Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Mesajul deputatei Raluca Surdu : ”Călărăşeni, fiţi parte din joc!”

Deputatul liberal Raluca Surdu transmite un mesaj tuturor alegătorilor din Oltenița și județul Călărași, cu predilecție celor din Colegiul nr 5 Călărași, pe care aceasta îl reprezintă în Camera Deputaților. Parlamentarul arată că Partidul Național Liberal este partidul care consideră că este necesară diminuarea semnificativă a condițiilor de înregistrare a unui partid, iar la început de an toți actorii politici importanți sunt de părere că se impune elaborarea unei noi legi a partidelor politice:

Raluca PNL

Suntem deja în Noul An şi ne pregătim pentru reluarea activităţii parlamentare având ca prioritate reconfigurarea scenei politice din România. Anul politic 2014 s-a încheiat pe un val de entuziasm generat de alegerile prezidenţiale. Un val de aşteptări de îmbunătăţire în ansamblu a scenei politice româneşti ne poartă spre anul electoral 2016. La începutul lui 2015, toţi actorii politici relevanţi consideră că se impune elaborarea unei noi legi a partidelor politice. PNL consideră că este necesară diminuarea semnificativă a condiţiilor de înregistrare a unui partid, inclusiv reducerea numărului de semnături, putându-se renunţa chiar şi la criteriile teritoriale pentru înfiinţarea unui nou partid. De asemenea, este de dorit şi de realizat o nouă reglementare a finanţării partidelor politice, care să răspundă în primul rând criteriului transparenţei. Susţinem şi ca primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene să fie aleşi în două tururi de scrutin, iar în ceea ce priveşte alegerile parlamentare, avem în vedere introducerea votului mixt, cu menţinerea sistemului bicameral. Referitor la discuţia privind numărul optim de parlamentari, aceasta trebuie să se bazeze pe o analiză serioasă a condiţiilor în care o reducere se poate realiza fără ca ponderea reprezentanţilor minorităţilor să devină o problemă a reprezentativităţii, principiu de baza al unei democraţii liberale funcţionale. Pentru ca toate acestea să se realizeze, este nevoie ca toate forţele din societate să se implice. Toţi cei care au un cuvânt de spus, o opinie argumentată, o părere documentată, sunt invitaţi să se exprime. Politica este un joc de oameni maturi, responsabili. Aşa trebuie să devină, aşa trebuie să rămână.

Raluca Surdu
Deputat Colegiul 5 Călăraşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

86 − 79 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie