Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Monumente istorice din Oltenița marcate ca obiective turistice la nivel național

Elisabeta Genoa

Monumentul Eroilor de pe Bd. Republicii Oltenița și Monumentul Eroului Necunoscut din curtea Bisericii Eroilor din Bd. 22 Decembrie sunt considerate de pelerini și istorici obiective turistice.

Site-ul destepti.ro a inclus în cadrul rubricii ”Călătorii” cu ”Obicetive Turistice din România” cele două monumente din Oltenița.

Monumentul Eroilor din primul război mondial a fost ridicat în anul 1930 de către sculptorul I. Iordănescu și arhitect Ioan Cernescu. În jurul acestui monument se desfășoară evenimente istorice care marchează ziua Marii Uniri la 1 Decembrie sau Ziua Eroilor.

Potrivit volumului de carte ”Oltenița” scris de prof. dr. Done Șerbănescu, ”pentru scurt timp, între anii 1998-2004, pe Lista Monumentelor Istorice din România, a figurat” și Monumentul ”Mormântul Eroului Necunoscut” și Cimitirul Eroilor din primul război mondial, aflat în curtea Bisericii Eroilor cu hramul ”Înălțarea Domnului”. ”Din vina Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național a județului Călărași, care nu a avut o evidență la zi, monumentul nu a mai fost trecut pe liksta întocmită în anul 2004. Între timp, formalitățile, pentru includerea monumentului pe listă au devenit mult mai complicate, costisitoare și nu vedem o instituție interesată, care să întreprindă demersurile necesare salvării și protejorii acestui important monument.” notează profesorul Șerbănescu în cartea sa dedicată orașului de la mal de Dunăre.

Foto:
destepti.ro

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – grape-fruit/ grefuit/ grep/ grepfrut? Fructul citric, …
Corespondenta la redactie