Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Păcatul este un bumerang pe care ştii când îl arunci, dar nu ştii când se întoarce şi te loveşte în cap

Păcatul este un bumerang pe care ştii când îl arunci, dar nu ştii când se întoarce şi te loveşte în cap.

Un singur lucru e mai exasperant decât o soţie care ştie să gătească, dar nu o face: o soţie care nu ştie să gătească, dar o face.

Lenea este mama tuturor viciilor, dar – fiind o mamă – trebuie respectată.

Un diplomat este un om care-şi aminteşte întotdeauna ziua de naştere a unei femei, dar nu-şi aminteşte niciodată vârsta ei.

Acasă este locul unde, când trebuie să te duci, trebuie să te primească înăuntru.

Un liberal este un om prea deschis la minte pentru a-şi ţine partea într-o ceartă.

Educaţia e ca un pom fructifer, dacă nu e altoită, face fructe mici şi acre.

Consider un drept inalienabil al fiecăruia să meargă în iad pe propria sa cale.

E un lucru ciudat, atunci când omul nu are nicio grijă pe lumea asta, se hotărăşte să se căsătoarească.

Robert Frost

Robert-FrostPrimul său poem “Fluturele meu” a apărut la 8 noiembrie 1894 în ziarul american “The Independent”. Deşi activitatea sa se asociază cu viaţa şi peisajul din New England, şi deşi a fost un poet de forme tradiţionale de versuri şi valori, ce au rămas cu fermitate departe de mişcările poetice şi moda timpului său, Robert Frost este altceva decât un poet regional. Autorul căutării şi meditaţiilor de cele mai multe ori sumbre, este un poet modern în aderenţa la limbajul său pe care îl foloseşte, în complexitatea psihologică a portretelor sale, şi în măsura în care activitatea sa este inundată cu straturi de ambiguitate şi ironie.
El este foarte apreciat pentru descrierile realiste ale vieții rurale și arta limbajului colocvial american. Opera sa implică adesea peisaje ale vieţii rurale în Noua Anglie în prima parte a secolului XX, folosindu-se de acestea pentru a examina teme sociale și filozofice complexe.
Un poet popular și adesea citat, Frost a fost cinstit adesea în timpul vieții sale, primind patru Premii Pulitzer pentru Poezie. FROST-KENNEDY frost kennedy

Despre Frost, presedintele John F. Kennedy, la a cărui inaugurare poetul a compus un poem, a spus, “El a lăsat moștenire poporului său un întreg verset nepieritor, de la care americanii vor avea de câștigat pentru totdeauna bucuria și înțelegerea.”

Robert Frost a trăit și a predat timp de mai mulți ani în Massachusetts și Vermont. robertfrostS-a născut la 26 martie 1874 şi a murit la 29 ianuarie 1863.
Câteva din operele sale:

 • 1913: Voința unui tânăr (“A Boy’s Will”)
 • 1914: La nord de Boston (“North of Boston”)
 • 1916: Recreere la munte (“Mountain Interval”)
 • 1928: Râul ce curge spre vest (“West Running Brook”)
 • 1942: Un arbore martor (“Witness Tree”).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

29 − = 20

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie