Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Oltenița aproape cât Bucureștiul la lupta pentru fotoliul de primar. Care sunt candidații înscriși în cursa pentru Primăria Oltenița

Cursa pentru Primăria Oltenița a început oficial, după ce principalii concurenți și-au înregistrat candidaturile.

Opt candidați s-au înscris în cursa electorală care are loc în 27 septembrie 2020, pentru obținerea unui mandat la conducerea Primăriei Oltenița.

Lista completă a candidaților înscriși la alegerile locale 2020, pentru funcția de primar :

Milescu Costinel – susținut de PNL și USR
Țone Petre – susținut de PSD
Petre Leonard – susținut de Pro România
Pană Dumitru – susținut de PMP
Zamfir Mihai – susținut de Partidul Neamul Românesc
Neagu Mihai – susținut de PPU
Niculae Mirel – susținut de Partidul Verde
Onofrei Cristinel – susținut de ALDE

Înscrierea candidaților la alegerile locale 2020 s-a făcut până în 18 august 2020.

Până la 19 august, birourile electorale de circumscripţie acceptă sau resping, prin hotărâre, candidaturile depuse. Urmează o perioadă de contestaţii. La 24 august, instanţele la care au fost depuse contestaţii aduc la cunoştinţa birourilor electorale de circumscripţie hotărârile definitive privind candidaturile. În aceeaşi zi, candidaturile rămân definitive.

La 25 august, partidele şi alianţele comunică reprezentanţii în Biroul Electoral Central.

La 26 august are loc tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot. Până la 27 august, primarii stabilesc locurile speciale pentru afişaj electoral şi asigură amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora.

Campania electorală începe în data de 28 august 2020, cu 30 de zile înainte de data alegerilor. La 26 septembrie 2020, ora 7.00, în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, se încheie campania electorală.

De remarcat faptul, nesurpinzător de altfel la cum se gestionează totul în actualul mandat, că pentru scaunul de primar al Olteniței, oraș cu aproximativ 10.000 de locuitori, s-au înscris 8 candidați. Pentru funcția de primar general al Bucureștiului, capitala României cu aproximativ 3.500.000 de locuitori, se confruntă 9 candidați.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie