Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Marfă suspectă confiscată la frontiera cu Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat șase cetățeni români care au încercat să introducă ilegal în țară peste 1.300 de articole vestimentare, încălțăminte și parfumuri, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Potrivit site-ului oficial politiadefrontiera.ro, joi, 11 martie a.c. polițiștii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară controlul specific asupra unui autocar care efectua transport regulat de persoane între Turcia şi România.

În urma controluluit, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în cala mijlocului de transport mai multe pungi din plastic care conţineau 1.366 articole vestimentare, încălțăminte și parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute. Cercetările efectuate au demonstrat că șase cetățeni români cu vârste cuprinse între 23 și 40 de ani, pasageri ai autocarului, au achiziționat bunurile menționate mai sus din Turcia pentru comercializare.
Bunurile au fost evaluate la suma de aproximativ 236.000 lei. Ele au fost ridicate în vederea continuării verificărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, față de cei șase cetățeni romani, pentru săvârșirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie