Bucureștiul și România într-o platformă pentru tinerii artiști talentați care vor să își facă intrarea pe scena internațională, câștigătorii ediției 2014 –  Josu de Solaun (pian), Ștefan Tarara (vioară) şi Eun-Sun Hong (violoncel) – vor concerta pe 11 august pe scena prestigiosului Festivalul de la Ravello (Italia).

Câștigătorii Concursului Enescu 2014 vor interpreta în fața publicului internațional Triplul Concert pentru vioară, pian și violoncel în Do Major, Op.56 de Beethoven.

Josu de Solaun

Josu de Solaun

Josu De Solaun, câștigător al Concursului Enescu 2014 la Secțiunea Pian este absolvent al prestigioasei Manhattan School of Music din New York. A susţinut concerte la Bucureşti (Ateneul Român), Sankt-Petersburg (Mariinsky Theatre), Washington, DC (Kennedy Center), New York (Carnegie Hall, Metropolitan Opera), Princeton (Taplin Hall), London (Southbank Centre), Paris (Salle Cortot), Leipzig (Schumann Haus), Taipei (Novel Hall), Mexico City (Sala Silvestre Revueltas), Praga (Nostitz Palace), Roma (Academia de España), Menton (Festival International de Musique), Mariinsky Theatre acompaniat de Mariinsky Theatre Orchestra din Sankt Petersburg, alături de American Ballet Theatre Orchestra din New York la Metropolitan Opera, precum şi cu Sioux City Symphony Orchestra la Metropolitan Museum of Art din New York etc.

 

Ștefan Tarara

Ștefan Tarara

Ștefan Tarara, câștigător al Concursului Enescu 2014 la Secțiunea Vioară este absolvent al Universităţii de Muzică din Zurich unde a studiat vioara sub îndrumarea lui Zakhar Bron. În iulie 2007 şi-a facut debutul la Beijing Concert Hall alături de China National Symphony Orchestra sub bagheta lui En Shao, concert extrem de apreciat de public şi de critica de specialitate. A susţinut numeroase concerte la Salzburger Festival 2005, “Schleswig-Holstein” Music Festival, “The Next Generation II” International Festival, Music Festival Salzburg 2005, Dilsberger Festival, Heidelberg Spring. A fost invitat să concerteze la deschiderea EXPO 2000 – Hannover, la Paris alături de “European Youth Festival of the Arts”, la Weimar, Madrid, Lisbona, Paris (Salle Pleyel şi Salle Gaveau), Mannheim (Rose Garden, Stamitz şi Mozart Halls), Berlin Philharmonic Hall. În 2009 a concertat cu Israel Chamber Orchestra sub bagheta lui Roni Porat. Din stagiunea 2010/11 este Concert maestro al Mannheim Philharmonic Orchestra iar din 2011 Concert maestro şi solist al Hulencourt Soloist Chamber Orchestra.

Eun-Sun Hong

Eun-Sun Hong

Eun-Sun Hong, laureată a Concursului Enescu 2014, originară din Seul, a început studiul violoncelului la vârsta de 9 ani. În prezent urmează cursurile prestigioasei Hochschule für Musik din Berlin. Are în palmares numeroase premii în cadrul unor concursuri internaţionale de prestigiu: International Penderecki Cello Competition din Cracovia, International Tchaikovsky Competition for Young Musicians, Gaspar Cassado Cello Competition, El Primer Palau. A susţinut recitaluri la Victoria Hall – Geneva, Wigmore Hall – Londra, Ateneul Român – Bucureşti, Palau de la Musica Catalana – Barcelona, Théâtre des Champs-Élysées – Paris, KBS (Korean Broadcasting System) Halland Seoul Arts Center. În calitate de solistă a concertat alături de orchestre prestigioase precum: Seoul Philharmonic Orchestra, Tokyo Philharmonic Orchestra, George Enescu Philharmonic Orchestra, Russian Philharmonic Orchestra, Kuopio Symphony Orchestra, Korean Chamber Orchestra, Minsk Chamber Orchestra.

Alvise Casellati

Alvise Casellati

Absolvent al Conservatorului de Muzică “C. Pollini” din Padova, Alvise Casellati s-a specializat în dirijat de orchestră la Musik Hochschule din Vienna şi la Juilliard School of Music din New York, sub îndrumarea lui Piero Bellugi. A dirijat Orchestra şi Corul Operei “La Fenice” din Veneţia, Orchestra şi Corul Arenei din Verona, Orchestra şi Corul Teatrului Verdi din Trieste, Orchestra I Pomeriggi Musicali, I Virtuosi Italiani, Orchestra Filarmonicii din Torino, Orchestra Filarmonicii din Salerno, Orchestra Statale Sinfonică din Sankt-Petersburg, Orquesta Municipal di Mar Del Plata (Argentina), New York Chamber Virtuosi la Lincoln Center din New York etc.

Festivalul Internațional de la Ravello se desfășoară în fiecare vară la Villa Rufolo, unul dintre cele mai frumoase locuri din Italia. Astăzi pe lista celor mai importante evenimente internaționale de gen, Festivalul de la Ravello este un eveniment de tradiție – prima ediție a avut loc în anul 1953. Reunește unii dintre cei mai importanți artiști ai lumii, de la orchestre și artiști de muzică clasică, la ansambluri camerale, de jazz sau dans.

Concertul susținut de cei trei laureați ai Concursului Enescu în cadrul Festivalului de la Ravello se desfăşoară sub patronajul Ministerului Român al Afacerilor Externe prin intermediul Ambasadei României în Italia, partener fiind Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Sursa:
festivalenescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 2

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie