Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Oltenița de Ziua Educației : Umor și participare mixtă la crosul profesorilor

de Laura Suzeanu

Câțiva profesori, cărora li s-au alăturat și câțiva copii, au răspuns ieri invitației profesoarei Cristiana Drăgan de a participa la un cros dedicat Zilei Educației.

Crosul InvatamantuluiDascălii celor trei licee din oraș au trecut linia de start pe categorii: femei și bărbați. Profesorii au avut de ocolit stadionul de trei ori iar profesoarele de două ori.
Evenimentul care a reunit cadre didactice din Oltenița și de la alte școli din localități limitrofe, nu a fost lipsit de clipe vesele, pline de umor.

Printre alergători s-au numărat şi dascăli de la alte discipline, nu doar profesori sau profesoare de sport, iubitori ai sportului, care şi-au stabilit ca obiectiv trecerea liniei de sosire. Traseul a fost stabilit de organizatori, Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași, prin profesoara Cristiana Drăgan, la stadion, pentru a oferi o altă ținută evenimentului.

Câștigătorii primelor trei locuri au primit diploma și trofee, iar ceilalți care au trecut linia de finiş au primit diplome de participare. Una dintre profesoarele de psihologie ne declară că în familia ei nu s-a făcut performanță la sport, deși este o disciplină agreată și chiar deseori practicată, însă a dorit să demonstreze că sportul se îmbină foarte bine cu psihologia.
Bărbații au fost mai consecvenți, toți participanții reușind mai ușor sau mai greu să ocolească stadionul de 3 ori. Însă ei au declarat că ințiativa a fost una foarte bună.

Fetele, unele pregătite, altele mai deloc, au arătat disponibilitate, cele care au abandonat după un tur de stadion au declarat că intenția contează, celelalte care au reușit să ducă la capăt cele două ture au arătat că se poate chiar dacă nu au antrenament zilnic.

Profesoara Cristiana Drăgan, președintele Asociației Județene Sportul pentru Toți Călărași, continuă programul activităților sale sportive cu Cupa ”Micul Șahist” la Căscioarele, în luna noiembrie.

Aceasta mulțumește participanților, ideea crosului reușind să se concretizeze și datorită lor: ”Vreau să mulţumesc celor care au reuşit să participe la această competiţe, profesorilor de sport și celorlalți profesori și profesoare, tuturor celor care au contribuit la reuşita acestei competiţii căreia nu i-a lipsit umorul. Vom face un update şi vom aduce competiția la nivelul altor cerinţe și fie de Ziua Învățătorului, sau cu ocazia altor zile dedicate cadrelor didactice, voi mai organiza alt gen de activități sportive.” declară Cristiana Drăgan.

Clasamentul este următorul :

Profesori :
Locul I Dan Costin Florin, profesor de sport la Liceul Teoretic ”Neagoe Basarab”
Locul II Mustățea Dănuț, profesor de sport Școala Al. D. Ghica din Radovanu
Locul III Corană Ionuț, profesor de sport Școala Chirnogi

Profesoare :
Locul I Popa Mihaela, Școala Al. D. Ghica Oltenița
Locul II Lefegiu Angelica, Școala Spiru Haret Oltenița
Locul III Dumitrașcu Mihaela, Școala Gheorghe Manu Budești

”Prin acțiunea de luni am dorit să promovez mult mai mult decât ideea de mișcare și sănătatea, am dorit să se știe ce înseamnă un anumit tip de educație și respectul. Îi felicit pe profesorii care au participat la această acțiune.” mai spune Cristiana Drăgan.

Crosul Invatamantului (23)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 1 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie