Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Locuitorii blocurilor T de pe Bd. 1 Dec. către autoritățile locale:De ce nu se curăță și împrejmuiește clădirea Regiei de Tutun?

Clădirea ce a aparținut Societății Naționale Tutunul Românesc de pe Bd. 1 Decembrie din Oltenița cunoscută pentru oltenițeni ca ”regia de tutun” se află într-un stadiu de degradare extrem de avansat, în prezent fiind o ruină. Acolo s-au petrecut fapte de vandalism când s-au dat foc geamurilor, pereților, clădirii întregi încât acum arată jalnic. Un loc destul de periculos mai ales pe timp de noapte, este numai bun de a deveni magnet pentru persoane dubioase pentru câini adăpost și focar de infecție de la gunoaiele aruncate de persoane needucate, fără bun simț, rămășițele vechiului gard fiind la fel o sursă de microbi, în special pe timp de vară.

Regia de Tutun
Dacă cel care este stăpân pe clădire, în speță SNTR, nu s-a mai interest în vreun fel de situația locului pe motiv că există un sechestru judiciar, conducerea Primăriei putea să facă ceva pentru a curăța zona. Aceasta este de fapt întrebarea mai multor locatari din zona blocurilor T ”De ce nu se implică autoritățile locale pentru a face curățenie în primul rând, să trimite un polițist local acolo să dea câteva amenzi celor care fac mizerie, sau de ce nu împrejmuiesc locul cu un gard, evitându-se astfel și acumularea de gunoaie sau cuiburile de câini?” Dacă autoritățile se sesizează în acest sens, așteptăm să ia măsuri, chiar dacă povestea acelui loc este ușor controversată, clădirea făcând parte din patrimonial SNTR, în poveste fiind implicat și omul de afaceri Ioan Niculae, dar asta este déjà alta poveste legată de privatizarea defectuoasă, ANAF punând lacătul pe întregul patrimoniu. Societatea Naţională Tutunul Românesc are puţine şanse de a fi salvată în acest moment, așadar efortul de a curăța zona ar putea să se fructifice cât mai repede.

Regia-de-Tutun
Cu ceva timp în urmă fostul director al Muzeului Civilizației Gumelnița prof. dr. Done Șerbănescu spunea că dacă acea clădire ar putea fi salvată și cumpărată de Primărie, construcția unui muzeu de arheologie acolo ar fi cea mai indicată, dată fiind situația actualului muzeu din centrul orașului care se află într-o clădire naționalizată recuperată în prezent de foștii stăpâni.

Dar într-un oraș al lui Papură Vodă legile și lucrurile se derulează atât de strâmb, totul este făcut în funcție de interese și neinspirat, lucrurile devin găunoase și nerentabile, încât hoţii chiar merită respectaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 65 = 72

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie