Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Oltenița se pregătește pentru competițiile Săptămânii Europene a Sportului


Federația Română Sportul pentru Toți organizează activități naționale în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, în perioada 23-30 septembrie 2017, în funcție de temele focus impuse de Comisia Europeană: educație, sport la locul de muncă, sport în aer liber, sport în cluburi de specialitate și centre fitness.
Conform scopului proiectului, activitățile desfășurate vor fi diverse, complexe și mai numeroase decât anul trecut. Organizatorii au un plan care vizează meciuri de volei, tenis de masă, handbal, baschet, dar și fitness, aerobic sau ștafete. Activitățile se vor adresa tuturor categoriilor de vârstă și indiferent de mediu social, persoanelor cu dizabilități și defavorizate, obiectivele principale fiind creșterea nivelului de participare în sport și activități fizice, creșterea vizibilității proiectului și a co-finanțatorilor.
Scopul acestei ediții a Săptămânii Europene a Sportului (SES) este creșterea numărului de județe unde se va organiza acțiunea, cu un procent cât mai mare de participanți și mai multe organizații implicate.
Săptămâna Europeană a Sportului include evenimente și activități din 28 de state membre ale Uniunii Europene, precum și în Macedonia, Islanda, Norvegia, Liechtenstein și Turcia. La nivel european, numărul participanților s-a dublat în 2016 față de ediția din 2015, ajungând la 15.000 de evenimente și 10 milioane de participanți. În același timp, a crescut numărul de organizații sportive care au sprijint manifestarea.
Ediția din 2016 a SES s-a desfășurat în perioada 10-16 septembrie și a fost co-finanțată de programul Erasmus+ al Uniunii Europene și Ministerul Tineretului și Sportului.
Proiectul a fost organizat la nivel local, județean și național în 30 de județe, printre care și Călărași, unde principalul promotor a fost profesor de sport, Cristiana Drăgan, președinte AJSpT Călărași și vicepreședinte al FRSpT România.


”Așteptăm cât mai mulți participanți. Este un proiect creat în așa fel încât sunt invitați să concureze nu doar elevi de școli sau licee, nu există limită de vârstă, astfel încât la acțiune poate participa orice vrea să facă mișcare. Potrivit cifrelor oficiale, în unele state membre ale Uniunii Europene, există din ce în ce o mai mică implicare în activități fizice și sport, chiar stagnează pe anumite zone. De aici și problemele de sănătate, dar și scăderea stării de bunătare a oamenilor. Sportul, mișcarea, dau energie și poftă de viață, ajută creierul să primească mult mai mult oxigen, iar inima să lupte cu orice fel de boală, alungă depresiile și menține metabolismul normal.” declară pentru oltenitainfo.ro profesoara Cristiana Drăgan.
Ca și anii trecuți, Cristiana Drăgan va organiza evenimentele care marchează săptămâna sportului european. Aceasta va fi sprijinită de profesorii de sport ai copiilor, participanți ai școlilor din oraș sau din comunele limitrofe. ”Îi aștept pe toți să facem mișcare. Este o provocare în același timp. Vom vedea cu acest prilej care este mișcarea de rezistență. Fiți activi și perseverați!” este îndemnul profesoarei de sport.
Ambasadorii SES de anul acesta în România sunt ministrul Tineretului și Sportului, Marius Duncă și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 18 =

5 + 1 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea cuvântului “machiavelism” Cuvântul machiavelism, utilizat pentru a …
Corespondenta la redactie