Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Pansamente din natură pentru stomac

Pentru orice durere de stomac, natura are remediul potrivit. Fie că este vorba de ulcer, indigestie, gastrită sau de enterocolită, poţi încerca un tratament blând şi fără efecte secundare.

Gălbenelele tratează ulcerul

Dacă vrei să domoleşti arsurile date de ulcerul gastric, poţi consuma cu încredere ceai de gălbenele. Se toarnă o cană cu apă clocotită peste două linguriţe de flori uscate de gălbenele şi se lasă vasul acoperit un sfert de oră.

După ce s-a strecurat, se beau câte două căni pe zi, una pe stomacul gol şi cealaltă între mese. Infuzia obţinută dintr-un amestec de 20 g gălbenele, 10 g nalbă, 5 g tătăneasă, 15 g sunătoare şi 10 g flori de salcâm face minuni în tratarea ulcerului gastric şi duodenal.

Pune la fiert jumătate de litru de apă şi toarnă apa clocotită peste amestecul de plante. După ce ai lăsat cinci minute să infuzeze, poţi bea de trei ori pe zi câte o cană cu ceai.

Menta înlătură indigestia

După o masă copioasă, este posibil ca indigestia să-ţi afecteze organismul. Menta îţi vine în ajutor, înlăturând Mentacrampele, calmând dereglările digestive şi stimulând vezica biliară. Este indicat maceratul de mentă, pe care îl prepari astfel: pune în apă frunze de mentă, lasă să stea şase ore într-un loc întunecos şi ferit de căldură, apoi strecoară şi consumă ca atare sau cu miere.

O linguriţă pe zi are efecte benefice pentru stomac. Infuzia de mentă se prepară din câteva frunze uscate la o cană cu apă. Planta se infuzează cel mult trei minute. Pentru aromă, se poate adăuga în infuzie, după preparare, o feliuţă subţire de lămâie. Se folosesc şi capsulele cu ulei de mentă, care sunt la fel de eficiente în tratamentul afecţiunilor stomacale.

Mugurii de brad combat crizele de gastrită

Muguri-de-BradPentru a calma durerile provocate de gastrită, mugurii de brad sunt aliaţi de încredere. Bea zilnic câte două căni cu infuzie de muguri de brad, pe care o prepari din două linguri de muguri la 250 ml de apă clocotită.

La fel de bună în crizele de gastrită este şi infuzia din flori de nalbă, care se face dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită. Nalba proaspătă poate fi folosită şi sub formă de macerat. Pune o linguriţă de plantă la o cană cu apă rece şi lasă preparatul peste noapte.

A doua zi strecoară amestecul, încălzeşte-l puţin şi păstrează-l călduţ într-un termos. Se beau patru căni pe zi. Pe lângă muguri de brad, încearcă şi frunzele de orz verde (se găsesc în magazinele cu produse naturiste).

Conţin multe vitamine, minerale şi enzime, care ajută organismul să combată bolile. Decoctul, preparat din două linguri de frunze de orz verde şi 200 ml de apă, băut de două ori pe zi, reduce aciditatea gastrică.

Frunzele de zmeur, indicate în enterocolită

Manifestările obişnuite ale enterocolitei sunt durerile abdominale şi balonările, boala evoluând cu timpul spre anemie. Frunzele de zmeur înlătură aceste neplăceri. Prepară un ceai dintr-o
cană cu apă clocotită şi o linguriţă cu frunze uscate.

După ce a stat la infuzat timp de 10-15 minute, într-un vas acoperit, se strecoară şi se beau câte două căni pe zi, între mese. De asemenea, amestecă 50 g nalbă de pădure, 50 g muşeţel şi 20 g urzică moartă. Pune trei linguriţe de amestec de plante la 500 ml de apă şi bea trei căni zilnic, înainte de mese.

Măsuri suplimentare

Dacă ai aciditate stomacală, este recomandat să consumi fructele sub formă de compoturi sau coapte şi să fierbi foarte bine legumele şi carnea. De asemenea, încearcă să eviţi dulciurile şi grăsimile în cantităţi mari, nu mânca seara, înainte de culcare, şi bea cel puţin doi litri de apă în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + 2 =

27 − 17 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie