Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Luna septembrie se anunță bogată în activități sportive. Oltenițenii sunt chemați la mișcare

Elisabeta Genoa

Luna septembrie este bogată în activități sportive, după cum ne informează prof. Cristiana Drăgan. Săptămâna Europeană a Sportului (SES) va fi organizată de Asociația Județeană ”Sportul pentru Toți” Călărași, Federația Română ”Sportul pentru Toți”, Ministerul Tineretului și Sportului. Activitățile vor fi cofinanțate de Uniunea Europeană. Perioada de desfășurare este 23-30 septembrie. ”Sportul și activitățile sportive ar trebui să fie înțelese ca o necesitate, atât de elevi cât și de părinți pentru sănătatea fizică și psihică a copiilor lor. Săptămâna Europeană a Sportului  a apărut la inițiativa Comisiei Europene pentru promovarea sportului și activităților fizice în toată Europa. Copiii se bucură de aceste activități. Noi, profesorii de sport, le-am luat ca pe niște succese în fiecare an de când participăm la Săptămâna Europeană a Sportului. Doresc să ajungem să creăm activități noi. Tema generală a campaniei rămâne „#BeActive”. Mesajul este cât se poate de limpede: să fim activi. Este un mod de a încuraja orice persoană să fie activă pe durata acestei săptămâni și să rămână activă pe parcursul întregului an.” declară pentru oltenitainfo profesor de sport Cristiana Drăgan.

De asemenea, Federatia Română Sportul pentru Toți în parteneriat cu Hungarian School Sport Federation organizează European School Sport Day (ESSD) 2018. Evenimentul va avea loc pe 30 septembrie 2018 în 25 de țări din Europa, printre care și România. Cristiana Drăgan dorește ca acest eveniment să se organizeze la Oltenița pe 28 septembrie, atunci când se aniversează Ziua Europeană a Sportului Școlar.


Se vor da curs unor activități sportive în cadrul școlii în timpul orelor sau în afara orelor, în funcție de consultările cu ceilalți profesori de sport. Astfel, se vor stabili activitățile și zonele unde acestea să se desfășoare: stadion sau parc. ”European School Sport Day (ESSD) este o zi școlară dedicată distracției, jocului și promovării activității fizice și a sănătății pentru toată lumea. Acțiunea din 28 septembrie se adresează oricărui tip de activitate sportivă, cu scopul de a încuraja copiii să fie activi cel puțin o oră pe zi. Copiii trebuie încurajați pentru a alege mișcarea nu doar de profesori, ci mai ales de părinți. Pentru viitor ne-am propus înfiinţarea unor asociaţii sportive școlare. Timp să avem să le cuprindem și ducem la bun sfârșit pe toate. Una dintre prioritățile noastre trebuie să fie Mișcarea.” mai spune Cristiana Drăgan.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie