Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Liceenii Adinei Voicu au obținut Trofeul de Excelență al Festivalului Internațional ”Anelisse” Iași 2015

de Elisabeta Genoa

Câțiva elevi ai Liceului Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din Oltenița alături de profesoara lor Adina Voicu au participat la un concurs internațional de film, fotografie și reviste școlare. Profesoara Voicu și echipa aleasă de ea participă pentru prima dată la concursul de la Iași, recunoscut ca fiind unul pretențios și de prestigiu.

Adina Voicu si copiiiDeşi în vacanţă, elevii Adinei Voicu dedică din timpul lor liber și altor activități extrașcolare pentru a nu pierde contactul cu mediul de studiu, după cum declară una dintre fetele profesoarei de limba engleză. Astfel, în organizarea Facultăţii de Arte Vizuale şi Design de la Universitatea de Arte „George Enescu”  din Iaşi, a Facultății de Limbi Moderne de la Universitatea de Stat din Republica Moldova şi Asociaţiei  Cultural-Ştiinţifică „Vasile Pogor” din Iaşi, Festivalul Internațional ”Anelisse” a primit în concurs lucrări din toată țara.

George Tudor

George Tudor

Mihaela Decu

Mihaela Decu

Juriul a hotărât ca anul acesta Trofeul de Excelență al Festivalului-Concurs să revină echipei din Oltenița, pentru cea mai bună colaborare și concepție la film și fotografie.

”Am fost echipă de 7, eu și 6 elevi: Tudor George -film, Calița Mădălin Ionuț, Brighilă Maria, Decu Mihaela, Onuși Andreea, Titrat Cristina-fotografie. Am încercat să nu participăm cu orice fel de fotografii așa că am fost foarte selectivă și i-am trimis pe “teren” să vină cu materiale bune, pe care le-am selectat. La film George a mai modificat câte ceva până a ieșit cum am vrut. Tabelul

Mădălin Ionuț Calița

Mădălin Ionuț Calița

cu cei care au concurat la secțiunile noastre are 30 de pagini, deci au fost sute de participanți. Important este că

Maria Brighilă

Maria Brighilă

trofeul vine la Oltenița și îmi motivează echipa de ucenici să fie din ce în ce mai bună și mai creativă.” declară pentru oltenitainfo.ro profesor

Andreea Onuși

Andreea Onuși

Adina Voicu. Aceasta ne transmite că pe parcursul verii 2015 va merge cu echipa sa în expediții fotografice pentru a strânge materiale la concursurile ce vor veni și la care vor participa negreșit.

La Festivalul-Concurs Internațional ”Anelisse” de la Iași toate lucrările

au fost incluse într-un sistem de premiere pe domenii de activitate și categorii de vârstă. Potrivit Regulamentului, la concurs pot participa preşcolari, elevi, studenţi şi cadre didactice cu: filme, teatru, fotografii, reviste şcolare și ppt-uri. Lucrările se trimit înregistrate pe cd/dvd în colet poştal sau în format electronic pe e-mail.

Vasile Pogor din Iasi
Printre obiectivele Festivalului-concurs organizatorii au luat în calcul valorificarea cunoştinţelor participanţilor la expoziţia-concurs, sintetizarea şi promovarea celor mai importante informaţii generate de lucrările prezentate, educarea preşcolarilor, elevilor şi studenţilor pentru înţelegerea, aprecierea şi promovarea ştiinţelor, culturii şi artelor de orice fel, educarea gustului estetic dar mai ales îmbunătăţirea capacităţii de comunicare, socializare şi a înţelegerii informaţiilor transmise  în condiţii obişnuite de expunere a lucrărilor, expuneri de carte, reviste în locuri publice etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 2 =

7 + 1 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie