Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Marfă suspectă confiscată la frontiera cu Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat șase cetățeni români care au încercat să introducă ilegal în țară peste 1.300 de articole vestimentare, încălțăminte și parfumuri, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Potrivit site-ului oficial politiadefrontiera.ro, joi, 11 martie a.c. polițiștii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară controlul specific asupra unui autocar care efectua transport regulat de persoane între Turcia şi România.

În urma controluluit, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în cala mijlocului de transport mai multe pungi din plastic care conţineau 1.366 articole vestimentare, încălțăminte și parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute. Cercetările efectuate au demonstrat că șase cetățeni români cu vârste cuprinse între 23 și 40 de ani, pasageri ai autocarului, au achiziționat bunurile menționate mai sus din Turcia pentru comercializare.
Bunurile au fost evaluate la suma de aproximativ 236.000 lei. Ele au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, față de cei șase cetățeni romani, pentru săvârșirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie