O româncă stabilită la Roma a venit special până la București, pentru a depune o cerere de desființare a PSD și ALDE la Tribunal
PSD şi ALDE sunt două formaţiuni politice neconstituţionale care acţionează împotriva democraţiei statului de drept şi a suveranităţii exprimate de popor, susţine autoarea cererii, care solicită dizolvarea celor două partide. Şi mai cere ceva: ca parlamentarii să dea înapoi indemnizaţiile.
Luni, zi în care social-democraţii şi-au dat jos cel de al doilea premier, la Tribunalul Bucureşti a fost depusă o cerere de desfiinţare a PSD şi ALDE. Demersul este iniţiat de Irina Chicoş, o româncă stabilită la Roma. Deşi trăieşte departe de casă şi nu intenţionează să se mai întoarcă aici, Irina vrea să facă ceva pentru ţara ei pe care o vede în pericol, căci, susţine ea, în loc să lucreze pentru popor, cele două formaţiuni acţionează împotriva interselor acestuia. Mai mult, Irina se simte datoare celor care şi-au dat sângele în ’89 pentru ca românii să trăiască liberi, într-o ţară democratică.
„(Mă motivează n.r.) datoria faţă de cei 1600 de morţi din ’89 care au murit degeaba pentru că poporul român oricum nu a înţeles nimic şi nu a schimbat nimic; (avem n.r.) un stat care merge din ce în ce mai rău, un partid care-şi dărâmă guvernele din 6 în 6 luni pentru interesele unui corupt ca Dragnea, care numai ca să scape el de puşcărie mai eliberează şi ceilalţi puşcăriaşi din România… în rest, să ne ajute Dumnezeu să ieşim afară la liman cu ei!”, a explicat Irina Chicoş. Totodată, românca a lansat un apel către cetăţenii interesaţi de soarta ţării să i se alăture şi să depună şi ei plângeri similare la Tribunal, devenind parte civilă, căci altfel se mişcă lucrurile când mulţi oameni cer acelaşi lucru. Irina Chicoş arată în cererea sa că art.41 din Legea 47/1992 stipulează că ”(1) Partidele politice pot fi declarate neconstituţionale în cazurile prevăzute de art.40 alin.(2) din Constituţie, republicată, şi susţine că PSD şi ALDE au încălcat grav prevederile respectivului articol, motiv pentru care cere desfiinţarea lor: „Au fost încălcate în mod flagrant prevederile art. 40 alin 2 şi alin 4 din Constituţia României care prevăd următoarele: “Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale” – se precizează în cerere.
Cum au încălcat PSD şi ALDE principiile statului de drept şi a suveranităţii? În multe feluri, consideră românca, în opinia căreia inclusiv Parlamentul funcţionează ilegal, motiv pentru care cere Tribunalului Bucureşti să constate ilegalitatea şi neconstituţionalitatea procesului legislativ al actualului Parlament şi să le ceară aleşilor să ramburseze îndemnizaţiile primite.
Astfel, Irina reaminteşte că la referendumul din 2009 au participat peste 80 % dintre românii cu drept de vot, care au cerut Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari. Potrivit legilor, Parlamentul era obligat să schimbe toată legislaţia aferentă pentru a respecta decizia populară, lucru care nu s-a întâmplat.
În opinia Irinei, alegerile în urma cărora PSD şi ALDE au ajuns să conducă destinele ţării nu sunt legale, căci, deşi potrivit Constituţiei, poporul este suveran, voinţa cetăţenilor de a avea Parlament unicameral cu 300 de aleşi nu a fost respectată iar alegerile s-au organizat pentru un Parlament bicameral şi cu peste 500 de aleşi. În consecinţă, PSD şi ALDE au ajuns la putere în urma unor alegeri ilegale şi trebuie desfiinţate. Mai mult, întrucât „aleşii” au intrat ilegal în Parlament, prin nesocotirea voinţei poporului, îndemnizaţiile primite de aceştia trebuie recuperate, mai arată iniţiatoarea demersului.
„PSD (Partidul Social-Democrat) şi ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor) acţionează împotriva suveranităţii exprimate de popor prin referendumul din 2009 pentru că nu au implementat rezultatul acestui referendum fiind majoritari în componenenţa guvernului şi a parlamentului”, precizează Irina Chicoş în cererea de dizolvare a celor două formaţiuni.
Românca mai arată în cerere că interesul Parlamentului care dă legi pe bandă rulantă intră în contradicţie cu cel al poporului român. Astfel, prin ploaia de legi date de cele două partide se duce un război cu statul de drept căci generează instabilitate economică şi lipsă de predictibilitate. Justiţia este atacată, investitorii sunt descurajaţi iar românii emigrează masiv.
„Un alt aspect relevant în cauză il reprezintă atitudinea Parlamentului României care înţelege că în mod nejustificat şi în contradicţie cu interesul superior al poporului român să emită prea multe legi şi normative şi să facă prea multe modificări în legislaţie. Emiterea de legi cu o frecvenţă mare face în fapt ca să se inducă o lipsă de stabilitate legislativă şi predictibilitate a politicii ţării ceea ce este contrar ordinii publice şi a principiului statului de drept pentru că, de fapt, cele două partide prin reprezentanţii lor în Parlament duc în mod constant un război împotriva justiţiei, împotriva statului de drept şi de asemenea slăbesc şansele economiei de a se dezvolta ţinând această ţară în stare de slabă dezvoltare economică ceea ce duce spre migraţia forţei de muncă din ţară spre alte ţări mai stabile din punct de vedere legislativ şi predictibile din punct de vedere al politicii generale, duce spre o rată scăzută a natalităţii care s-a confirmat de-a lungul anilor deoarece populaţia nu are condiţii propice de dezvoltare în plan economic. Este neîndoios că, în sistemele politice care înregistrează progrese economice şi sociale, domneşte ordinea, iar şansele pentru ca acest regim să dăinuie sunt mai mari decât în ţările în care nevoile sociale ale oamenilor nu sunt satisfăcute şi în care criza economică, corupţia şi rata înaltă a criminalităţii sunt în atenţia tuturor. Se duce un război împotriva statului de drept prin instabilitatea legislativă şi lipsa de predictibilitate a politicii generale economice şi legislativă”, scrie Irina.
Citiți continuarea pe circulpolitic
Lasă un răspuns