Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Măsuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, pentru o minivacanță de 1 mai sigură

Peste 400 de polițiști sunt la serviciu, pe toată perioada minivacanței de 1 mai, pentru siguranța tuturor celor care participă la evenimente, și pentru supravegherea și fluidizarea traficului rutier pe principalele căi spre/dinspre staţiunile turistice şi litoral, precum şi spre punctele de trecere a frontierei.

Pe perioada minivacanței de 1 mai, polițiștii s-au organizat astfel încât cei care vor merge pe litoral, în staţiunile montane sau în alte zone de agrement, să fie permanent în siguranță.

Se preconizează creșterea valorilor de trafic la începutul și la sfârșitul minivacanței, întrucât majoritatea oamenilor vor profita de aceste zile libere pentru a pleca în zonele de recreere.

Pentru prevenirea faptelor antisociale și intervenția la evenimente, în această perioadă, vor fi organizate patrule de siguranţă publică, dintre care 92 pedestre şi 185 auto.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere, aproximativ 100 de poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor acționa pe drumurile județene și naţionale și vor utiliza, zilnic, 4 aparate radar, pentru a-i descuraja şi sancţiona pe cei care nu respectă regimul legal de viteză.

 

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie