Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Mulți nu știu ce ascunde bradul de Craciun

Pentru cei mai mulți sărbătorile de iarnă nu au semnificație cu adevărat dacă nu au în casă un brad împodobit.

Atrași de mirosul plăcut de rășină și de aspectul natural al coniferului, cei care achiziționează un brad natural nu știu de fapt ce ascunde acesta în el și ce pot căra în casă odată cu bradul.

Mai exact, ce nu se vede cu ochiul liber reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră. Bradul este de fapt „împodobit” cu tot felul de insecte de la păianjeni, până la molii, acarieni, etc.

„În studiile efectuate pe brazii de Crăciun au fost identificaţi chiar şi 25.000 de indivizi într-un singur copac”. Dacă o să bateţi cu o cârpă albă în copac înainte să-l aruncaţi după Crăciun, veţi descoperi o cantitate semnificativă de insecte. Ele hibernează şi rămânân complet inactive. Dar revin la viaţă atunci când copacul este adus în căldura sufrageriei. Atunci când simt căldura şi lumina, cred că a venit primăvara și astfel revin la viaţă”, a explicat expertul.
În acest sens, cercetătorul atrage atenția asupra alergiilor pe care le pot provoca acarienii. De asemenea, acesta recomandă persoanelor care au câini să nu le permită acestora să doarmă sub bradul de Crăciun, existând un risc ca acesta să conţină și căpuşe.
Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie