Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Move Week Oltenița a adunat peste 200 de copii în competiție

Move Week (90)Omul este caracterizat de dorința de întrecere cu alții dar și cu sine, dorință care, pe măsura trecerii timpului, se conturează tot mai mult și ajunge să-l caracterizeze întreaga viață psihică și socială. Competiția are rol important în ceea ce privește dezvoltarea capacității biologice, contribuie la dezvoltarea tuturor proceselor psihice (atenția, memoria, procesele afective, volitive, aptitudini, etc.). Astfel, s-a născut și competiția sportivă. Competiția este și un mod de socializare a elevilor, participanților la examene și întreceri, concurenților în general.
La Oltenița s-a  desfășurat vineri, 27 mai a.c., Competiția de Cros la care au participat peste 200 de copii, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Crosul se remarcă în fiecare an la Oltenița prin inițiativa profesoarei de sport Cristiana Drăgan, președintele Asociației ”Sportul pentru Toți” Călărași. „Cu această ocazie îi felicit pe toți cei care iubesc sportul, pe cei care practică sportul amator sau de performanță, eu sunt alături de toți cei care doresc să organizeze astfel de activități cu aceeași deviză a mea ‘Sportul este mișcare iar mișcarea înseamnă sănătate’. Invit la activitățile mele cât mulți mai copii, tineri și chiar vârstnici. Mă bucur pentru faptul că de fiecare dată am alături numeroși copii, elevi iar profesorii lor se mobilizează foarte bine cu susținere. Le mulțumesc tuturor, fiindcă obiectivul principal este promovarea beneficiilor activităților fizice și participarea în mod regulat la sport. Cu acest Move Week se dezvoltă mult ideea de Europă întregită.” declară Cristiana Drăgan pentru oltenitainfo.ro.
La crosul din Parcul Central Oltenița, cei mici au avut de parcurs un tur de traseu, elevii claselor I-IV un tur și jumătate, pentru clasele V-VIII s-au pregătit două tururi fete și 3 tururi băieții, clasele IX-XII două tururi și jumătate fetele și 3 tururi băieții.

Participanții au venit de la Școlile din Radovanu Crivăț, Budești, Grigore Moisil Ulmeni, Școlile 2, 5, 6 din Oltenița și de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” Oltenița:

Cei mici au făcut deliciul competiției, printre ei Alina și Mălina s-au detașat:

MOVE Week este un eveniment anual la nivel european și o parte integrantă a campaniei NowWeMOVE. În acest an, acțiunea are loc în perioada 23-29 mai și implică 38 de țări, 2.941 de orașe și peste 3.400.000 le participanți.

MOVE Week și campania NowWeMOVE sunt coordonate la nivel central de International Sport and Culture Association Danemarca (ISCA), în colaborare cu Federația Europeană de Ciclism (ECF). MOVE Week 2016 este susținută financiar de către Uniunea Europeană și Coca Cola Foundation. La nivel național organizatorul principal este Federația Română Sportul pentru Toți în colaborare cu Asociațiile Județene Sportul pentru Toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − eight =

+ 11 = 21

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie