Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Mișcarea înseamnă Viață:Profesoara Cristiana Drăgan în dialog sportiv cu elevii

Laura Suzeanu

Elevii oltenițeni și alți copii dornici să facă mişcare din localitățile limitrofe orașului s-au întâlnit ieri în cadrul unei competiții sportive organizate de profesoara Cristiana Drăgan, cu ocazia aniversării reale a orașului Oltenița.

Cros Cristina De la ora 10.00, fete și băieți de școli generale și de liceu au pornit startul crosului Olteniței în Parcul Central. Participanţii au alergat pe un traseu de circa 1000 de metri cu două tururi de ocolire a parcului. Elevii participanți la acțiunile sportive sunt în general cei care iubesc mișcarea, alături de cei nelipsiți de la competițiile organizate de profesoara Drăgan. Crosul a fost organizat de Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași, în parteneriat cu Cristi Onofrei, candidat la Primăria Oltenița din partea ALDE.
Organizatorii și-au propus ca prin această competiție să popularizeze sportul de masă, în competiție având drept de participare elevi de ciclul gimnazial, liceal, descoperirea aptitudinilor lor, a rezistenței sportive în cadrul acțiunii.
Cristi Onofrei nu a fost prezent la competiție doar pentru a se face cunoscut printre cei prezenți cu o promovare onestă și de bun gust. Acesta iubește sportul, după cum ne-a declarat, și mai ales copiii.
Cine nu iubește copiii… Dar nu întotdeauna oamenii pot exprima, așa cum doresc, afinitatea lor pentru un segment de viață care să aibă legătură cu adolescenții, cu elevii de școală.
”Asigurarea de competiţii în rândurile tinerilor şi formarea, menţinerea legăturilor de prietenie sportivă între unitățile școlare, între elevi, între copiii din Oltenița și cei din alte localități vecine mi se pare fantastică. Iar Cristina reușește să creeze simbioza perfectă pe latura ei de lucru. O urmăresc de mult timp și mărturisesc că mă surprinde plăcut. Este și acesta un motiv pentru care am dorit să fiu aici alături de ea și de copii. Apoi mă gândesc să felicit oltenițenii cu ocazia zilei de 23 Aprilie, zi când Oltenița s-a format ca teritoriu, devenind un nucleu de provincie.” declară Cristi Onofrei, om de afaceri din Oltenița.

Cros Cristina (40)
”Mi-am asumat acest eveniment, face parte din Calendarul Competițional Anual pe care eu îl concep la fiecare început de an. Știu toți deviza mea legată de mișcare. Așa cum avem nevoie de soare, de căldură, de aer și sănătate, așa avem nevoie și de sport. Activitățile le cuplez cu diverse evenimente locale. De fapt sănătatea se menține practicând sportul. Elevii mei știu cum îmi desfășor eu orele și ce pretenții am de la ei. Foarte important pentru mine mi se pare să menţinem municipiul Oltenița la rangul lui, căci de aceea se numește ”municipiu” și să se afle între oraşele care organizează diferite evenimente sportive pentru elevi, chiar și extrașcolare, cu scopul asigurării unei stări de sănătate la superlativ, sau cât mai bune. Bineînțeles că aici ne gândim foarte mult la educarea elevilor pentru practicarea sportului în păstrarea unui stil de viată sănătos. Nu mi-am propus ca evenimentul să aibă legătură cu politica. Dar dacă tot se apropie alegerile, de ce să nu dăm acțiunii și o ușoară tentă politică cu oameni care să fie alături de copii. Cineva trebuie să le combine mai ales când avem an electoral. Cristi Onofrei este cel mai potrivit. Mulțumesc lui pentru premiile oferite copiilor, mulțumesc participanților. Eu voi continua cu alte activități sportive pe care le vom anunța la timpul potrivit.” ne spune profesoara Cristiana Drăgan.

Premierea s-a desfășurat în aer liber, în Parcul Central. Toate grupările participante au primit cupe, tricouri, materiale sportive din partea organizatorului evenimentului, medalii și diplome de la Federația Română Sportul pentru Toți, apoi dulciuri din partea colaboratorului AJSpT, Cristi Onofrei. Au participat copii de la școlile nr. 2, 5 și 6 din Oltenița, școala din Radovanu, școlile 1, 2 și 3 din Chirnogi, de la școala din Căscioarele, elevi de la liceele Neagoe Basarab și Nicolae Bălcescu din Oltenița.

”Nimic nu îl epuizează şi nu îl ruinează mai mult pe om decât inactivitatea fizică permanentă.” spunea Aristotel, o concluzie a faptului că mișcarea înseamnă Viață iar sportul este echivalent cu Sănătatea.

Mișcarea este bună nu doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru cea mintală. Una dintre consecințele efor­tului fizic este opri­rea, cel puțin provizorie, a grijilor noastre, a gândurilor negative. Sportul modelează muschii, spiritul și starea de bună dispoziție, certitudine pe care Cristiana Drăgan o prezintă elevilor săi atât la ore cât și în toate acțiunile sportive pe care aceasta le organizează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + 3 =

+ 47 = 56

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie