Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Locuri de vis din România pe care merită să le vezi în vacanță

Să mergem la Paris? Hmmm… prea clişeistic. Veneţia? Prea rece. Miami? Cumva prea departe. Ne-am hotărât: anul acesta, ne petrecem primăvara în România, pentru că am găsit 13 destinaţii fabuloase. 

Special: la o sută de metri sub pământ.  Piste de bowling, golf, plimbări cu bărcuţe pe lacul subteran, locuri de joacă pentru copii, săli de sport, săli de tratament, chiar şi un amfiteatru în care au avut loc concerte rock şi proiecţii de film: putem spune, fără să greşim, că salina de la Turda este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România şi chiar din Europa. (salinaturda.eu). O plimbare pe aleile din salină are şi efecte benefice asupra sănătăţii.

Valea Verde Retreat

Relaxare vs. un weekend în acţiune?

Să ne distrăm puţin! Dacă ai chef de un weekend aventuros, încearcă Arsenal Park Orăştie: un complex turistic construit pe o fostă bază militară. Poţi dormi pe paturi amplasate pe afeturi de tun în Camera Tun, în TAB-uri, în camere simple de Ofiţer sau în Apartamente Colonel şi în Vile General. În cele 88 de hectare ale parcului poţi să fii soldat pentru un weekend, să încerci paintball, tir cu arcul, călătorii pe tancuri cu şenile, trasee de enduro. OK, şi când oboseala vă cuprinde, vă puteţi relaxa la centrul Spa al complexului şi, evident, nu puteţi rata cina la popotă. (www.arsenalpark.ro)

Arsenal Park

Linişte şi delicii culinare. La 40 de kilometri distanţă de Bucureşti, spre Giurgiu, puteţi evada câteva zile din oraşul aglomerat pe Domeniul Greaca. Motive? Enumerăm doar câteva: preparate culinare absolut delicioase, vinuri aromate, servicii Spa şi un peisaj care te îmbie instant la relaxare. (www.domeniul-greaca.ro). Vara aceasta, Domeniul Greaca promite plimbări pe Dunăre cu vaporaşul.

Domeniul Greaca

Weekend rustic în Transilvania

Viscri 125. Dacă însuşi prinţul Charles alege să îşi petreacă aici uneori vacanţele, asta înseamnă că sătucul săsesc din Transilvania, intrat deja în patrimoniul UNESCO, e un loc în care trebuie să ajungi. Şi de ce să n-o faci în weekendul dedicat Zilei Îndrăgostiţilor? Vei avea parte de zile relaxate, de peisaje bucolice şi de un festin de-a dreptul pantagruelic. (www.viscri125.ro)

Viscri 125

O altă alternativă perfectă pentru un sfârşti de săptămână în care să-ţi reîncarci bateriile? Pe Valea Zălanului (la doar 90 de kilometri de Braşov) cazează-te într-una din casele de oaspeţi de pe teritoriul familiei Kálnoky, descoperă locurile de vis din satele săseşti medievale şi încearcă toate bunătăţile gastronomice ale zonei (www.transylvaniancastel.com).

Valea Zalanului

Călătorie în viitor. Nu departe de Capitală, într-o oază de linişte găsim una dintre cele mai frumoase şi mai premiate proiecte de arhitectură din România: pensiunea Atra Doftana de pe malul Lacului Paltinu din Valea Doftanei, Prahova, are un design avangardist şi în camerele cu vedere… zen te poţi relaxa în compania unei cărţi bune (şi a iubitului tău) un întreg weekend. Dar, primăvara poţi încerca aici mountain bike, caiac-canoe sau pescuit sportiv. (www.atradoftana.ro). Panorama asupra lacului şi a terenurilor verzi din jur este absolut minunată.

Atra Doftana

Vacanţă boemă la castel: Zabola. Treci de aglomeratul Braşov şi, în judeţul Covasna, comuna Zăbala, vei găsi unul dintre cele mai frumoase domenii; cu un castel din secolul XVI în care să te cazezi, bineînţeles. Petrece un weekend calm pe proprietatea contelui Mikes, plimbă-te pe aleile străjuite de stejari stufoşi şi chiar poţi solicita o plimbare cu trăsura pe dealuri, cu un coş de picnic fabulos. Seara, răsfaţă-te cu biscuiţi de casă şi un vin aromat în faţa şemineului. (www.zabola.com)

Zabola

French cuisine la malul mării. Departe de aglomeraţia din staţiunile de pe malul mării (şi de rafelele reci ale vântului de primăvară) găseşti, înainte de intrarea în Olimp, o simpatică şi cochetă proprietate, Clos de Colombes. Patru camere cu denumiri ca de arome proaspete de vinuri, un restaurant cu bunătăţi franţuzeşti şi vinuri produse din strugurii din podgoria proprie. O escapadă ideală pentru îndrăgostiţi! (www.closdescolombes.eu)

Clos de Colombes

Vise cu aromă de poveste. Când îţi doreşti o minivacanţă care să aibă aerul unei poveşti cu prinţese, opreşte-te în Sinaia, la vila Poem Boem. Nu trebuie să vă mai povestim de atracţiile cunoscutei staţiuni montane, însă putem plusa cu ceaiuri aromate sorbite pe terasă în compania unei cărţi captivante (ai în vilă o mini-bibliotecă la dispoziţie), priveliştea crestelor încărcate cu zăpadă şi un sentiment de bine pe care numai câteva zile în compania celui pe care îl iubeşti ţi le pot da. (www.poemboem.com)

Vila Poem Boem

Stylish weekend: Chambers and Charm, Braşov. Aş putea spune, fără să clipesc, că e hotelul meu preferat din România. Nu doar pentru că fiecare cameră e decorată într-un mod special (provencal, scandinav sau marocan), ci şi pentru că e situată mai departe de agitaţia tursitică din Poiana Braşov, dar suficient de aproape de pârtiile de schi sau de oraş. Da, şi să nu uit de micul dejun formidabil, pe care îl poţi savura pe cea mai frumoasă terasă, alături de privirea jucăuşă a unei pisici. (www.chambers-charm.ro)

Chambers and Charm

Unde îţi place: la mare sau la munte?

Un weekend gastronomic. Da, de un asemenea tratament special poţi avea parte dacă alegi să-ţi petreci Ziua Îndrăgostiţilor la pensiunea Casa Mica Elveţie din Predeluţ, Bran. Şi te vei simţi mega-răsfăţată de preparatele delicioase pregătite de chef Jakob Haussman (chiar vei vedea, live, cum se pregătesc). (www.facebook.com/pages/Casa-Mica-Elvetie)

Mica Elvetie

Legănaţi de valurile mării. Din camerele boutique-ul hotelului Arcadia te trezeşti în sunetele mării şi ţipetele pescăruşilor. Şi crede-mă pe cuvânt, nimic nu e mai simpatic ca un weekend la mare în afara sezonului. Plaja e lipsită de larma turiştilor şi marea şi învolburată în lunile reci are un farmec aparte, trebuie să ne credeţi pe cuvânt. (www.marinaregia.com)

Arcadia

Sursa: glamourmagazine.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + = 24

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie