Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Mișcarea înseamnă Viață:Profesoara Cristiana Drăgan în dialog sportiv cu elevii

Laura Suzeanu

Elevii oltenițeni și alți copii dornici să facă mişcare din localitățile limitrofe orașului s-au întâlnit ieri în cadrul unei competiții sportive organizate de profesoara Cristiana Drăgan, cu ocazia aniversării reale a orașului Oltenița.

Cros Cristina De la ora 10.00, fete și băieți de școli generale și de liceu au pornit startul crosului Olteniței în Parcul Central. Participanţii au alergat pe un traseu de circa 1000 de metri cu două tururi de ocolire a parcului. Elevii participanți la acțiunile sportive sunt în general cei care iubesc mișcarea, alături de cei nelipsiți de la competițiile organizate de profesoara Drăgan. Crosul a fost organizat de Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași, în parteneriat cu Cristi Onofrei, candidat la Primăria Oltenița din partea ALDE.
Organizatorii și-au propus ca prin această competiție să popularizeze sportul de masă, în competiție având drept de participare elevi de ciclul gimnazial, liceal, descoperirea aptitudinilor lor, a rezistenței sportive în cadrul acțiunii.
Cristi Onofrei nu a fost prezent la competiție doar pentru a se face cunoscut printre cei prezenți cu o promovare onestă și de bun gust. Acesta iubește sportul, după cum ne-a declarat, și mai ales copiii.
Cine nu iubește copiii… Dar nu întotdeauna oamenii pot exprima, așa cum doresc, afinitatea lor pentru un segment de viață care să aibă legătură cu adolescenții, cu elevii de școală.
”Asigurarea de competiţii în rândurile tinerilor şi formarea, menţinerea legăturilor de prietenie sportivă între unitățile școlare, între elevi, între copiii din Oltenița și cei din alte localități vecine mi se pare fantastică. Iar Cristina reușește să creeze simbioza perfectă pe latura ei de lucru. O urmăresc de mult timp și mărturisesc că mă surprinde plăcut. Este și acesta un motiv pentru care am dorit să fiu aici alături de ea și de copii. Apoi mă gândesc să felicit oltenițenii cu ocazia zilei de 23 Aprilie, zi când Oltenița s-a format ca teritoriu, devenind un nucleu de provincie.” declară Cristi Onofrei, om de afaceri din Oltenița.

Cros Cristina (40)
”Mi-am asumat acest eveniment, face parte din Calendarul Competițional Anual pe care eu îl concep la fiecare început de an. Știu toți deviza mea legată de mișcare. Așa cum avem nevoie de soare, de căldură, de aer și sănătate, așa avem nevoie și de sport. Activitățile le cuplez cu diverse evenimente locale. De fapt sănătatea se menține practicând sportul. Elevii mei știu cum îmi desfășor eu orele și ce pretenții am de la ei. Foarte important pentru mine mi se pare să menţinem municipiul Oltenița la rangul lui, căci de aceea se numește ”municipiu” și să se afle între oraşele care organizează diferite evenimente sportive pentru elevi, chiar și extrașcolare, cu scopul asigurării unei stări de sănătate la superlativ, sau cât mai bune. Bineînțeles că aici ne gândim foarte mult la educarea elevilor pentru practicarea sportului în păstrarea unui stil de viată sănătos. Nu mi-am propus ca evenimentul să aibă legătură cu politica. Dar dacă tot se apropie alegerile, de ce să nu dăm acțiunii și o ușoară tentă politică cu oameni care să fie alături de copii. Cineva trebuie să le combine mai ales când avem an electoral. Cristi Onofrei este cel mai potrivit. Mulțumesc lui pentru premiile oferite copiilor, mulțumesc participanților. Eu voi continua cu alte activități sportive pe care le vom anunța la timpul potrivit.” ne spune profesoara Cristiana Drăgan.

Premierea s-a desfășurat în aer liber, în Parcul Central. Toate grupările participante au primit cupe, tricouri, materiale sportive din partea organizatorului evenimentului, medalii și diplome de la Federația Română Sportul pentru Toți, apoi dulciuri din partea colaboratorului AJSpT, Cristi Onofrei. Au participat copii de la școlile nr. 2, 5 și 6 din Oltenița, școala din Radovanu, școlile 1, 2 și 3 din Chirnogi, de la școala din Căscioarele, elevi de la liceele Neagoe Basarab și Nicolae Bălcescu din Oltenița.

”Nimic nu îl epuizează şi nu îl ruinează mai mult pe om decât inactivitatea fizică permanentă.” spunea Aristotel, o concluzie a faptului că mișcarea înseamnă Viață iar sportul este echivalent cu Sănătatea.

Mișcarea este bună nu doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru cea mintală. Una dintre consecințele efor­tului fizic este opri­rea, cel puțin provizorie, a grijilor noastre, a gândurilor negative. Sportul modelează muschii, spiritul și starea de bună dispoziție, certitudine pe care Cristiana Drăgan o prezintă elevilor săi atât la ore cât și în toate acțiunile sportive pe care aceasta le organizează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 2 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă structura “false aparenţe”? False aparenţe? Aparenţe autentice, adevărate? Internetul, …
Corespondenta la redactie