Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Muzeul Luvru a postat toata colectia de arta gratuit online. 482.000 de lucrari, printre care Michelangelo, Picasso, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Van Dyck, Caravaggio si Titian

In lipsa vizitatorilor, Muzeul Luvru se reorienteaza in mediul digital. A creat o platforma care reuneste pentru prima data toate operele de arta ale muzeului: collections.louvre.fr. Toate cele 482.000 de lucrari de arta sunt disponibile gratuit aici.

O data cu lansarea site-ului dedicat colectiei impresionante din Luvru, a fost relansat si site-ul oficial al muzeului care este mai usor de utilizat si mai atractiv.

Baza de date a Muzeului Luvru a fost conceputa atat pentru cercetatori cat si pentru iubitorii de arta curiosi. Include lucrari din Luvru, din Muzeul National Eugène-Delacroix, sculpturi din gradinile Tuileries si Carrousel si din „MNR” (Musées Nationaux Récupération), recuperate dupa cel de-al doilea razboi mondial si incredintate Luvrului pana cand pot fi returnate proprietarilor lor legitimi.

Site-ul ofera mai multe modalitati de a vizita colectiile, prin cautari simple sau avansate, prin intrari dupa departamentul curatorial si albume tematice. O harta interactiva le permite vizitatorilor sa exploreze muzeul si operele de arta in functie de sala in care sunt expuse. Platforma va fi actualizata in mod regulat de expertii institutiei franceze.

Printre lucrarile de pe collections.louvre.fr se regasesc numeroase opere de arta care nu sunt expuse in muzeu dar se afla in noul centru de stocare al galeriilor.

„Luvrul isi dezvaluie comorile, chiar si cele mai putin cunoscute”, spune Jean-Luc Martinez, directorul Muzeului Luvrului.

Martinez a continuat spunand ca „Pentru prima data, oricine poate accesa gratuit intreaga colectie de lucrari de pe un computer sau smartphone, indiferent daca sunt expuse in muzeu, imprumutate, chiar pe termen lung sau depozitate. Uimitoarea mostenire culturala a Luvrului este acum la doar un clic distanta! Sunt sigur ca acest continut digital va inspira in continuare oamenii sa vina la Luvru pentru a descoperi colectiile in persoana ”.

Platformele au fost lansate in urma impactului pandemiei care a adus peste 21 de milioane de vizite pe louvre.fr in anul 2020.

In 2019, Luvru a fost cel mai vizitat muzeu din lume cu peste 9,6 milioane de vizitatori. Anul trecut, a scazut pana la 2,6 milioane de bilete vandute.

Muzeul s-a deschis in 1793 cu o expozitie de 537 de tablouri, majoritatea din colectia Regala sau confiscate din averile manastirilor si bisericilor. De-a lungul timpului, colectia a crescut pana la peste 600.000 de artefacte donate de catre imparati, presedinti sau demnitari din sectorul cultural.

Colectia este impartita in opt departamente: antichitati egipte, antichitati grecesti, estrusce si romane, antichitati din Orientul Apropiat, arta islamica, sculptura, arte decorative, pictura, desene si tiparituri.

Masuri similare au fost luate de majoritatea marilor muzee din Europa. Mai jos puteti vizita cateva dintre ele.

Sursa

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie