Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Liceenii Adinei Voicu au obținut Trofeul de Excelență al Festivalului Internațional ”Anelisse” Iași 2015

de Elisabeta Genoa

Câțiva elevi ai Liceului Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din Oltenița alături de profesoara lor Adina Voicu au participat la un concurs internațional de film, fotografie și reviste școlare. Profesoara Voicu și echipa aleasă de ea participă pentru prima dată la concursul de la Iași, recunoscut ca fiind unul pretențios și de prestigiu.

Adina Voicu si copiiiDeşi în vacanţă, elevii Adinei Voicu dedică din timpul lor liber și altor activități extrașcolare pentru a nu pierde contactul cu mediul de studiu, după cum declară una dintre fetele profesoarei de limba engleză. Astfel, în organizarea Facultăţii de Arte Vizuale şi Design de la Universitatea de Arte „George Enescu”  din Iaşi, a Facultății de Limbi Moderne de la Universitatea de Stat din Republica Moldova şi Asociaţiei  Cultural-Ştiinţifică „Vasile Pogor” din Iaşi, Festivalul Internațional ”Anelisse” a primit în concurs lucrări din toată țara.

George Tudor

George Tudor

Mihaela Decu

Mihaela Decu

Juriul a hotărât ca anul acesta Trofeul de Excelență al Festivalului-Concurs să revină echipei din Oltenița, pentru cea mai bună colaborare și concepție la film și fotografie.

”Am fost echipă de 7, eu și 6 elevi: Tudor George -film, Calița Mădălin Ionuț, Brighilă Maria, Decu Mihaela, Onuși Andreea, Titrat Cristina-fotografie. Am încercat să nu participăm cu orice fel de fotografii așa că am fost foarte selectivă și i-am trimis pe “teren” să vină cu materiale bune, pe care le-am selectat. La film George a mai modificat câte ceva până a ieșit cum am vrut. Tabelul

Mădălin Ionuț Calița

Mădălin Ionuț Calița

cu cei care au concurat la secțiunile noastre are 30 de pagini, deci au fost sute de participanți. Important este că

Maria Brighilă

Maria Brighilă

trofeul vine la Oltenița și îmi motivează echipa de ucenici să fie din ce în ce mai bună și mai creativă.” declară pentru oltenitainfo.ro profesor

Andreea Onuși

Andreea Onuși

Adina Voicu. Aceasta ne transmite că pe parcursul verii 2015 va merge cu echipa sa în expediții fotografice pentru a strânge materiale la concursurile ce vor veni și la care vor participa negreșit.

La Festivalul-Concurs Internațional ”Anelisse” de la Iași toate lucrările

au fost incluse într-un sistem de premiere pe domenii de activitate și categorii de vârstă. Potrivit Regulamentului, la concurs pot participa preşcolari, elevi, studenţi şi cadre didactice cu: filme, teatru, fotografii, reviste şcolare și ppt-uri. Lucrările se trimit înregistrate pe cd/dvd în colet poştal sau în format electronic pe e-mail.

Vasile Pogor din Iasi
Printre obiectivele Festivalului-concurs organizatorii au luat în calcul valorificarea cunoştinţelor participanţilor la expoziţia-concurs, sintetizarea şi promovarea celor mai importante informaţii generate de lucrările prezentate, educarea preşcolarilor, elevilor şi studenţilor pentru înţelegerea, aprecierea şi promovarea ştiinţelor, culturii şi artelor de orice fel, educarea gustului estetic dar mai ales îmbunătăţirea capacităţii de comunicare, socializare şi a înţelegerii informaţiilor transmise  în condiţii obişnuite de expunere a lucrărilor, expuneri de carte, reviste în locuri publice etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × one =

− 5 = 2

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie