Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Luna septembrie se anunță bogată în activități sportive. Oltenițenii sunt chemați la mișcare

Elisabeta Genoa

Luna septembrie este bogată în activități sportive, după cum ne informează prof. Cristiana Drăgan. Săptămâna Europeană a Sportului (SES) va fi organizată de Asociația Județeană ”Sportul pentru Toți” Călărași, Federația Română ”Sportul pentru Toți”, Ministerul Tineretului și Sportului. Activitățile vor fi cofinanțate de Uniunea Europeană. Perioada de desfășurare este 23-30 septembrie. ”Sportul și activitățile sportive ar trebui să fie înțelese ca o necesitate, atât de elevi cât și de părinți pentru sănătatea fizică și psihică a copiilor lor. Săptămâna Europeană a Sportului  a apărut la inițiativa Comisiei Europene pentru promovarea sportului și activităților fizice în toată Europa. Copiii se bucură de aceste activități. Noi, profesorii de sport, le-am luat ca pe niște succese în fiecare an de când participăm la Săptămâna Europeană a Sportului. Doresc să ajungem să creăm activități noi. Tema generală a campaniei rămâne „#BeActive”. Mesajul este cât se poate de limpede: să fim activi. Este un mod de a încuraja orice persoană să fie activă pe durata acestei săptămâni și să rămână activă pe parcursul întregului an.” declară pentru oltenitainfo profesor de sport Cristiana Drăgan.

De asemenea, Federatia Română Sportul pentru Toți în parteneriat cu Hungarian School Sport Federation organizează European School Sport Day (ESSD) 2018. Evenimentul va avea loc pe 30 septembrie 2018 în 25 de țări din Europa, printre care și România. Cristiana Drăgan dorește ca acest eveniment să se organizeze la Oltenița pe 28 septembrie, atunci când se aniversează Ziua Europeană a Sportului Școlar.


Se vor da curs unor activități sportive în cadrul școlii în timpul orelor sau în afara orelor, în funcție de consultările cu ceilalți profesori de sport. Astfel, se vor stabili activitățile și zonele unde acestea să se desfășoare: stadion sau parc. ”European School Sport Day (ESSD) este o zi școlară dedicată distracției, jocului și promovării activității fizice și a sănătății pentru toată lumea. Acțiunea din 28 septembrie se adresează oricărui tip de activitate sportivă, cu scopul de a încuraja copiii să fie activi cel puțin o oră pe zi. Copiii trebuie încurajați pentru a alege mișcarea nu doar de profesori, ci mai ales de părinți. Pentru viitor ne-am propus înfiinţarea unor asociaţii sportive școlare. Timp să avem să le cuprindem și ducem la bun sfârșit pe toate. Una dintre prioritățile noastre trebuie să fie Mișcarea.” mai spune Cristiana Drăgan.

Editorial
 • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

  Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

  Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Expresia O.K./OK – originea şi situaţia acesteia în limba română …
Corespondenta la redactie
 • Corespondență de la NATO

  Corespondență de la NATO

  Premieră istorică la un summit aliat: NATO cere Rusiei să își retragă trupele staționate ilegal în Republica Moldova, Georgia și …Read More »