Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Monumente istorice din Oltenița marcate ca obiective turistice la nivel național

Elisabeta Genoa

Monumentul Eroilor de pe Bd. Republicii Oltenița și Monumentul Eroului Necunoscut din curtea Bisericii Eroilor din Bd. 22 Decembrie sunt considerate de pelerini și istorici obiective turistice.

Site-ul destepti.ro a inclus în cadrul rubricii ”Călătorii” cu ”Obicetive Turistice din România” cele două monumente din Oltenița.

Monumentul Eroilor din primul război mondial a fost ridicat în anul 1930 de către sculptorul I. Iordănescu și arhitect Ioan Cernescu. În jurul acestui monument se desfășoară evenimente istorice care marchează ziua Marii Uniri la 1 Decembrie sau Ziua Eroilor.

Potrivit volumului de carte ”Oltenița” scris de prof. dr. Done Șerbănescu, ”pentru scurt timp, între anii 1998-2004, pe Lista Monumentelor Istorice din România, a figurat” și Monumentul ”Mormântul Eroului Necunoscut” și Cimitirul Eroilor din primul război mondial, aflat în curtea Bisericii Eroilor cu hramul ”Înălțarea Domnului”. ”Din vina Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național a județului Călărași, care nu a avut o evidență la zi, monumentul nu a mai fost trecut pe liksta întocmită în anul 2004. Între timp, formalitățile, pentru includerea monumentului pe listă au devenit mult mai complicate, costisitoare și nu vedem o instituție interesată, care să întreprindă demersurile necesare salvării și protejorii acestui important monument.” notează profesorul Șerbănescu în cartea sa dedicată orașului de la mal de Dunăre.

Foto:
destepti.ro

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie