Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Oglindă, oglinjoară, câți primari vezi surioară, jos în sudul locului, speriați de mama focului ??…Printre ei breslași, ce trag cât pot de oraș…

Anul 2016 se anunță din punct de vedere astrologic unul surprinzător, cu răsturnări politice, revoluții și Eu reprmișcări sociale. Anul 2016 stă sub semnul Maimuţei de Foc, după zodiacul chinezesc, iar intrarea sub acest semn va începe în ziua de 8 februarie. Maimuţa de Foc anunţă o perioadă plină de neprevăzut. Anul Maimuţei de Foc va fi unul în care trebuie să fim atenţi la escrocherii şi înşelătorii, la oameni cu vorba mieroasă, care promit mult şi fac foarte puţin, mai ales în afaceri şi politică.

Așadar, vorbim de un an electoral și cum putea să se nimerească mai bine votul decât în Anul Maimuței de Foc – astfel descoperi și lumea în care trăiești.
În orașul nostru tăcut rămâne veșnicul candidat din stânga, care se pare că mai vrea și de ce nu ? Omul cât trăiește muncește, lenevește, chefuiește dar și dorește…
Surprinzător sau nu orășelul nostru este foarte iubit. Unii nu mai au loc în suflet pentru alte chestiuni și lasă loc doar iubirii de moșie. Oricum, pe lângă iubitorul de oraș, avem și alți pretendenți. Printre ei, se desprind cei care sigur vor ciupi voturi din electoratul celui ce iubește, așa că dacă orașul se împarte ca în orice loc din țară în stânga, dreapta și nehotărâți, e bine de știut că cei de lângă iubărețul de oraș vor lua din electoratul acestuia, din masa aceea de oameni ”simpatici”, cei care se află sub imperiul Maimuței de Foc, asta cu astrologii.
Toți vor încerca să facă diverse jocuri, să-și pună măștile, mă rog, una dintre măști și să iasă la atac. Puțini vor fi cei sinceri.
Mă întreb ce are domnule orașul acesta așa de extraordinar și ce intenții se află în spatele candidaților de anul acesta pentru primărie, de vor atâția să ajungă să administreze aici? Ce doresc ei să demonstreze cu asta este mai puțin concludent și important, fiindcă la unii ridicolul frizează cu multe pete de culori căcănii, aflăm deja că unii dintre ei chiar se văd primari, se prezintă unora astfel, se află într-o permanentă excitație emoțională la gândul că vine campania, că vor fi susținuți, ba mai mult, și votați. Firește că nu se privesc în oglinda care trebuie, asta ar fi chiar culmea. Dacă până la peste 40 de ani nu le-a crescut mintea la măsea, ne gândim cu o mică speranță că poate după 60…ăă ? Aaaa nuuuu, e și acum devreme, poate după vreo 70 de ani să se întrebe și ei cum de penibilul le stă în cale de atât amar de vreme, iar ei ca să-și facă drum l-au luat în brațe și l-au cărat cu ei. Iar dacă oglinda a fost una fermecată sau deochiată, cum să fie altfel decât un vis frumos?

Oglinzi avem peste tot. Dintr-un mănunchi de la en gros aduse, s-au găsit câteva într-o cutie, toate dar toate la fel, apoi foarte vorbărețe și extrem de mălăiețe:
”Măi oglindă oglinjoară, cine-i cel mai bengos primar din orașul-margine de țară?”
”Tu, măi blondule cu ochi ca marea înspumegată, înalt ca prăjina și pr..pardon, deștept ca vecina..auuuu!! am greșit…deștept ca mașina, care consumă mult, dar se ține bine…ca la raliu…Ai mâncat de la alții odată dar acum e rândul altora să te mănânce pe tine, adică să mănânce de la tine…” zise una dintre oglinzi.

Altă oglindă a ajuns în locul unde capete lucioase străfulgeră ținutul de atâta inteligență câtă emană rotundul pătrat de pe umerii altui viitor primar, neînțeles și el, de aceea în permanență agitat.
”Măi oglindă oglinjoară, cine-i cel mai musc-ulos primar din orașul-margine de țară?” întreabă și ăsta.
”Tu, măi deșteptule cu trupul vânjos de la genunchi în jos, tu, cel căruia îi lucește țeasta de atâta inteligență, cum să nu ”vei fi”, cum să nu devii? Cum să nu ajungă orașul ăsta de margine de țară pe mâinile forțoase ale tale…Să meargă așa să punem becuri în continuare și va lumina ca farul din vale, adică din Constanța. Un oraș la Dunăre să lumineze ca farul, va lumina precum capul tău și va sâsâi precum limba ta…”  zise și sora celeilalte oglinzi.

Cea mai mare dintre ele se află bine pusă în biroul celui mai vechi candidat la frâie care de vreo 10 și mai bine de ani tot dă târcoale. În continuare se crede același precum mereu și cu toate cele neîmplinite într-un mănunchi de ani, se vede iarăși și iarăși primar, până când va întineri…

”Oglinda mea decorativă, oglindă scumpă și fermecată, cine-i vedeta ținutului, cine-i artistul de butoane, cine este mentorul a ce a fost în oraș și nu mai e dintre terenuri și ape, cine este hidrograful, juristul cu semnătură privată, cartograful, desenatorul tehnic și geograful care știe ce este mai bine pentru orașul-margine de țară, cum să-l micșoreze sau mute, ori să-l înece cel mai bine în lucii de apă ?” întreabă veșnicul.
”Tu, micul nostru padronel, tu simpaticul foto-modelaj, conducătorul nostru mult iubit, mult venerat și mult stimat, tu cel care ne împietrești când vorbești și ne uimești când citești, tu cu râsul tău misterios de zgomotos, tu fantasticul călăreț și născocitor de idei bune doar pentru tine, cum când lumea e la picioarele tale…orașul, piața cu pușii tăi analfabeți, capetele mici, cei din cartiere unde lumina spiritului nu are cum să ajungă, până și Anul Maimuței de Foc îți este în avantaj și vei arde mereu așa cum numai tu știi șefule să arzi pe toți cu flăcările tale…” răspunde oglinda. 

Pe cel mai tăcut dintre ei l-a luat altă surată din cutia cu oglinzi și l-a închis în garsoniera de cleștar să-i spună la nesfârșit ”Tu vei fi primar, tu cel căruia toate procesele din lumea asta, mai puțin cele de conștiință, îi sunt patimă și scop în viață, bucurie la mustață și speranță de prestanță, fobie și veselie pentru-a ta minte zurlie…Tu vei fi cel mai priceput primar, vei construi poduri peste apa ce va inunda orașul, vei construi fântâni arteziene să fie o feerie de spectacol de apă…Tu vei umbla ca vechii cowboy cu pistolul și pușca pe cureaua mai puțin lată, ca un șerif vei fi cu stemă în piept și gata de atac mereu…Ești tare șefule, ești cel mai tare din parcarea ta !!…”

Ei ar fi printre cei magnifici, orașul nostru va avea cel puțin 4 primari, numai buni de a conduce. Poate alții se vor răzgândi, deși… Joaca pentru ei rămâne joacă și la vârste înaintate. Și dacă va decide vreuna dintre oglinzi fără să se spargă, atunci va fi oglinda de pus în rame.

Anul Maimuței de Foc va aduce focul odată cu maimuța, sau va stinge focul dezlănțuit, potolind maimuța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

66 + = 72

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie