Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Mesajul deputatei Raluca Surdu : ”Călărăşeni, fiţi parte din joc!”

Deputatul liberal Raluca Surdu transmite un mesaj tuturor alegătorilor din Oltenița și județul Călărași, cu predilecție celor din Colegiul nr 5 Călărași, pe care aceasta îl reprezintă în Camera Deputaților. Parlamentarul arată că Partidul Național Liberal este partidul care consideră că este necesară diminuarea semnificativă a condițiilor de înregistrare a unui partid, iar la început de an toți actorii politici importanți sunt de părere că se impune elaborarea unei noi legi a partidelor politice:

Raluca PNL

Suntem deja în Noul An şi ne pregătim pentru reluarea activităţii parlamentare având ca prioritate reconfigurarea scenei politice din România. Anul politic 2014 s-a încheiat pe un val de entuziasm generat de alegerile prezidenţiale. Un val de aşteptări de îmbunătăţire în ansamblu a scenei politice româneşti ne poartă spre anul electoral 2016. La începutul lui 2015, toţi actorii politici relevanţi consideră că se impune elaborarea unei noi legi a partidelor politice. PNL consideră că este necesară diminuarea semnificativă a condiţiilor de înregistrare a unui partid, inclusiv reducerea numărului de semnături, putându-se renunţa chiar şi la criteriile teritoriale pentru înfiinţarea unui nou partid. De asemenea, este de dorit şi de realizat o nouă reglementare a finanţării partidelor politice, care să răspundă în primul rând criteriului transparenţei. Susţinem şi ca primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene să fie aleşi în două tururi de scrutin, iar în ceea ce priveşte alegerile parlamentare, avem în vedere introducerea votului mixt, cu menţinerea sistemului bicameral. Referitor la discuţia privind numărul optim de parlamentari, aceasta trebuie să se bazeze pe o analiză serioasă a condiţiilor în care o reducere se poate realiza fără ca ponderea reprezentanţilor minorităţilor să devină o problemă a reprezentativităţii, principiu de baza al unei democraţii liberale funcţionale. Pentru ca toate acestea să se realizeze, este nevoie ca toate forţele din societate să se implice. Toţi cei care au un cuvânt de spus, o opinie argumentată, o părere documentată, sunt invitaţi să se exprime. Politica este un joc de oameni maturi, responsabili. Aşa trebuie să devină, aşa trebuie să rămână.

Raluca Surdu
Deputat Colegiul 5 Călăraşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =

31 + = 33

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie