Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Micul Șahist a crescut la 10. Peste 50 de copii s-au întrecut în sportul minții

Elisabeta Genoa

Elevii mai multor școli din Oltenița și localitățile învecinate s-au întâlnit weekendul acesta pentru a mai descifra din tainele șahului. În cadrul competiției ”Micul Șahist”, la Școala ”Alexandru Vlahuță” din Oltenița. Peste 50 de copii de la Școlile ”Spiru Haret”, ”Prof. Lucian Pavel”, ”Alexandru D. Ghica”, ”Alexandru Vlahuță”, Colegiul Național ”Neagoe Basarab”, Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu”, de la școlile 1, 2 și 3 din Chirnogi, Școala Radovanu, Școala ”Grigore Moisil” Ulmeni, Valea Roșie, Curcani au venit la competiție din dragoste pentru șah. Ei și-au întrecut forțele minții, campionatul fiind un prilej de a se destinde practicând un sport devenit pentru unii pasiune, iar pentru alții fiind o adevărată relaxare.

Premiile, cupe și diplome, au fost oferite de Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași. ”Este plăcut să-ți vezi răspunsul chemării în astfel de momente. În același timp este impresionant și emoționant să-i vezi mai ales pe cei mai mici și inteligenți cum doresc să învingă, întrecându-se într-un sport nobil, care oferă putere minții. Ei toți sunt învingători de fapt, așa le spun mereu. Chiar dacă nu întotdeauna obțin locul I. Trebuie să învețe să lupte și să obțină rezultate după efortul lor, să înțeleagă fair-play-ul. La vârsta lor contează să-și dezvolte spiritul de competiție. Poate că printre acești copii se găsesc viitori campioni la șah, cine știe. Unii dintre ei sunt chiar străluciți.” declară organizatorul Cristiana Drăgan.


Profesoara de sport este și președintele Asociației Județene ”Sportul pentru Toți” Călărași. Aceasta s-a declarat mulțumită de felul cum s-a desfășurat evenimentul. ”Mulțumesc directorului școlii, profesorului Florin Pană. Transmit mulțumiri și colegilor mei. Salut părinții pentru participarea lor indirectă la astfel de acțiuni, mulțumesc elevilor participanți.” încheie profesor Cristiana Drăgan.
Cupa ”Micul șahist” s-a aflat la a 10-a ediție. Acțiunea face parte din calendarul competițional pe care profesoara Cristiana Drăgan îl creionează la începutul fiecărui an și este ultima mișcare sportivă pe 2018.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie