Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Noua declarație pe propria răspundere. Cine o completează și

Anul școlar va începe în curând, iar acum părinții sunt foarte îngrijorați de modul în care se vor desfășura cursurile, astfel încât să fie în siguranță elevii. Un proiect de ordin de ministru arată că părinții vor trebui să completeze o declarație pe propria răspundere, înainte de începerea anului școlar.

O nouă declarație pe propria răspundere în România. Cine trebuie să o completeze

Data de 14 septembrie este una ce îi sperie deopotrivă pe copii, părinți și profesori, pentru că copiii se vor întoarce pe băncile școlii, iar măsurile ce trebuie luate pentru ca orele să se desfășoare în siguranță sunt încă incerte. Totuși, una dintre acestea ar putea fi completarea unei declarații pe propria răspundere a părinților ce își trimit copiii la școală.

Astfel, părinții trebuie să specifice dacă copilul lor a avut simptome specifice infecției cu coronavirus în ultimele 14 zile, dar și dacă a intrat în contact cu o persoană care s-a dovedit ulterior a fi infectată cu noul coronavirus.

Ce trebuie să știe părinții care își trimit copiii la școală

Același proiect de ministru îi obligă pe părinți să nu trimită copilul la școală, dacă aceasta a prezentat simptome de infectare cu COVID-19.

Declarația pe propria răspundere este un factor determinant în decizia de a primi copilul în școală la cursuri sau nu, iar ea trebuie prezentată la intrarea în școală, atunci când se face triajul epidemiologic.

În prima zi de școală, preșcolarii, elevii, dar și cadrele didactice trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere, ce vor fi depuse de către profesori la cabinetul medical sau persoanei desemnate de fiecare instituție de învățământ în parte.

De asemenea, înainte de a intra în instituția de învățământ respectivă, se va face triajul epidemiologic, realizat de personal medical echipat  cu mască de protecție, halat impermeabil, bonetă, ochelari de protecție  sau vizieră și nu în ultimul rând, mănuși de unică folosință.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie